IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Мечета и кибичета, внимавайте да не пропуснете да купите по време на корекцията че после пак ще гледате с влажен поглед как правим луда доходност и ще мрънкате че не било реално, а балон.. (портфейла свети с 92% доходност за 2017-та).
    Догодина ръста на икономиката се ускорява допълнително, доходите нагоре, хората се успокояват и ще търсят алтернативи за инвестиция на спестяванията си.. 800 точки ще ги издухаме като малка гара

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...nomist-247929/
    Притеснен изглеждаш нещо. Хубаво си се загрижил за мечетата, ама по-добре гледай в твоята паница, да не прогърмят маржин-коловете, особено ако са били по-надути като фарма или пиба, където още няма и корекция

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Мечета и кибичета, внимавайте да не пропуснете да купите по време на корекцията че после пак ще гледате с влажен поглед как правим луда доходност и ще мрънкате че не било реално, а балон.. (портфейла свети с 92% доходност за 2017-та).
      Догодина ръста на икономиката се ускорява допълнително, доходите нагоре, хората се успокояват и ще търсят алтернативи за инвестиция на спестяванията си.. 800 точки ще ги издухаме като малка гара

Амин!
      Успех на оптимистите... стягайте се новите върхове предстоят!

Коментар

• Мечета и кибичета, внимавайте да не пропуснете да купите по време на корекцията че после пак ще гледате с влажен поглед как правим луда доходност и ще мрънкате че не било реално, а балон.. (портфейла свети с 92% доходност за 2017-та).

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

На румънската борса има етф върху бет от години.
          Ама не е "наш"..., т.е. не е на Никито... )))))

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

За сметка на това си имат чужди инвеститори.....не като нас,но много скоро и ЕТФ ще си имат (нашите).......но ние външни инвеститори не....
            На румънската борса има етф върху бет от години.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

За сметка на това си имат чужди инвеститори.....не като нас,но много скоро и ЕТФ ще си имат (нашите).......но ние външни инвеститори не....
              Все пак ако продължим с качването на обороти MSCI ще ни върнат в Frontier markets, а RO ще отидат в Emerging ... така, че frontier фондовете ще трябва да купуват бг

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
                • The average daily trading value of equities amounted to some EUR 10 million at the end of the first nine months (2017), with a peak of nearly EUR 15 million in September
                Bucharest Stock Exchange ....кога ще ги стигнем поне на 1/3?

Те горките си нямат дори BET ETF
                Last edited by спекуланта; 05.10.2017, 17:39.

Коментар

• КАРАКАЧАНОВ каза.за лихвоточките остава да прибави и компесаторките за да няма ДИСКРИМИНАЦИЯ. http://banks.dir.bg/2017/10/05/news26435389.html

Коментар

• The average daily trading value of equities amounted to some EUR 10 million at the end of the first nine months (2017), with a peak of nearly EUR 15 million in September
                    Bucharest Stock Exchange ....кога ще ги стигнем поне на 1/3?

Те горките си нямат дори BET ETF

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      защото той има много мъдро виждане!!!, което ми се струва че също се пренебрегва!!!.
                      Горното виждане, май е доста пренебрегвано... Ама, всеки си има глава на раменете... Коя глава, кои рамена ...

Коментар

• Добър ден на всички !! Бикове мечки и кибици, както казваше Софикс., (имам предвид пълното множетсво) ))Моля не се паникьосвайте.!!! Борсата не е форекс(Y) и не е хазарт.(Y)(Y)!!! Има време да се помисли, обмисли, анализира. От небето не падат камъни нали така !???))) Иска ми се да дам по-голям коментар по принцип, а и да отговоря и на дядо Коледа (Y),(тенкс за комплимента) защото той има много мъдро виждане!!!, което ми се струва че също се пренебрегва!!!. но тази седмица ми се оказва с доста перипетии и липса на време
                        Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                        precakanoto ви каза за "най-много двойно връхче и после пак по шанцата", ама вие си мислите че троли... Гледайте..., може и да видите... http://www.investor.bg/novini-i-anal...a-iuni-247865/
                        Не - не троли Позлва ирония и сарказма понякога в хиперболистичен вид, което обърква с тролене. Преди две години или повече имаше анкета - BigBear - на каквъ софикс, ще си разпродадете по нещо от цк.!?))) (цк=ценните книги) Само прецаканото беше посочило 714 (софикс може да потвърди) Тогава пак мислеха че троли )))) Между другото имам и оферта купува на едно дружество, затова казах и в началото и пак го казвам - само без паника !!!! ))))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          И двамата сте прави, но при наличие на истински къси натиска върху позицията е различен... Ти просто си пасивно къс ...почти като ония няколко млн. граждани, които никога не са купували акции
                          Съгласен и двамата имаме право, но аз първо не бих ги нарекъл истински, а изкуствени и второ този натиск също се създава изкуствено с цел волатилност и спекула... т.е. дериватите се самомултиплицират, защото позволяват да търгуваш нещо, което реално не притежаваш и по този начин цените се изкривяват много...да не говорим, че след последната финансова криза разбрахме и колко са опасни дериватите...

SoHo, извинявам се, нямах конкретно теб предвид, че се оплакваш, по-скоро поста стана по-обширен, а бях решил да дам и аз прогноза за 620 и да потвърдя твоето мнение по долу
                          Last edited by pepe1234; 05.10.2017, 16:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Правя да, а защо смяташ, че няма да продам под себестойност? Причини за това множе да има много. Да, няма нужда да болдваш, чета и иначе. Пак повтарям, когато продавам и чакам да пада цената, за да купя отново съм къс. Когато купувам и чакам да се вдигне цената за да продам съм на дълги, просто левериджа е 1:1. Нищо по-различно няма в концепцията.
                            Чудесно! Щом продаваш под себестойност, по форумния жаргон се нарича "осредняване". Когато купуваш и чакаш да се вдигне цената, на форумен жаргон - "допълване". Успех в играта! Но, за първия пример - това не са "реални къси", онези, които имаше предвид dddd !
                            Last edited by maverik; 05.10.2017, 18:07.

Коментар

620 и аз така мисля. Колкото до това кой как отиграва, има си различни стратегии. Аз не се опитвам много, много да ловя всички движения, за мен това не е рентабилно. Не занм какво толкова се оплаквате, ми нормално при този ръст който беше едва ли няма някой, който да не е удвоил портфела си (имагинерно). Корекции ми има нормало е да има ще почакаме, за некви мижави разлики акциите не смятам да си барам. Ще си продавам, когато реша да преструктурирам.
                              Няма място за оплаквания а и аз не съм се оплаквал. Корекцията е нужна за по дългосрочен бичи тренд за влизане на нови играчи и намаляне на риска от спекулантски разпродажби при кеширане на печалби. Проблем ще има ако при по дълбока корекция не удържим 620-630 което е малко вероятно.

Коментар

Правя да, а защо смяташ, че няма да продам под себестойност? Причини за това множе да има много. Да, няма нужда да болдваш, чета и иначе. Пак повтарям, когато продавам и чакам да пада цената, за да купя отново съм къс. Когато купувам и чакам да се вдигне цената за да продам съм на дълги, просто левериджа е 1:1. Нищо по-различно няма в концепцията.
                                И двамата сте прави, но при наличие на истински къси натиска върху позицията е различен... Ти просто си пасивно къс ...почти като ония няколко млн. граждани, които никога не са купували акции
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X