IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Остава да ми обясниш защо фалира КТБ, след като имаше добър кредитен порфейл и отлични показатели..Също можеш да ми обясниш и защо се правят дефицити в будбжета..Също и каква беше нуждата за национализирането на БФБ, вземането на милиарди кредити и конфискацията на сребърния фонд..Защо се продаде не прозрачно БТХ.Защо сме първи в ЕС по корупция..Оставам с впечатлението , че за теб Черешара- Шиши са консервативните икономисти..Пак да попитам - защо няма наказани за фалита на КТБ, като как спасиха два пъти ПИБ, а КТБ не- да не би твоите консервативни икономисти да прикриват някои ..Стига догми- кои са твоите икономисти- има ли не свързани със властта..Умния човек не е догматик и разглежда всички варианти..За какви силни ръстове на икономиката говориш, я пак погледни какви са ръстовете в Румъния и ми обясни защо при Боку ни изпревари..
    Last edited by Kiro; 10.05.2017, 23:38.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Депутатът от ДПС Делян Пеевски ще бъде член на икономическата комисия в парламента. Това гласува парламентът. Депутатите днес ще одобрят състава на всички комисии. 178 депутати подкрепиха решението, против нямаше, а 1 се въздържа...
      клуб Зет
      ей затова си пиша че няма значение дали Боко или КуРнелия ! всички са в играта но въпреки това ще видим много силен ръст на икономиката

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Ами то нали игнорирахме и фалита на КТБ и колко депозанти имаше..А накрая какво стана и къде са 5те милиарда- от нашият джоб ли..Човека е дал един лош вариант..Да видим ще продължат ли дефицитите и новите дългове..Аз пък игнорирам икономиката на Черешара и Шиши..
        Човека казва няколко числа и после прави грешни заключения поради някакви пристрастия или слабо образование . Затова те питам от къде го намери. Важно е да сме много критични защото всеки може да напише една статия някъде, и което е по лошо хиляди хора да му се вържат.

        Икономическите индикатори на България са много добри - има много места от които може да сравниш това което казва даден човек с това което е реално и да ни сравниш с наши съседни икономики.

        Предполагам че търсиш по консервативни мнения но подобни статии по скоро ще те объркат и ще те направят по предпазлив в грешният момент Гледам числа всеки ден чета анализи и статии 24/7 и виждам много силен пазар пред нас. Винаги може да се обърка нещо поради ред неизвестни фактори но в момента рисковете ми се виждат разумни.




        Коментар


        • Депутатът от ДПС Делян Пеевски ще бъде член на икономическата комисия в парламента. Това гласува парламентът. Депутатите днес ще одобрят състава на всички комисии. 178 депутати подкрепиха решението, против нямаше, а 1 се въздържа...
          клуб Зет

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Ами то нали игнорирахме и фалита на КТБ и колко депозанти имаше..А накрая какво стана и къде са 5те милиарда- от нашият джоб ли..Човека е дал един лош вариант..Да видим ще продължат ли дефицитите и новите дългове..Аз пък игнорирам икономиката на Черешара и Шиши..
            Това което е написал другаря за 40-те% просто не е вярно.Аз съм привърженик на по-ниските дългови нива, но 40% не са "болка за умирачка"....
            Life won't wait for you.

            Коментар


            • Утре основните нагоре, за хима не зная...
              М.... . ш..... ..й.о!

              Коментар


              • Ами то нали игнорирахме и фалита на КТБ и колко депозанти имаше..А накрая какво стана и къде са 5те милиарда- от нашият джоб ли..Човека е дал един лош вариант..Да видим ще продължат ли дефицитите и новите дългове..Аз пък игнорирам икономиката на Черешара и Шиши..
                Last edited by Kiro; 10.05.2017, 22:40.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                  На мен това ......"В случай на над 40% дълг от БВП страната ни отива към фалит." ...... ми е достатчно да го игнорирам.
                  Абсолютно, а има и още бисери.
                  Пътека се прави камък по камък!

                  Коментар


                  • На мен това ......"В случай на над 40% дълг от БВП страната ни отива към фалит." ...... ми е достатчно да го игнорирам.
                    Life won't wait for you.

                    Коментар


                    • Мисля , че е Икономист преподавател в УНСС- интересно е подредил нещата..Видях ги от нета или блога му..Важно е съдържанието и подреждането на фактите....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        unsworth, за съжаление има теории и за лоши сценарии..



                        Виктор Иванов
                        Имайте предвид, че лъжите, изнасяни в БГ медии относно финансовото състояние на държавата, са... Като цяло, в Държавният бюджет на България за 2016 г., както и в проекто-бюджет 2017 г., и при приходите, и при разходите, се очертава ясна тенденция за засилване на преразпределението през държавата, като разходите трайно надвишават приходите, разликата между които, се покрива с нарастващ дълг. Това е бомба със закъснител, и очаквайте жестоко сриване на лева съвсем скоро, което в условията на Валутен борд, означава още по-зловещо изтърбушване на и без това мизерната ни "потребителска кошничка". При тази дългова спирала, знайте, че това "преразпределение" си е преливане от пусто в празно, и замазва положението за краткосрочен период, обаче България не е Гърция, и фалита на държавата е въпрос на време. Стив Ханке още по-миналата година им го каза на тия нашите престъпници, а той е човека родил МВФ и Валутния борд... И, за да не ме сметнете за голословен, ще допълня горе-казаното с конкретните, актуални цифри...
                        Фискалната равносметка за 2015 г:
                        - В края на 2014 г. фискалният резерв в БНБ беше 6717 млн. лева, в края на 2015 г. - 5979 млн. лева.
                        - В края на 2014 г. държавният дълг беше 22100 млн. лева, в края на 2015 г. по последни данни е бил 22800 млн. лева.
                        - Спад на резерва близо 740 млн. лева, увеличение на дълга 700 млн. лева
                        - Касов дефицит в бюджета за 2015г. - 2287 млн. лева
                        - Дълг/БВП за 2015 - около 26.5%
                        В случай на над 40% дълг от БВП страната ни отива към фалит.
                        През следващите няколко години предстои вдигане на данъци. Няма как да издържим иначе на увеличаващи се дефицити и дългове. Бюджет 2016 както и проекта на този за 2017 не са предвидени като бюджети на реформи, те са тихи и незабележими. Ние вече сме в условия на дългова спирала. Само за сравнение - през 2013 г. излязохме с 0.5% бюджетен дефицит и дълг под 16% от брутния вътрешен продукт. Сега имаме 30% дълг и 2-2.5% дефицит. Този дефицит автоматично води до увеличаване на дълга и обратното. 2014 г., 2015 г., и 2016 г., са години, в които България харчи повече, отколкото редица други държави. И това се вижда от дефицитите, които са много по-големи, отколкото през минали периоди. В Бюджет 2016 не бяха заложени всички реални разходи, като имаше буфери за "цъкащите бомби" в енергетиката и транспорта, затова и правителството се застрахова с прогнозиране на бъдещ дълг. Реално разходите са по-големи, затова имаше такъв буфер до 5.3 млрд. лв. за нов дълг през 2016 г. Но в настоящата ситуация, непредвиденият разход по покриване на арбитражните неустойки към Росатом ще се отрази много негативно. Това ми напомня, че пак се стигна до неадекватни действия от страна на Министерския съвет с изнасяне на информация в медиите за "опрощаване" на 50 милиона лева по лихви от руска страна, които на фона на 1.6 милиарда дължими неустойки, се сещате как звучат... Класическо манипулиране на поднесената информация с избягване на предоставяне на основните обективни фактологически данни, чрез отклоняване на фокуса от реалните проблеми, превключвайки към периферни неща, които нямат реално значение. Т.нар. метод "Проблем - Реакция - Решение", при който ситуацията е представена изкривено, с цел предизвикване на реакция сред публиката, така че тя сама да поиска приемането на предложените мерки.
                        Киро , този анализ, от къде го копна ?

                        Коментар


                        • [QUOTE=Kiro;n3195807]unsworth, за съжаление има теории и за лоши сценарии..



                          Виктор Иванов ??? Каква му е историята на този ? Къде е работил? Политически симпатии?







                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

                            Да стопим разликата в кое стигат 5%? По данни на МВФ за 2016 г. GDP per capita на България е $7638, на Полша - $12315, на Унгария - $12778. Залагам all in, че светът ще свърши преди да ги настигнем, защото ефектите на неравенството се проявяват и на наднационално ниво. Да не говорим, че Полша и в по-малка степен Унгария влизат в това "надбягване" с една обиколка пред нас заради повечето индустрия, по-големите вътрешни и външни пазари и ако щеш и по-развитите си капиталови пазари (макар че те имат символично значение при нулевите лихви в момента).

                            В навечерието на присъединяването си Румъния правеше почти двуцифрени ръстове на БВП между 2005 и 2007 г. Ние също отчитахме хубави цифри, макар че двойният underperformance срещу Румъния на Орешарски (фин мин), Р. Овч. (министър на икономиката) и Станишев (премиер) беше и си остава форма на престъпление.

                            А между другото, измерителят БВП е крайно демоде що се отнася до благоденствието.

                            Ако говорим обаче конкретно за БФБ, мисля, че Mr.Profit затова сподели линка, това наистина си е повод да си хвърляме шапките. Да са ни живи и здрави 5-те компании на кръст - две да се продадат, три да дадат дивидент - все е кяр. Ние тия проценти ще ги усетим, няма къде да ходят, но да настигаме когото и да било чрез ръстове на БВП, просто няма да се случи тия дни.

                            Мъчим се да помпаме оптимизма с разни новини, обаче налягането си падна отвсякъде. Няма го пред и след-новогодишния ентусиазъм. Днес, ако мигнем между 12:47 и 12:49, денят беше поредната скука с оборот от около 860 000 лв. Е, и по-лошо може да е, ама като че ли и хубавите отчети не бутнаха цените с малкото изключение при ЦКБ. Всичко останало е в очакване на Годо - 18 май, 24 май, 1 юни, Никулден и така нататък...
                            Не случайно казвам да стопим разликата а не да ги настигнем Няма как да ги настигнем но и ние ще растем силно при силният ръст в региона.





                            Коментар


                            • unsworth, за съжаление има теории и за лоши сценарии..



                              Виктор Иванов
                              Имайте предвид, че лъжите, изнасяни в БГ медии относно финансовото състояние на държавата, са... Като цяло, в Държавният бюджет на България за 2016 г., както и в проекто-бюджет 2017 г., и при приходите, и при разходите, се очертава ясна тенденция за засилване на преразпределението през държавата, като разходите трайно надвишават приходите, разликата между които, се покрива с нарастващ дълг. Това е бомба със закъснител, и очаквайте жестоко сриване на лева съвсем скоро, което в условията на Валутен борд, означава още по-зловещо изтърбушване на и без това мизерната ни "потребителска кошничка". При тази дългова спирала, знайте, че това "преразпределение" си е преливане от пусто в празно, и замазва положението за краткосрочен период, обаче България не е Гърция, и фалита на държавата е въпрос на време. Стив Ханке още по-миналата година им го каза на тия нашите престъпници, а той е човека родил МВФ и Валутния борд... И, за да не ме сметнете за голословен, ще допълня горе-казаното с конкретните, актуални цифри...
                              Фискалната равносметка за 2015 г:
                              - В края на 2014 г. фискалният резерв в БНБ беше 6717 млн. лева, в края на 2015 г. - 5979 млн. лева.
                              - В края на 2014 г. държавният дълг беше 22100 млн. лева, в края на 2015 г. по последни данни е бил 22800 млн. лева.
                              - Спад на резерва близо 740 млн. лева, увеличение на дълга 700 млн. лева
                              - Касов дефицит в бюджета за 2015г. - 2287 млн. лева
                              - Дълг/БВП за 2015 - около 26.5%
                              В случай на над 40% дълг от БВП страната ни отива към фалит.
                              През следващите няколко години предстои вдигане на данъци. Няма как да издържим иначе на увеличаващи се дефицити и дългове. Бюджет 2016 както и проекта на този за 2017 не са предвидени като бюджети на реформи, те са тихи и незабележими. Ние вече сме в условия на дългова спирала. Само за сравнение - през 2013 г. излязохме с 0.5% бюджетен дефицит и дълг под 16% от брутния вътрешен продукт. Сега имаме 30% дълг и 2-2.5% дефицит. Този дефицит автоматично води до увеличаване на дълга и обратното. 2014 г., 2015 г., и 2016 г., са години, в които България харчи повече, отколкото редица други държави. И това се вижда от дефицитите, които са много по-големи, отколкото през минали периоди. В Бюджет 2016 не бяха заложени всички реални разходи, като имаше буфери за "цъкащите бомби" в енергетиката и транспорта, затова и правителството се застрахова с прогнозиране на бъдещ дълг. Реално разходите са по-големи, затова имаше такъв буфер до 5.3 млрд. лв. за нов дълг през 2016 г. Но в настоящата ситуация, непредвиденият разход по покриване на арбитражните неустойки към Росатом ще се отрази много негативно. Това ми напомня, че пак се стигна до неадекватни действия от страна на Министерския съвет с изнасяне на информация в медиите за "опрощаване" на 50 милиона лева по лихви от руска страна, които на фона на 1.6 милиарда дължими неустойки, се сещате как звучат... Класическо манипулиране на поднесената информация с избягване на предоставяне на основните обективни фактологически данни, чрез отклоняване на фокуса от реалните проблеми, превключвайки към периферни неща, които нямат реално значение. Т.нар. метод "Проблем - Реакция - Решение", при който ситуацията е представена изкривено, с цел предизвикване на реакция сред публиката, така че тя сама да поиска приемането на предложените мерки.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

                                приказваме за по-високият ръст на БВП от известно време но дори 4% е далеч от потенциала и ако искаме по бързо да стопим разликата с централна Европа ни трябват поне 5% ръст.
                                Да стопим разликата в кое стигат 5%? По данни на МВФ за 2016 г. GDP per capita на България е $7638, на Полша - $12315, на Унгария - $12778. Залагам all in, че светът ще свърши преди да ги настигнем, защото ефектите на неравенството се проявяват и на наднационално ниво. Да не говорим, че Полша и в по-малка степен Унгария влизат в това "надбягване" с една обиколка пред нас заради повечето индустрия, по-големите вътрешни и външни пазари и ако щеш и по-развитите си капиталови пазари (макар че те имат символично значение при нулевите лихви в момента).

                                В навечерието на присъединяването си Румъния правеше почти двуцифрени ръстове на БВП между 2005 и 2007 г. Ние също отчитахме хубави цифри, макар че двойният underperformance срещу Румъния на Орешарски (фин мин), Р. Овч. (министър на икономиката) и Станишев (премиер) беше и си остава форма на престъпление.

                                А между другото, измерителят БВП е крайно демоде що се отнася до благоденствието.

                                Ако говорим обаче конкретно за БФБ, мисля, че Mr.Profit затова сподели линка, това наистина си е повод да си хвърляме шапките. Да са ни живи и здрави 5-те компании на кръст - две да се продадат, три да дадат дивидент - все е кяр. Ние тия проценти ще ги усетим, няма къде да ходят, но да настигаме когото и да било чрез ръстове на БВП, просто няма да се случи тия дни.

                                Мъчим се да помпаме оптимизма с разни новини, обаче налягането си падна отвсякъде. Няма го пред и след-новогодишния ентусиазъм. Днес, ако мигнем между 12:47 и 12:49, денят беше поредната скука с оборот от около 860 000 лв. Е, и по-лошо може да е, ама като че ли и хубавите отчети не бутнаха цените с малкото изключение при ЦКБ. Всичко останало е в очакване на Годо - 18 май, 24 май, 1 юни, Никулден и така нататък...

                                Коментар

                                Working...
                                X