4Д, това което си написал с големи претенции за съжаление няма никаква обосновка- нито икономическа, нито житейска..То е само пожелателно, защото е много сложно да се изчисли курса през труда и стоковото покритие на една валута преди да се измери пазарно .Един ден, когато се определи курса ще видим какво ще стане и аз съм за същият курс, но нали знаеш , че ако курса не е добре пресметнат и верен пазара посочва кой е верния курс..И ако не се съобразиш се появява паралелен -черен пазар..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДискусията за обменият курс показва само едно, че част от участниците в нея не разбират процеса. При класическа централна банка при превишаващи входящи пред изходящи парични потоци местната валута поскъпва. При валутен борд курса е фиксиран и се променат резервите на централната банка. Тъй като те растат то това говори по скоро за подцененост на лева а не за надцененост. Цялата парадигма за определянре на реалният валутен курс през инфалцията е погрешна тъй като пропуска много фактори. Следвайки нея то трябва да се стремим към постоянно обедняване на населението за да държим по-ниска инфлация чрез понижена покупателна способност. Определено за мен това е глупост. В някои тези имаше вътрешно противоречие. От една страна се намекваше, че инфлацията е лошо нещо а от друга че българите са прекалено бедни и доходите им трябва да нарастнат драстично. Но всяко нарастване на заплатите от една страна води до натиск нагоре върху себестойността на услугите и повишеното им търсене. Това им качва цената а в резултат се качва и инафлацията. Колко струваще при въвеждането на борда една подстрижка и колко е сега? А колко е в Германия? Възможно ли е фризьора да получава заплата като в Германия а клиента да плаща цените от 1997 година? Няма как да стане.
Очеизвадно е, че приемането на еврото ще стане при сегашният курс. Въпроса е кога. Аз искам възможно най-бързо, но това няма никакво значение. Ще се нагаждаме по ситуацията.
Продължавам да си мисля, че дискусията е глупава защото отговорите са очевидни и изобщо няма какво да се обсъжда.А и нашите входящи потоци всъщност са кредити а не реален резултат от изнесена продукция на вън. Така че това което си написал би било валидно ако търговският ни баланс беше полужителен нещо което не е факт и ако парите дето влизаха не бяха под формата на помощи от ЕС. Въпросът за кога ще въвеждаме еврото до колкото знам е разискван от старото правителство още при спасяването на ПИБ и оговорката е за началото на 2018-та на този етап обаче това ми изглежда като да няма как да се случи но ще поживеем ще видим.
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеДискусията за обменият курс показва само едно, че част от участниците в нея не разбират процеса. При класическа централна банка при превишаващи входящи пред изходящи парични потоци местната валута поскъпва. При валутен борд курса е фиксиран и се променат резервите на централната банка. Тъй като те растат то това говори по скоро за подцененост на лева а не за надцененост. Цялата парадигма за определянре на реалният валутен курс през инфалцията е погрешна тъй като пропуска много фактори. Следвайки нея то трябва да се стремим към постоянно обедняване на населението за да държим по-ниска инфлация чрез понижена покупателна способност. Определено за мен това е глупост. В някои тези имаше вътрешно противоречие. От една страна се намекваше, че инфлацията е лошо нещо а от друга че българите са прекалено бедни и доходите им трябва да нарастнат драстично. Но всяко нарастване на заплатите от една страна води до натиск нагоре върху себестойността на услугите и повишеното им търсене. Това им качва цената а в резултат се качва и инафлацията. Колко струваще при въвеждането на борда една подстрижка и колко е сега? А колко е в Германия? Възможно ли е фризьора да получава заплата като в Германия а клиента да плаща цените от 1997 година? Няма как да стане.
Очеизвадно е, че приемането на еврото ще стане при сегашният курс. Въпроса е кога. Аз искам възможно най-бързо, но това няма никакво значение. Ще се нагаждаме по ситуацията.
Продължавам да си мисля, че дискусията е глупава защото отговорите са очевидни и изобщо няма какво да се обсъжда.
Коментар
-
За комунягите сме се разбрали, че няма по големи от милиционеркомунистите..Я ни припомни кои са от БКП- БХ, ЦВЦВ, ЦЦачева и много други , а Павлова не е ли от коляното на ЦК на БКП..Аз и по краденето ги познавам, а това, че си платен трол вече го разбрахме..И по личните нападки познавам троловете, а ти вече нападна..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
Не коментираш никакъв курс, а насаждаш безпочвени страхове и НЕ ПРЕДЛАГАШ НИЩО! От твоите "коментари" полза имат само комунягите, които доволно потриват ръце като гледат как друг им върши мръсната работа по форумите! Ама дали е друг, а? Или си им баш тяхно тролче!
Щото еврото е изгодно за правителствата на бедните страни и банките а не за обикновените хора....
В момента ние нямаме никаква свобода на действие...
Политически сме вързани с НАТО и ЕС , финансово с борда и ЕЦБ , социално с бангладеш ..
С какво се различаване от това да бъдем членове на СИВ и Варшавския договор и сега членове на НАТО и ЕС... ....
Преди даже имахме показен национален суверинитет а сега Брюксел решава всичко вместо ,нас...
Даже и големината на краставицата...
Та така...
Коментар
-
Дискусията за обменият курс показва само едно, че част от участниците в нея не разбират процеса. При класическа централна банка при превишаващи входящи пред изходящи парични потоци местната валута поскъпва. При валутен борд курса е фиксиран и се променат резервите на централната банка. Тъй като те растат то това говори по скоро за подцененост на лева а не за надцененост. Цялата парадигма за определянре на реалният валутен курс през инфалцията е погрешна тъй като пропуска много фактори. Следвайки нея то трябва да се стремим към постоянно обедняване на населението за да държим по-ниска инфлация чрез понижена покупателна способност. Определено за мен това е глупост. В някои тези имаше вътрешно противоречие. От една страна се намекваше, че инфлацията е лошо нещо а от друга че българите са прекалено бедни и доходите им трябва да нарастнат драстично. Но всяко нарастване на заплатите от една страна води до натиск нагоре върху себестойността на услугите и повишеното им търсене. Това им качва цената а в резултат се качва и инафлацията. Колко струваще при въвеждането на борда една подстрижка и колко е сега? А колко е в Германия? Възможно ли е фризьора да получава заплата като в Германия а клиента да плаща цените от 1997 година? Няма как да стане.
Продължавам да си мисля, че дискусията е глупава защото отговорите са очевидни и изобщо няма какво да се обсъжда.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАлтернатива винаги има, още повече след като 9 години си творил глупости в икономиката и все получаваш отрицателни доклади от ЕС..Ти да не би да твърдиш, че няма алтернатива и трябва да продължим с КОЙ да сме на- бедни и най- корумпирани в ЕС..Да не работиш при Беновска..След като няма реформи и има корупция, то алтернатива ще е всеки който ще направи реформите и ще се бори истински с корупцията..Това за падането на борда нова опорка ли е..Кой го е коментирал, че го вкарваш в употреба..Тук коментираме курса на лева при влизане в ЕЗоната.ЗА това имаш ли мнение..
- 3 Харесвания
Коментар
-
Алтернатива винаги има, още повече след като 9 години си творил глупости в икономиката и все получаваш отрицателни доклади от ЕС..Ти да не би да твърдиш, че няма алтернатива и трябва да продължим с КОЙ да сме на- бедни и най- корумпирани в ЕС..Да не работиш при Беновска..След като няма реформи и има корупция, то алтернатива ще е всеки който ще направи реформите и ще се бори истински с корупцията..Това за падането на борда нова опорка ли е..Кой го е коментирал, че го вкарваш в употреба..Тук коментираме курса на лева при влизане в ЕЗоната.ЗА това имаш ли мнение..Last edited by Kiro; 25.05.2017, 12:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеLast edited by Спящият бик; 25.05.2017, 12:12.
- 1 like
Коментар
-
Начев, аз уважавам и познавам проф.Петров, но от тогава минаха много години близо 20 и много неща се промениха и разместиха..Въпроса е сега какъв ще е курса на д. марка към еврото и дали ще е същия при падането на борда и приемането в ЕЗ..Разбира се има разлика между теоретичните сметки и обосновки и договорките в политиката с ЕС и ЕЦБ..В частни разговори с добри теоретици икономисти те предполагат различни курсове, от най доброто без промяна на курса до разлика с обезценка 10-15-20%..Пак казвам- тук един ден трябва нашите политици да защитят националният ни интерес..
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
А имаш ли нещо общо с тях !?The strongest stand last.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеПокрай мен има 80-100 жени повечето на възраст между 20 и 40 години а вие ми разправяте че търся внимание в анономен форум?! Вие нещо не сте добре!
Хайде успешна сесия и дано направите много пари!)))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеПокрай мен има 80-100 жени повечето на възраст между 20 и 40 години а вие ми разправяте че търся внимание в анономен форум?! Вие нещо не сте добре!
Хайде успешна сесия и дано направите много пари!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар