IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Цитирам:
    "Много съм доволен" ))
    Ще гоним ли 700?
    Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
      Някой да е поглеждал зачервяващите се пазари навън?
      Само да припомня, че СОФИКС и въобще пазара у нас има уникалната корелация с чужди пазари +/– 1, с други думи падането го отразяваме с +1 корелация, а възходите с близка до -1 или пък кръгла 0 корелация!
      Ами не, че разбирам много, но като ги погледна виждам, че са на рекордни нива, а същевременно ние има много да догонваме. Зачервяванията са доста "бледи" и не повсеместни, а и ми изглеждат като обикновени флуктуации на преобладаващо възходящ тренд. А за корелацията си прав тука се подчиняваме на други "закони".

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение
        Някой да е поглеждал зачервяващите се пазари навън?
        Само да припомня, че СОФИКС и въобще пазара у нас има уникалната корелация с чужди пазари +/– 1, с други думи падането го отразяваме с +1 корелация, а възходите с близка до -1 или пък кръгла 0 корелация!
        Редовно ги гледам ама чак пък зачервяващите едва ли .аз лично чакам корекция .това едва ли ще се отрази на БФБ
        Дори в момента са на зелено
        https://www.ig.com/es
        Last edited by lobos; 07.03.2017, 22:08.

Коментар

• Някой да е поглеждал зачервяващите се пазари навън?
          IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Не ми обяснявай! Съвети нито искам, нито давам.
            Та кво показват чертите ще падаме ли скоро

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Толкова анализи графики и накрая издаде фронта
              На този пазар графика не върви тук друга е играта
              Не ми обяснявай! Съвети нито искам, нито давам.
              Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• както казва инвеститорът, който преди познавахме като SOFIX - МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!!

Коментар

Пия си, пея си, хапвам си и много ми е готино. Мен въобще не ме мислете!
                  Толкова анализи графики и накрая издаде фронта
                  На този пазар графика не върви тук друга е играта

Коментар

Пия си, пея си, хапвам си и много ми е готино. Мен въобще не ме мислете!
                    кажи сега къде ще ходи пазара като си в добро настроение

Коментар

• Пия си, пея си, хапвам си и много ми е готино. Мен въобще не ме мислете!
                      Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Гледам днес Софикс на зелено най вече ме радва Инса Мечкадаря къде е нещо мълчи

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ще, ще, щом и Монтито дори се рогачи - значи ако не сме фазата на еуфорията, то сме доста близо...
                          Вземе ли да скимти, значи останалите ще блажим..
                          The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
                            туй добре, да вкарват вече Сий ЛИнк и западните акции и да става голямото бум
                            Ще, ще, щом и Монтито дори се рогачи - значи ако не сме фазата на еуфорията, то сме доста близо...

Коментар

• туй добре, да вкарват вече Сий ЛИнк и западните акции и да става голямото бум

Коментар

• SOFIX достигна най-високото си ниво от края на 2008 г.

Това е над 8-годишен връх за индекса на най-ликвидните компании на Българската фондова борса

http://www.investor.bg/novini-i-anal...2008-g-235203/

В следващите дни предстои ребалансиране на основния индекс, като някои компании може да отпаднат, заменени от други. На фона на силната втора половина на миналата година и след създаването на първия борсово търгуван фонд у нас върху българския бенчмарк, все повече според инвестиционната общност назрява моментът за промяна на критериите за влизане в състава на SOFIX.

В последните години в индекса влязоха компании, при които free-float-ът всъщност е доминиран от пасивни акционери от масовата приватизация, с акции в регистър А на Централен депозитар. Тоест - не в сметки към инвестиционните посредници, където са активните държатели на акции.

Актуализирането на правилата за включване в SOFIX в частта на изискването за free-float да се считат само акциите в сметки към инвестиционните посредници, а не и спящите акции в Регистър А, ще има значение за SOFIX. От една страна, той ще е по-представителен за активните борсови участници, каквато е идеята за създаването му. На второ място - ще се пресече възможността да бъде попълнен с други бивши приватизационни фондове, които не са активна част от капиталовия пазар.

Коментар

Working...
                                X