Първоначално изпратено от dddd
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Профит и ти почна с личните нападки и се самоопредили за трол.В целия ти пост какво професиално мнение имаше..И ти си в списъка на троловете ..Аз никой не съм обиждал лично- спора е теоретичен..Пиши сега какво мислиш за курса , но без лични нападки..Или Вие сте си свикнали с тях и няма да спрете..
Коментар
-
Никакво падане на борда преди да сме влезнали в еврозоната. Случили се, ще се повторят събитията от 96-97 - хиперинфлация, кредитните милионери и източени банки. За страни като нашата с нашият манталитет, колкото и да е лош борда и да не ни дава свобода,той е най-доброто решение. Само лакейте на олигарсите и кредитните милионери искат този сценарии. Но аз бих им казал да го ду*ат
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеМоля админа да санкционира трола Спящия бик- тук се води дискусия за макроикономика, а той сипе лични нападки и глупости..Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЕх 4Д, ако беше толкова просто нямаше половината народи в ЕС да не искат да се откажат от национаните си валути..Не аз , а ти работиш с политизирани клишета и не сваляш розовите очила..И то в една страна където е имало хипер инфлация, фалити на банки, изгорели граждани. И последно сриване на КТБ и загуба от 4 милиарда.Според теб черния пазар само на валути ли е..Ние сме преживели , а и в много страни на стоки..Аз съм виждал и да няма стоки в магазините при хипер инфлация, криза и липса на равновесие между търсенето и предлагането..Каквито и данни да вземаш пазара решава за курса на валутата и цените на стоките..Освен ако не си приел разбирания на командно- административната икономика..
Keep going ...
Коментар
-
Ех 4Д, ако беше толкова просто нямаше половината народи в ЕС да не искат да се откажат от национаните си валути..Не аз , а ти работиш с политизирани клишета и не сваляш розовите очила..И то в една страна където е имало хипер инфлация, фалити на банки, изгорели граждани. И последно сриване на КТБ и загуба от 4 милиарда.Според теб черния пазар само на валути ли е..Ние сме преживели , а и в много страни на стоки..Аз съм виждал и да няма стоки в магазините при хипер инфлация, криза и липса на равновесие между търсенето и предлагането..Каквито и данни да вземаш пазара решава за курса на валутата и цените на стоките..Освен ако не си приел разбирания на командно- административната икономика..Как да е глупава дискусията, след като има толкова интересни мнения..Кое не е глупаво да слушаме и папкаме с ГЕРБ ли..Това за мен е пряко свързано и с БНБ..Last edited by Kiro; 25.05.2017, 13:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Когато фалира КОРП ,един петък ,видях на няколко обменни бюра следния курс
Евро -лев..
к 2,50 -2,60
а сега е 1,953-1,956
Притеснява ме че от 1998 г. сме на фиксиран курс и действителната цена на лева се смята да е към 2,6 -2,8 .за едно евро и оттам ще дойде покачването на цените ..
Толкова се изчислява спрямо инфлацията от тогава ...
Н е препоръка за точност..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПродължавам да си мисля, че дискусията е глупава защото отговорите са очевидни и изобщо няма какво да се обсъжда.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнениеАктивизирането на всички комуняги - от нафталиновите като Монти до нежните като Киро - ми подсказва, че възможността да влезем в ЕРМ2 е вече реална опасност за тях, а това ме изпълва с радост и оптимистични очаквания, включително за БФБ!
Аман от липса на компетентност в този форум...
Дали си от Герб или от Реформатирите ,ти мислиш като комунист и пишеш като комунист....
Дай да запушим инакомислещите..
Това ти е девиза...
Сори ама си още в 1950 година...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЗащо да го изчислявам като мога да взема промените в резервите на БНБ от платежният баланс? Освен това този валутен курс работи перфектно двадесет години без да се е появил черен пазар. Кажи ми какво ще се появи в бъдеще за да започне черен пазар? При това когато няма лев какво ще се търгува на този пазар? Евро срещу ... ? Непрекъснато вкарвате политика в мисленето си и това ви пречи на икономическата обективност. Освен това Монти погрешно взема размера само на държавният дълг, при това без да взема под внимание фискалният резерв. При изчисленията си за задлъжнялостта трябва да взема данните за цялата икономика.
Както лева се обезценява ,така и долара и еврото...
Но кое е повече...
Коментар
-
Защо да го изчислявам като мога да взема промените в резервите на БНБ от платежният баланс? Освен това този валутен курс работи перфектно двадесет години без да се е появил черен пазар. Кажи ми какво ще се появи в бъдеще за да започне черен пазар? При това когато няма лев какво ще се търгува на този пазар? Евро срещу ... ? Непрекъснато вкарвате политика в мисленето си и това ви пречи на икономическата обективност. Освен това Монти погрешно взема размера само на държавният дълг, при това без да взема под внимание фискалният резерв. При изчисленията си за задлъжнялостта трябва да взема данните за цялата икономика.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение4Д, това което си написал с големи претенции за съжаление няма никаква обосновка- нито икономическа, нито житейска..То е само пожелателно, защото е много сложно да се изчисли курса през труда и стоковото покритие на една валута преди да се измери пазарно .Един ден, когато се определи курса ще видим какво ще стане и аз съм за същият курс, но нали знаеш , че ако курса не е добре пресметнат и верен пазара посочва кой е верния курс..И ако не се съобразиш се появява паралелен -черен пазар..
Евро -лев..
к 2,50 -2,60
а сега е 1,953-1,956
Притеснява ме че от 1998 г. сме на фиксиран курс и действителната цена на лева се смята да е към 2,6 -2,8 .за едно евро и оттам ще дойде покачването на цените ..
Толкова се изчислява спрямо инфлацията от тогава ...
Н е препоръка за точност..
Коментар
Коментар