IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

    Но пък е идеално за покупки на евтини акции за неплашливите !
    Така е. А какво да правят тези, които повярваха на ъпърите и се налапаха със скъпи хартийки? Или викаш да пият по една студена вода като им е толкова акъла

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
      Мечката и днес ще смачка физиономиите на ъпърите

      УДРИ, МЕЦО!
      Но пък е идеално за покупки на евтини акции за неплашливите !

      Коментар


      • Мечката и днес ще смачка физиономиите на ъпърите

        УДРИ, МЕЦО!

        Коментар


        • Цените на храните ще останат високи още дълго време, според експерти

          https://www.bta.bg/bg/news/economy/2...pored-eksperti
          Цените на храните по света достигнаха невиждани висоти тази година, след като руската инвазия в Украйна доведе до намаляване на износа на зърно и химически торове от двете държави. Причинени от промените на климата засушавания, горещи вълни и наводнения пък намалиха реколтата на много места по света, предава Ройтерс.

          Коментар


          • Президентът на "Бундесбанк" призова ЕЦБ да повиши лихвите през юли

            https://www.bta.bg/bg/news/economy/2...vite-prez-yuli

            Тъй като инфлацията в еврозоната продължава да е висока, трябва да действаме, подчерта шефът на Федералната германска банка в реч на конференция на институцията, известна с по-рестриктивната си парична политика.

            Коментар


            • Батинка, ти пак ли се излагаш.. В спекулата имаш успехи, но прогнозите не са ти силната страна.. Да давам ли примери.. Това да налучкаш 1-2 акции не е успешна прогноза..

              Инфлацията е най-големият ми приоритет, увери Байдън на фона на исторически скъп бензин в САЩ

              https://www.bta.bg/bg/news/economy/2...n-na-fona-na-i

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                ЕБВР намали отново прогнозата си за икономическия растеж на България през 2022 г. до 2,5%

                https://epicenter.bg/article/EBVR-na...-5-/281705/4/0

                В този форум някои се правят на по умни от анализаторите на световните институции..
                Няма защо да се правят, те са! Щом и икономическите им прогнози, са доста по-успешни от на прехвалените институционални анализатори, които все бягат след събитията..

                Коментар


                • Очакват ни две години стагфлация

                  Икономиката ще бъде в стагфлация тази и следващата година, прогнозира в новия епизод на подкаста „На всяка цена“ главният икономист на „Уникредит Булбанк“ Кристофор Павлов. По думите му ниският икономически растеж и високата инфлация са основният сценарий и за България, а покачването на лихвените проценти, което се очаква в еврозоната, ще се усети у нас с известно закъснение.

                  https://bnr.bg/post/101644638/ochakv...ini-stagflacia

                  Коментар


                  • Пазарът бие ъпърите като маче у дирек, но те не спират да се правят на велики Тва ъпърите са особена порода

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Бях решил да не пиша, но ще споделя мнението си, че войната като цяло има позитивно а не негаивно влияние върху българсата икономика.
                      1. Ние имаме огромна военна индустрия и тя работи на три смени, като това ще продължи дълго време. Според мен коло година две, защото дори и след края на войната ще трябва да се попълват запаси. Лично аз не вярвам украинците да победят преди октомври ноември, което означава минимум година баснословни приходи и печалби за военните предприятия.
                      2. Войната създаде притеснения за хранителната сигурност, които надуха цената на зърното. Ние сме голям износител. Такива печалби в сектора като миналата и тази година не знам да е имало някога. Тук печалбата е не само за икономиката но и борсата изкара някой лев през Агрия.
                      3. Проблемите с цената на газа в западна Европа доведоха до покачване на цената на електричеството. Тъй като Европа е единен пазар това доведе до покачване на цената и в България. Ние сме нетен износител и вместо да изнасяме някакъв обем на 80 лева за мегават изнасяме по-голям на цена около 400 лева. Това доведе до огромни печалби в енергетиката, която понеже е държавана ще ги върне в бюджета под формата на дивидент.
                      4. Високата цена на руският газ доведе до това, че българският микс беше много по-евтин от този в останалата част на Европа. В резултат конкурентноспособността на българските предприятия рязко скочи. Нас не ни интересува цената в абсолютна стойност а разликата спрямо конкурентите ни. По тази точка ясно се вижда и ситуацията с Неохим, който спечели точно от това. В случай, че наистина цената на азерският газ е толкова евтина както твърди правителството, то при договаряне на втечнен газ на цени съвпадащи с тези в западна Европа ние ще запазим това сравнително предимство. Можем да сме доволни че последните пет години се е свършило много на тема диверсификация и ние не само имахме една от най-ниските цени на газ в Европа а и не виждам причина да не го запазим за времето на войната.
                      5. В България се появиха изключително платежоспособни бежанци от Украйна и емигранти от Русия. Те повишават потреблението и оставят доста пари в икономиката.
                      6. Добавим ли и най-сетне одобреният план за възстановяване, въпреки фрапиращата некадърност на администрацията, то нещата изглеждат доста по-розови от това, което се описва по медии.
                      Честно казано освен страха и отделни проблеми с веригите на доставките, други негативи не виждам. Ясно е, че в голямата си част страха е неоснователен и умишлено се разпалва като част от руската хибридна атака срещу България и Европа. Страха е вреден, но когато е неоснователен е добра възможност за печалба.
                      Осъзнавам, че мнението ми изобщо не съвпада с общоприетото, но когато съвпада считам, че е безсмислено да обсъждам нещо, за което всички са съгласни.
                      Лека вечер и утре да изкарате някой лев на борсата.

                      Притежавам от споменатите по-горе акции на Агрия и Неохим и написаното да не се приема като препоръка за търговия с ценни книжа.
                      Има доста верни неща..... очевидно ще има акции, които ще са нагоре, като Неохим например. Аз примерно освен за Нео, смятам че от тези нива на Доверие ще видим сериозен ръст до края на годината и дебна да купя още около тези настоящата цена. Агрията (нямам) също има известен потенциал, но вече направи доста и не очаквам голям скок. Телематика също ми е интересен на тия нива и днес очаквам с интерес уебинара

                      Коментар


                      • ЕБВР намали отново прогнозата си за икономическия растеж на България през 2022 г. до 2,5%

                        https://epicenter.bg/article/EBVR-na...-5-/281705/4/0

                        В този форум някои се правят на по умни от анализаторите на световните институции..

                        Коментар


                        • Манипулаторите са излезли от дупката,но до пробив на неклайна на 520 софикс,пазете барута сух - както е казал Кромуел,макар че той е най-мразената историческа личност понеже лондонските роялисти, са му ритали кокалите, изкопавайки го от гроба след 1690 г. (възстановяването на Монархията в Британската империя).

                          По-надолу подкрепата е на ники-маус екс-пат-пат нивата 470- 480 и там стигаме до Грабвайте телата - некой се изкряска.....

                          Всичко това е по Чарта, засега - без никакви емоции!

                          Вместо да дремете по цел ден пред платформите с умрелото бфб и да пишете ъпърски глупости, е добре да инвестирате 20 лева в една книжка за технически анализ!
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                            За разлика от "социалните седенки" се надявам, че поне в инвестиционен форума повечето мнения съвпадат с твоето. Поне моето.
                            Като цяло, ясно е че има индустрии, които печелят от войната. Обаче :
                            > Повишаване цената на енергоносителите няма как да е добра новина за потреблението.
                            > Доста индустрии страдат от нарушените доставки (например строителството).
                            > Туризмът ще има поредна трудна година.
                            > Повишената инфлация увеличава рисковете и лихвените проценти.
                            > Много зависи как печелившите ще използват увеличението на приходите. Някъде инвестиции в модернизация и развитие са много проблематични (например Неохим) или почти невъзможни (като военните предприятия).
                            > Средносрочно, войната ще доведе до развитие на нови технологии и тяхното внедряване ще е много по-важно от моментните печалби на десетина фирми.Дали сме подготвени?
                            Поздрави.

                            ​​​​​​

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              ...
                              Осъзнавам, че мнението ми изобщо не съвпада с общоприетото, но когато съвпада считам, че е безсмислено да обсъждам нещо, за което всички са съгласни.
                              Лека вечер и утре да изкарате някой лев на борсата.

                              Притежавам от споменатите по-горе акции на Агрия и Неохим и написаното да не се приема като препоръка за търговия с ценни книжа.
                              За разлика от "социалните седенки" се надявам, че поне в инвестиционен форума повечето мнения съвпадат с твоето. Поне моето.

                              Коментар






                              • Инфлацията в Дания се ускори от 40-годишен връх
                                Индексът на потребителските цени в Дания се е повишил с 6,7% на годишна база през април
                                Last edited by RUBLA; 11.05.2022, 10:46. Причина: Линк към конкурентна медия.

                                Коментар

                                Working...
                                X