Ще наблюдавам с интерес реакцията на пазара след отчетите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
кои са твоите позиции?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеМного добри отчети по моите позиции. Утре очаквам щурм. Таз вечер пресмятайте на колко е допустимо да сте нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеНе мислиш в подходящата посока ....
Масата народ иска да се събуди милионер , а не да спестява и инвестира ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
За да се оправят нещата, трябва да се привлекат нови хора. Има и читави компании на БФБ и ще стават все повече. (в противен случай всички ние нямаше да сме тук) Тук ключа е в информирането на хората. За повечето хора това е нещо имагинерно, само за избрани, които са със съответното образование и разбират от инвестиции. Точно тези хора не си мръдват пръста да се информират. Изобщо няма да се учудя, ако някои хора дори не знаят за съществуването на БФБ. За сравнение - Националната лотария. Прост пример. Там с подходящите методи за много кратко време накараха много хора да влагат парите си в нещо с много по-голям риск без никаква възвръщаемост. Повечето ти казват "Няма да спечеля, но да опитам. Какво са 3 или 5 лв? Или 20 лв?(каквито билети рекламираха наскоро)" Отговорът е: 13 акции на Химимпорт, 7 акции на Софарма и т.н,, които няма да те направят милионер, но все пак ще ти донесат нещо допълнително и поне няма да ги изгубиш. А само толкова ли би заделил за нещо малко по-сигурно от лотариен билет? А сега да ги умножим по 12 месеца в годината и сумата става малко по-голяма. Но тези хора трябва да го разберат като им се покаже по разбираем за тях начин. Когато на пазара дойдат хората с парите (било то и дребни инвеститори, но много на брой), нещата ще потръгнат според мен.
Масата народ иска да се събуди милионер , а не да спестява и инвестира ....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Ти си като ветропоказател на където духа вятъра натам и ти. Преди седмици беше бик говореше за 650 - 700, а сега.......
Не може толкова бързо да сменяш мнението си, което ми говори, че нямаш акции, а само си пишеш.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Нищо подобно,вече цял месец капана е бичи пък както е тръгнало може и до есента да продължи.
Не може толкова бързо да сменяш мнението си, което ми говори, че нямаш акции, а само си пишеш.....
Коментар
-
Нищо подобно,вече цял месец капана е бичи пък както е тръгнало може и до есента да продължи.
Ако това е бичи капан, нямам нищо против да продължи със същите темпове и до есентаМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Абсолютно съм съгласен с теб.Борсата в БГ не е никаква алтернатива.Несериозно да си мислим че на нея може да се гледа сериозно за в бъдеще и да очакваме да се пенсионираме от нея.Това че неколцина хеанали някое движение и успяли да изкарат печалба не значи че го прави масата инвеститори.Та то 90 % от участниците на БФБ са със загуби.Американците заличиха загубите на Дау Джоунс от 2008 и надуват нов балон а ние тук едвам мърдваме.Като добавим това че е супер неликвидна борса излиза че не може да се гледа на нея като място за постоянен и сериозен доход.Та то 401К в Щатите би донесло в пъти по голяма доходност от БФБ.За какво да се инвестира голямо количество пари на нея тогава ?Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнениеЩе стане няма съмнение но сега мечи капан
Коментар
-
Последните 8 г. борсата не е показала убедително ,че е алтернатива.Ние може да си приказваме каквото си искаме ,но
някой загубиха цели състояния и няма на кого да се оплачат.
Коментар
Коментар