IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Пип, ако това е дясното, то най- десни са в Азия където на много места няма пенсии..Няма по- дясно от опазването на частната собственост и равенството пред закона..И двете липсват тук..Чисто комунистическо отнемане и преразпределение на вноските за пенсии и даване на мързеливците и хитреците..В САЩ , която изобщо не е социална държава за 10-15 г. вноски изкарваш пенсия от 1000 и кусур долара..Вече имам познати , които се върнаха с такива пенсии..За тук е добре, за там е малко, но само за 10-15г. труд..Това не може да се сравни с комунистическият мутристан където за 35-40г. работа получаваш 200-300 лева пенсия и само 30-35% от внесеното..И досега се пази в тайна формулата по която се смятат пенсиите..

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Груйче този народ не е болен от хубаво..Да има фалшиви телкове не повече от 10-15%, ама е удобно да се води пропаганда..Пълна мизерия брат..Средната пенсия за София град няма и 250евро..Не защитавай пропаднали каузи..Ти си пич...Отвсякъде личи колко сме зле и че вървим към изчезване с тези крадливи комунисти.. Всички държави наливат в пенсии , ама толкова ниски никъде няма..Икономическата логика е друга, че без нормални заплати и пенсии хората ще ходят навън където те са нормални..И те ходят..Испания, Англия, даже Гърция за наш срам.,. По зле от тук няма брат..
      Аз се мислех за доста десен, ама Грую си е баш автентичен шампион
      В интерес на истината по доста параграфи си е прав.

      Коментар


      • Следващата финансова криза вече започва да се оформя

        https://money.bg/economics/sledvasht...e-oformya.html

        Коментар


        • Груйче този народ не е болен от хубаво..Да има фалшиви телкове не повече от 10-15%, ама е удобно да се води пропаганда..Пълна мизерия брат..Средната пенсия за София град няма и 250евро..Не защитавай пропаднали каузи..Ти си пич...Отвсякъде личи колко сме зле и че вървим към изчезване с тези крадливи комунисти.. Всички държави наливат в пенсии , ама толкова ниски никъде няма..Икономическата логика е друга, че без нормални заплати и пенсии хората ще ходят навън където те са нормални..И те ходят..Испания, Англия, даже Гърция за наш срам.,. По зле от тук няма брат..
          Last edited by Kiro; 10.09.2018, 15:29.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

            Et tu, Gruyo?!...
            Ми и аз, кво да правиш, а трябва да съм от другата страна, но на черното бяло все още не мога да кажа
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              684 123 българи живеят с пенсия до 200 лева

              http://m.24chasa.bg/novini/article/7045991

              Груйче, в мизерията няма митове брат..

              Забележи колко е средната пенсия по области..
              Кире, направи ли си труда да прочетеш цялата статия, графика от която ти пуснах сутринта? Зашото май не си - огромната част от тези пенсии са инвалидни (т.е. по презумция с далавери) и на хора, дето нямат никакъв стаж. Ти колко искаш да има даваме - по 5К на калпак ли? Видя ли колко са инвалидните пенсии - над 800 000? Честно, човек, ни то всеки 8-ми излиза, че е болен и получава пенсия за това????

              Виждам и по области каква е ситуацията - етническите райони са най-назад - какво по-нормално от това? Видя ли статистиката - средната пенсия при мъжете е над 400 лева, като в нея са включени и онези, дето са до 200 кинта, т.е. хрантутниците. Махни ги тях и пенсията става над 500 лева - как е така? Пак ли е малко? Прочете ли колко е стажа - за миналата година е 35 години, а за предишните слиза на средно около 32 за мъжете. А средно пенсия се получава (от доживелите до нея, да не се бърка със средна продължилтелност на живота, както правят невежите) над 25 години - т.е. почти колкото години си внасял. Сега сметни на максималния осигурителен доход от 2600 едни 20% вноска от пенсия - колко получаваш? Около 500 кинта, колкото е реалната средна пенсия, ама не всички са се осигурявали на максимума. Малко е викаш, а Ама икономическата логика друго сочи, затова и държавата налива ежегодно 5 милиарда за пенсии! Толкоз
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                Е, де, Софикс, успокой се де Не че не си прав в първата част от разсъжденията си, но типично по български отиваш в другата крайност с финала на поста си - ген, какво да го правиш - силно любим и мразим... Ся, ще обясня пак за пенсиите, че Кирето не е в час:
                - имаш стандартната пенсия за труд и възраст - за миналата година средно са се пенсионирали с 35 години стаж, тези с 40 са единици явно
                - имаш пенсия за възраст и поне 15 години стаж
                - имаш пенсия (цоциална) само за възраст, за която не се изисква и ден трудов стаж, ако доживееш 70 години

                И кво викате, тези пенсиите (вторите две) били живи да ги ожалиш? Що? Щото не са внесли лев осигуровки на държавата ли? И 200 кинта са им прекалено много!!! Тук всеки вика - ама ти знаеш ли колко съм работил - ми да не си работил без пари бе? Нали същата тази държава, дето я плюете, ви даде (на масата) панеляците по 20 000 лева, дето сега струват по 60-70К евро. Или това не го броим? Нали пак тази държава ви отгледа децата с безплатно здравеопазване и обучение, за да може сега да бачкат в чужбина. Или и това не го броим? Нали пак тази държава плащаше пенсиите на родители им, естествено с техните данъци. Или и това не го броим? Сега седнали да ми се тюхкат, че 200 или 300 кинта били малко - като са ви малко, ходете на село и работете - зеленчуци, животни и ще имате хем чиста и прясна храна на трапезата си, хем ще сте по-здрави! Ама не, трябва да се гледат турските сериали, да се реве по форумите и сърцераздирателно да се нашепва на чедото - седи си, мама, камериерка в Англията, че в тая кочина е много зле, детето, саймънчо, как е, дай баба да го види - хау ду юду, саймън. Те за такива откровени олигофрени нямам грам нито симпатия, нито съчувствие, нито нищо!

                Толкоз, оборете ме, но не можете -сегашните пенсионери са хрантутници, на които и тези пенсии са много. Естествено, има и изключения.
                П.С. А темата не е точно за опитимизма, но си е показателна - разходете се в което и да е българско село, и ще видите съсипия - буренясали градини, липса на животни и народ (млади и стари, българи и тъмнозелени) в хоремага. И после рев! И с някои инвестотори е същото А за избягалите от тук - с тях е трудно да се спори и говори - те са като потурнаците, които са извършили Баташкото клане, само и само да скрият росните си корен и да се направят на по-католици от папата, но винаги ще си останат чужди и тук, и там! Айде, наздраве, че нова фейсбук революция имам да вдигам - искам по една яхта и една плеймейтка на всеки мъж до пенсионна възраст, че това сега живот ли е? Вие знаете ли колко е линията на бедност в Монако и какви плеймейтки има във всяка къща - те с какво са повече от мен. Искам, искам, искам
                Et tu, Gruyo?!...
                Не знам защо ми викаш Софикс? От 10 години съм си все Спящият бик, объркал си се, нещо...
                Last edited by Спящият бик; 10.09.2018, 15:21.

                Коментар


                • 684 123 българи живеят с пенсия до 200 лева

                  http://m.24chasa.bg/novini/article/7045991

                  Груйче, в мизерията няма митове брат..

                  Забележи колко е средната пенсия по области..

                  Коментар


                  • http://econ.bg/%D0%91%D0%A2%D0%9F%D0..._i.764790.html БТПП: Сериозни инвестиции няма да има, докато не тръгне електронното правителство


                    10.09.2018 | 14:40 по статията работи: econ.bg


                    Макроикономическите резултати на нашата икономика са задоволителни, страната ни добре се представя в момента

                    Интересно мнение..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      Eдна част са на софрата дето изобщо не им е мястото-това да - но в общия случай не съм съгласен с тебе.
                      Средно в Европа за пенсии се отделя към 13% от бвп годишно, при нас 9%. Разликата не е малка.
                      Къде е по големия балон според тебе ?

                      Освен това всяко увеличаване на пенсиите директно отива в потребление за жизнено важни нужди (а не глезотии) и оттам стимулира икономиката. Това е един от най ефективните начини за израхзодване на публични с/ва за мене.

                      Ти лично какво предпочиташ - 2Б за увеличаване на пенсии или същите за топлоизолации където поне половината се джобят по веригата ?
                      Здрасти, пип, виждам, че и ти залиташ в митове и легенди
                      Ето и моята гледна точка - винаги съм твърдял, че в Европа е много по-голям балон, отколкото при нас, тук разлика с теб нямам, няма и как да имам. Обаче това със стимулирането на икономиката през пенсиите е чиста легенда - пенсионерите са най-спестовните хора и всяко левче отгоре отива директно в депозити. Или под дюшека - справка, всеки ден по медиите. Както казах и преди, на мен да ми поискат 5К в делничен ден, няма да има откъде да ги взема, но при пенсионерите пречки нямат - хвърлят хората през прозорците и нямат спирка. Бедни?

                      За санирането - това е типичното изкривяване на нещата - някога, като бях Вътрешни войски, ни учеха как да се справяме с блокади. Пуска се сред блокиращите слуха, че трябва да мине линейка с умиращо дете (щото на болно дете всеки реагира), колоната се разкъсва, а после е лесно Та и ти така, съзнателно или не - изборът не е между саниране и пенсии - и двете са грешни пари, отиващи никъде.

                      Изборът трябва да е между държавата дава и държавата не взема. Първото е и в момента - всеки маргинал реве как държавата трябвало да му дава - безработни, пенсионери, тъмнозелени - абсолютни маргинали, ползата от които е нула, защото ги мързи, та ги боли. А в същото време децата на такива като мен - "богаташи", хем не получават деЦки, щото, видите ли, държавата ги наказва заради "богатите" им родители, осигуряващи се на максимума, хем нямат и социални критерии да ги приемат на детска градина, а държавата купони за частни градини не дава и т.н. Та решението е само и единствено семейно подоходно облагане и индивидуални здравни и пенсионни партиди, но в комунистическа Европа това трудно може да стане - популизъзмът е прекалено голям, а популизмът, както е известно, ражда чудовища...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Толкоз, оборете ме, но не можете -сегашните пенсионери са хрантутници, на които и тези пенсии са много. Естествено, има и изключения.
                        Eдна част са на софрата дето изобщо не им е мястото-това да - но в общия случай не съм съгласен с тебе.
                        Средно в Европа за пенсии се отделя към 13% от бвп годишно, при нас 9%. Разликата не е малка.
                        Къде е по големия балон според тебе ?

                        Освен това всяко увеличаване на пенсиите директно отива в потребление за жизнено важни нужди (а не глезотии) и оттам стимулира икономиката. Това е един от най ефективните начини за израхзодване на публични с/ва за мене.

                        Ти лично какво предпочиташ - 2Б за увеличаване на пенсии или същите за топлоизолации където поне половината се джобят по веригата ?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
                          Бих разбрал, ако преразпределението се прави от социални съображения, ама то си е кражба от всички, за да се даде на една каста от хранени хора - привилегии!

                          Какви са тия 14000 души, за които законът не важи и нямат таван на пенсията? Ние да не сме някое феодално княжество и те да са някаква придворна аристокрация!

                          А в същото време ГЕРБ управлява благодарение на лъжата на патриотите, че щели да увеличат минималните пенсии на 300 лв.! Ядец! Линията на бедност вече е 317 лв., а минималната пенсия продължава да е със 100 лв. по-малко?! Срамота! Какво да правят тези хора, да мрат ли?...

                          Ето, за тази държава говоря - дето взема от насъщния на майките и бащите ни, за да раздава привилегии на твърдия електорат на управляващите! Тази държава не е моя държава!
                          Е, де, Софикс, успокой се де Не че не си прав в първата част от разсъжденията си, но типично по български отиваш в другата крайност с финала на поста си - ген, какво да го правиш - силно любим и мразим... Ся, ще обясня пак за пенсиите, че Кирето не е в час:
                          - имаш стандартната пенсия за труд и възраст - за миналата година средно са се пенсионирали с 35 години стаж, тези с 40 са единици явно
                          - имаш пенсия за възраст и поне 15 години стаж
                          - имаш пенсия (цоциална) само за възраст, за която не се изисква и ден трудов стаж, ако доживееш 70 години

                          И кво викате, тези пенсиите (вторите две) били живи да ги ожалиш? Що? Щото не са внесли лев осигуровки на държавата ли? И 200 кинта са им прекалено много!!! Тук всеки вика - ама ти знаеш ли колко съм работил - ми да не си работил без пари бе? Нали същата тази държава, дето я плюете, ви даде (на масата) панеляците по 20 000 лева, дето сега струват по 60-70К евро. Или това не го броим? Нали пак тази държава ви отгледа децата с безплатно здравеопазване и обучение, за да може сега да бачкат в чужбина. Или и това не го броим? Нали пак тази държава плащаше пенсиите на родители им, естествено с техните данъци. Или и това не го броим? Сега седнали да ми се тюхкат, че 200 или 300 кинта били малко - като са ви малко, ходете на село и работете - зеленчуци, животни и ще имате хем чиста и прясна храна на трапезата си, хем ще сте по-здрави! Ама не, трябва да се гледат турските сериали, да се реве по форумите и сърцераздирателно да се нашепва на чедото - седи си, мама, камериерка в Англията, че в тая кочина е много зле, детето, саймънчо, как е, дай баба да го види - хау ду юду, саймън. Те за такива откровени олигофрени нямам грам нито симпатия, нито съчувствие, нито нищо!

                          Толкоз, оборете ме, но не можете -сегашните пенсионери са хрантутници, на които и тези пенсии са много. Естествено, има и изключения.
                          П.С. А темата не е точно за опитимизма, но си е показателна - разходете се в което и да е българско село, и ще видите съсипия - буренясали градини, липса на животни и народ (млади и стари, българи и тъмнозелени) в хоремага. И после рев! И с някои инвестотори е същото А за избягалите от тук - с тях е трудно да се спори и говори - те са като потурнаците, които са извършили Баташкото клане, само и само да скрият росните си корен и да се направят на по-католици от папата, но винаги ще си останат чужди и тук, и там! Айде, наздраве, че нова фейсбук революция имам да вдигам - искам по една яхта и една плеймейтка на всеки мъж до пенсионна възраст, че това сега живот ли е? Вие знаете ли колко е линията на бедност в Монако и какви плеймейтки има във всяка къща - те с какво са повече от мен. Искам, искам, искам
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                          Коментар


                          • Важен коментар на Б. Попов:
                            Капанът за развиващите се пазари

                            Допълнителни тези и твърдения, които се отнасят и за България, с позоваване от Блуумбърг на Номура Холдингс. Има го тук-там и из бг медии, но го вижте тук, че да не питате откъде се е взело. Аз не го намерих в сайта на Блуммбърг ТВ, България



                            economics Seven EM Countries at Risk of Exchange-Rate Crisis, Nomura Says

                            Коментар


                            • СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБЕ..ТЯ НЕ Е И МОЯТА ДЪРЖАВА..ТЯ Е ДЪРЖАВАТА НА МИЛИЦИОНЕРКОМУНИСТИТЕ И МАФИЯТА..

                              Този минимум за живот е пак според стъкмистиката на комуниста БХ..Даже според купените синдикати цифрата е много по висока..

                              За нормален живот на човек от четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са необходими 581, 31 лв. месечно, според данните на Института за синдикални и социални изследвания (ИССС) на КНСБ за четвъртото тримесечие на миналата година.

                              Това съобщиха на пресконференция днес президентът на КНСБ Пламен Димитров, директорът на ИССС на КНСБ Любен Томев и експертът Виолета Иванова.

                              Парите са необходими, за да се удовлетворяват основните нужди от храна, поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти.vesti.bg


                              Ами то голям брой от пенсионерите са ненормални..

                              Коментар


                              • Бих разбрал, ако преразпределението се прави от социални съображения, ама то си е кражба от всички, за да се даде на една каста от хранени хора - привилегии!

                                Какви са тия 14000 души, за които законът не важи и нямат таван на пенсията? Ние да не сме някое феодално княжество и те да са някаква придворна аристокрация!

                                А в същото време ГЕРБ управлява благодарение на лъжата на патриотите, че щели да увеличат минималните пенсии на 300 лв.! Ядец! Линията на бедност вече е 317 лв., а минималната пенсия продължава да е със 100 лв. по-малко?! Срамота! Какво да правят тези хора, да мрат ли?...

                                Ето, за тази държава говоря - дето взема от насъщния на майките и бащите ни, за да раздава привилегии на твърдия електорат на управляващите! Тази държава не е моя държава!

                                Коментар

                                Working...
                                X