If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Добър ден, оптимисти! Гледам и днес шейната продължава по улея... Що така бре...??? Нали владко ревизира ръста на 4... )))))
Пък то, от тогава... софка друго казва.... )))))))
Каски... Решението е каски... За картоните е ясно...
не знам за тук ли е или за темата с паникьорите, но ще се пробвам:
прави силно впечатление колко много качествени дружества си гласуваха отписване от борсичката! бОли ги шмайзера за миноритари, корпоративи, а за мизерната държава няма какво да се говори въобще.
и си предтсавете само, какво може да се случи, АКО флагмани, бамки, големи застрахователи и мега-производствени структури решат да си бият камшика....
те тогава какъв рев и вой по форуми и седянки ще настане.
бОли ги клона фирмите със солидни дейности и за ваучери за листване и за шепата дедовци, дето по цял ден одумват дивидентните "гиганти" на бфб и си чакат зоба всяка година да усредняват.
Статистика си е това. Ще ти дам един пример в страната има 1000 работещи, 999 от тях получават точно по 1000 лв, един получава 1100, в този случай 99.9% от работещите ще получават под средната работна заплата.
Не е съвсем така...
Ако средната зяплата е 1000 лв
3 получават по 800 а един 1600
Интересно е че от 30- 40 % са на минимална заплата от 460 лв........
Това малко не мога да го разбера?!?Как така 78% получават по-малко от средната работна заплата?1На каква база се изчислява тая средна заплата...?!
Статистика си е това. Ще ти дам един пример в страната има 1000 работещи, 999 от тях получават точно по 1000 лв, един получава 1100, в този случай 99.9% от работещите ще получават под средната работна заплата.
Oптимистичното е, че хартиите продължават да si поевтиняват. т.е. в един момент ще предоставят възможност да се купят по разменния курс, за да очакваме и някакъв (бил той и негарантиран) профит в бъдещето )))) _ не е препоръка!!!( - справка по-долу- мисълта на Костолани(y)
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Треперушки са на тези, които имат акции и гледат как да се "измъкнат" с по-малко загуба или мижав профит ...
Другите с кеша ги наричам "потните ръце" ....щото докато държат сухото и преценявайки нивата за вход се потят от алчност ...
Протокол,
При една година бичи маркет и 4 месеца рейндж и огромен труд да излеза и то при бичи маркет от 4 позиции през април ,май ...
Хич не можеш да ме прилъга да влеза пак на тези нива ....
да му мислят Тези с тапетите и със заемите и репата....
Аз съм сложил 10-15 поръчки на минус 15-20% да някой акции който смятам за свестни и съм затворил платформата ...
Какво ще каже или види Люк от 5 К километра не ме касае ,щото Люк не е за мен фактор .....като и повечето от тези който са пълни с акции като Другаря Хайрсъзов който винаги няма когато пада акцията и винаги е купил на най ниските цени когато се качва.......
Не ме интересува и Батя който подгрява новобранците да си правят Сепуку..... като влизат на тези нива....
Така че спокойно спя и неММаМ притеснения в къщи да ме чака жената с точилката зад вратата , че съм похарчил Зестрата и....
Щото монетата е със две страни и аз съм ги видял а сега в момента на БФБ видяхме от 16 месеца само едната страна и не държа да видя другата...
А който иска не го спирам... даже ще му помогна в даден труден за него период да разтовари ...
Protokol, кой ще налива вода във воденицата за да се върти колелото, с други думи за да има ръст трябва кеш, кеша е готов да влезе на по-ниски цени 10-15%, ако види че няма шанс ще влезе и на по-високи, но към момента два месеца индекса коригира с 5-6% мечоците чакат поне още толкова, но ако бичетата покажат че имат рога ще настане веселба, което и го пожелавам, защото в БГ само от бичи тренд може да се изкарват пари.
Който иска да налива нека заповяда.... не съм придирчив ...., важното е, че такива да "отливат" липсват - поне за мен
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Това малко не мога да го разбера?!?Как така 78% получават по-малко от средната работна заплата?1На каква база се изчислява тая средна заплата...?!Малко ми звучи,като оня виц ,дето директорът обявил,че в в неговата фирма средната заплата била 5300 лв.Неговата 10 000 + 600 лв. на чистачката,делено на две - 5300.....
Това първо....Второ,с риск да се повторя и потретя ,ама в България масово се получават пари в плик,които са сериозен процент от това,което е "на книга",а доста често и в пъти....Следва армията от ,семейни ,малки та и средни бизнеси,в които отново на книга е едно ,на практика съвсем друго и т.н....
Статистиката показва това,което е на книга,но моите преки наблюдения,че реалността е много по-различна и то с положителен знак....
Не че няма и хора,дето наистина са доста зле,но пък те имам чувството ,че по-малко се оплакват....Казват - трудно ни е , но се справяме някак си...
В същото време ,сядаме на кафе с познат,един час ми надува главата ,колко е зле,как от тая държава нищо не става......и.....след две седмици се появява,за да ми се похвали с новата си кола,която е купил кеш/38 000Евро/ от Германия...Не мога да проумея ,що за форма на особена шизофрения е това, непрекъснато да повтаряш,колко - ти си зле,колко - държавата е зле и в същото време да се хвалиш с нови придобивки,екскурзии и почивки по света и т.н.А бе абсолютни световни шампиони сме си по мрънкане за щяло и нещяло....
Тоя пример за колата е много често срещан в БГ. Хората направят я някоя врътка/схема или продадат някой актив и купуват скъпи коли без покритие. След няколко години парите изчезват и пак света им е виновен. Колко пъти сме виждали кола за 100 хил евра спряна в калта, цигания до шия се шири. Колата да струва повече от къщата/апартамента примерно
.Не мога да проумея ,що за форма на особена шизофрения е това, непрекъснато да повтаряш,колко - ти си зле,колко - държавата е зле и в същото време да се хвалиш с нови придобивки,екскурзии и почивки по света и т.н.А бе абсолютни световни шампиони сме си по мрънкане за щяло и нещяло....
Това малко не мога да го разбера?!?Как така 78% получават по-малко от средната работна заплата?1На каква база се изчислява тая средна заплата...?!Малко ми звучи,като оня виц ,дето директорът обявил,че в в неговата фирма средната заплата била 5300 лв.Неговата 10 000 + 600 лв. на чистачката,делено на две - 5300.....
Това първо....Второ,с риск да се повторя и потретя ,ама в България масово се получават пари в плик,които са сериозен процент от това,което е "на книга",а доста често и в пъти....Следва армията от ,семейни ,малки та и средни бизнеси,в които отново на книга е едно ,на практика съвсем друго и т.н....
Статистиката показва това,което е на книга,но моите преки наблюдения,че реалността е много по-различна и то с положителен знак....
Не че няма и хора,дето наистина са доста зле,но пък те имам чувството ,че по-малко се оплакват....Казват - трудно ни е , но се справяме някак си...
В същото време ,сядаме на кафе с познат,един час ми надува главата ,колко е зле,как от тая държава нищо не става......и.....след две седмици се появява,за да ми се похвали с новата си кола,която е купил кеш/38 000Евро/ от Германия...Не мога да проумея ,що за форма на особена шизофрения е това, непрекъснато да повтаряш,колко - ти си зле,колко - държавата е зле и в същото време да се хвалиш с нови придобивки,екскурзии и почивки по света и т.н.А бе абсолютни световни шампиони сме си по мрънкане за щяло и нещяло....
Нов лидер по ликвидност на Българска фондова борса
Адмиралтейството прави маньоври в рамките на армадата и начело се появява нов флагман. Субектите на терен са в пълно объркване,
но иначе всичко си е оптимистично
След 17 поредни тримесечия, в които неизменно бяха най-ликвидната емисия на Българска фондова борса, книжата на Химимпорт не са начело в това подреждане. Това става ясно от справка на Profit.bg на база тр...
Коментар