IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    Утрепа ме тая статия направо....
    1.1 млн. лв. инвестиции и 164 нови работни места!!!
    е, не може без сертификат за инвестиция да е това!
    Как да не се просълзи човек?!

Анализ на инвестицията по диагоналната система:
    Разходи за бюра и компютри, малко курсове за свикване със системата... даже и лицензи за софтуера няма да плащат, щото ще ги прехвърлят от Германия сигурно. Друго не мога да се сетя на първо четене. Coca-Cola работи с ERP-системите на SAP. Големи приказки за едно разширение на BPO центъра на гръцкото поделение на Кока-Кола у нас.

Обаче, от друга страна:
    Верно, много ще спестят от заплати... от 178 човека в Германия ще ги направят 164 тук.
    20% някакви началници и 80% пчелички да набиват и проверяват данни в системата и малко справки тук-там, където е необходимо (всичко е автоматично, само да знаеш от кое меню става) - съответно 33 началника/131 пчелички.
    За началниците не знам (двама-трима на 70-80% от немската заплата, останалите - на 40-50%), пчеличките ще са на макс 25-30% от нея, което за нашите стандарти може и да е добре.

Средната заплата в Тюрингия, където е Ваймар (източна провинция, леко по-ниски са заплатите, отколкото в западните) е 2 572. Целият отдел там им е струвал средно € 458 000 на месец, без отчисленията за обществено и здравно осигуряване от страна на работодателя.
    Ако правилно съм уцелил процентите и бройките, икономията на предприятието от заплати за един не малък отдел е около 50% - 229 000 на месец! На година - 2 748 000!
    Тук още не съм смятал осигуровките, които работодателя е длъжен да внася в Германия- само знам, че за пенсия работник и работодател внасят по 9.35% върху заплатата. За здравните - имат богат избор на каси, задължителните по закон са около 15% на месец - айде и тях наполовина да ги делят - по 7.5%.
    И кво - още 16.85% на месец. Или за годината - 463 000!

Общо икономии от ФРЗ: €
    3 211 000 годишно.
    Средно,
    не твърдя за суперточност, но вярвам че е близо до истината.
    "Nicht schlecht... Gut gemacht... ausgezeichnet sogar!" е чул някой специалист по преструктуриранията някъде из немско...
    "Не е лошо...Браво, даже отлично!" демек.

Резултат/Bottom line: Браво на Кока-Кола! От тяхна страна, инвестицията си е 100% перфектна.
    Като ми остане време, ще смятам положителния резултат за милата ни Родина. Очаквайте продължение...

Иначе, яко заглавие отвсякъде!
    добре, че пояснението навежда мислите в по-правилна посока:

Coca-Cola премества дейности от Германия в България

Заводът във Ваймар ще бъде закрит, HR и финансовите услуги ще се извършват в София
    Last edited by Kildirim_Bei; 09.10.2017, 09:37.
    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Добро утро! Как е настроението?! За бика или за мечката сме се подготвили !?)))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Ретро, ами добре са фамилиите на политиците Шуренайките, кумовете, братовчедите и суджук имат...За справка виж Евростат и класациите му..А и България за съжаление не е София..Има и бедни и щастливи и обратното..Ти да не твърдиш, че сме богати..

https://frognews.bg/obshtestvo/miste...nedovolni.html

https://www.24chasa.bg/novini/article/6184777

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Инта, разбрах те, но това те прави голям песимист за пазара ...Дано не излезеш прав , че много крайни оптимисти и ъпъри ще останат много разочаровани, даже смазани..Между другото има някои доказателства за твоята теза- 1,Нивата на всички големи и ликвидни дружества на БФБ- ХИМ, Еврохолд..ИХЛБЛ са много ниски, 2,Твърдото ни заковаване на последно място в ЕС по доходи и бедност, корупция, демография.. 3,Липсата на инвеститори и заобикалянето вече 10г. на пазара ни..Ако си прав ние сме обречени винаги да сме бедни и нещастни и никога да не се повтори 2008г...Има и такива икономики и Борси, но те не са Европейски тип, а..Той затова и говори 4Д , че с приятеля му не искали да се сравняват, че има по- добре от нас..Значи винаги ще сме Европа на най- ниска скорост..Значи да сме вечните аутсайдери в ЕС..Ами то още няколко години и ще си покаже дали си прав..Благодаря ти, че го формулира и изказа..
          Аз разбира се ще продължа да се надявам на вариянта за УУУП 2000, но уважавам твоето мнение..
          Кире ,Инвестора твърди,че София изпреварва средноевропейския стандарт на живот,пък ти твърдиш,че сме най-бедните..На кой сега да вярвам?!?.Поне в София става ясно,че не сте чак толкова бедни.... Пък като се вземе предвид "кинтите под масата",които са си сериозно перо в дохода на средностатистическия българин, а със сигурност не са отчетени в това изследване,нещата отиват още по-надобре.Айде стига оплаквания..
          София отново изпреварва средноевропейския стандарт на живот

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-jivot-248020/

Коментар

• Интересно
            Заводът във Ваймар ще бъде закрит, HR и финансовите услуги ще се извършват в София

Коментар

• Kiro,

Не, аз съм реалист и се опирам на опита си от живота!

И мен ме е хващала светкавицата на успеха, но после дълго стискам очите, за да се върна пак в действителността!
              Преци ме пита, как така не си вярвам на математиката, а съм уж добър в сметките!
              Ами нито се взимам за пръв, а и съм убеден, че няма и последен да съм от смлените и изплютите от по скритите сметала! Та така, аз си смятам, но и се сверявам по по смятащите, инак ще гледам в розавото 2000 дорде посинея!
              Често тук във форума се говори с упрек към О.Донев за участието му в движенията на цените по подвластните му компании. Аз пък го приветствам за тези му действия, но не го приветствам за едни други действия. Тези с цената в двежение се хващат и се влиза лесно в ритъм, но кога иде реч за оценки, хеле пък и ако го докараш и на чест;- ти да видиш!
              Е видяхме де,- аз при Севто поне, но пак се измъкнах и съм го споделял, но благодарение на действия и прозрения. Въпреки всичко до сега, той и още една група са си хора за уважение и по тежките от 5цифрени портфейли са си загнездели около тях и Атера с надежда да стигнат в подножието на желаното 1000, но с фундамента, а на него му трябва (според реалистаинта) поне още в добавка, но не от вън както се надяваш;- то ще се случи на този пазар с резултатите показани в следващите отчети!

За това съм тук и се уча да танцувам с показващите стъпките в ритъм! Ако пък те го грешат (ритъма), аз слизам да си диря друг!

Коментар

• Регистрирах се в началото на кризата и с ника си заявих, че макар и потенциален в момента (спящ), оптимизмът ми ще е водещ. Нямам основания да го сменям.

Коментар

• Технически анализатор, не го сменяй, този ник е добър според мен, и аз мислех да сменя моя за да не съм все прецакано но и двата пъти когато се канех имаше обстоятелства, които ме отказаха))) Ако в момент се дойде до решение да сменя и аз ще го обявя предварително)))) Просто с времето се трупа и опит и някаква мъдрост и е нормално да се търси и нещо по-адекватно на промяната като ник. Влизам ти в положението, но бързо ги сменяш според мен))) Изчакай малко да отлежи тоя ник)))
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Ретро, Има и други примери в Азия- Китай, Индия, Виетнам..и големите им икономически ръстове и пазари..Пример е и съседа ни Турция..Писано е като достоверен измервател....Смятам , че не може да се оценява една икономика само по един показател , а комплексно..Сигурен съм , че е по-достоверен от ръста на БВП сам по себе си... Просто не може на базата на един показател да твърдиш за големите си успехи, а другите показатели да са зле..

Коментар

• Първоначално изпратено от Bond009 Разгледай мнение
                      4Д, аз твоят възторг от управляващите не мога да го разбера на базата на най - ниските доходи в ЕС,най - голямата бедност в ЕС и най- високата корупция и липса на свобода на медиите..Пенсии от 100евро и заплати от 200 евро..Целта на икономиката не е хвалбите на Политиците, а БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА НАРОДА- ДОХОДИ И ДЕМОГРАФИЯ..Разбира се , че свободите и демокрацията са пряко свързани със икономическото развитие и благоденствието на народите..Примери от САЩ, Канада , Австралия до Скандинавия..Тези 4% ръст са смешни спрямо нивото ни- трябват ни по 6% годишно за да се доближим до нивото на ЕС след 35-40г. Посочвам ти едно мнение за резерва и донякъде съм с съгласен с твърденията на много икономисти, че най верният показател за икономиката - нетърпящ лъжи и манипулации е демографията..Друг показател са чуждите инвестиции , за които както неведнъж сме спорели са мечтани от всички и у нас неглижирани и скрита липсата им..

.................................................. .................................................. .................................................. .............
                      Нещо не е наред с фискалния резерв на България.

Най-верният показател за икономиката - демографията?!?!
                      И как тогава ще ми обясниш че в куп африкански държави,да не кажа всички, - демография бол,а една Германия от средата на седемдестте години на миналия век има ежегодно отрицателен естествен прираст?!?!Да не би същите тези държави да са с по-развити икономики от тази на Германия?

Коментар

• Инта, разбрах те, но това те прави голям песимист за пазара ...Дано не излезеш прав , че много крайни оптимисти и ъпъри ще останат много разочаровани, даже смазани..Между другото има някои доказателства за твоята теза- 1,Нивата на всички големи и ликвидни дружества на БФБ- ХИМ, Еврохолд..ИХЛБЛ са много ниски, 2,Твърдото ни заковаване на последно място в ЕС по доходи и бедност, корупция, демография.. 3,Липсата на инвеститори и заобикалянето вече 10г. на пазара ни..Ако си прав ние сме обречени винаги да сме бедни и нещастни и никога да не се повтори 2008г...Има и такива икономики и Борси, но те не са Европейски тип, а..Той затова и говори 4Д , че с приятеля му не искали да се сравняват, че има по- добре от нас..Значи винаги ще сме Европа на най- ниска скорост..Значи да сме вечните аутсайдери в ЕС..Ами то още няколко години и ще си покаже дали си прав..Благодаря ти, че го формулира и изказа..
                        Аз разбира се ще продължа да се надявам на вариянта за УУУП 2000, но уважавам твоето мнение..

Коментар

• Първоначално изпратено от Технически анализатор Разгледай мнение
                          Между другото смятам в скоро време да си сменя ника Казвам го предварително, за да няма учудени
                          Ловец на мечки или Матадор

Коментар

• Първоначално изпратено от Технически анализатор Разгледай мнение
                            Между другото смятам в скоро време да си сменя ника Казвам го предварително, за да няма учудени

И ти ли бре , барем аватара си остави !!!

Коментар

• Между другото смятам в скоро време да си сменя ника Казвам го предварително, за да няма учудени

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Инта, доколкото разбирам ти си от хората, които смятат, че нивото от 1860 е случайно и вече никога няма да се повтори и да се достигне тази висота..ДА ИМАМ ДОСТА ПОЗНАТИ В ИП , КОИТО НАИСТИНА ГО МИСЛЯТ И НЕ ГО ОЧАКВАТ..Много тъжно , ако е така, защото историята на Борсите показва, че след цикъла на падане идва възхода и старите нива са достигнати и подминати от нови върхове..Значи за тебе цел е 1000 пункта..Да допуснем, че си прав, но става много тъжно и ние се превръщаме в едно много лошо изключение от правилата..Значи ще достигаме около 1000 и пак колебания и пак там..Възможно е , но говори за ограничена икономика и ограничено развитие..Правилно ли съм те разбрал....Интересно ми е мнението ти , защото и ти имаш дълъг успешен опит..

Като те чета, си казъл много истини, остава и да ги приемеш!
                                Всяко нещо с времето си!
                                Ти като дълго годишен участник на пазара, как си я представяш тази работа? Таз година полупроводници - догодина цели???
                                Е щом продължаваш да си от неразбралите, аз пък ще Ви чакам да РАЗБЕРЕТЕ!

Коментар

Working...
                                X