IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Според мен малко ви бяга общата картина, войната не е фактор. Факотор е ФЕД/ЕЦВ. Моята позиция е изчаквателна от 3 години. Основното тук според мен за бг, е да се гледа политическата конюнктура в момента. Според мен тя може да се окаже дори по-силния фактор дори от ФЕД и ЕЦБ. Успех на всички.
    3 години извън пазара Показателно що за екземпляри сте на БФБ.

    Коментар


    • Според мен малко ви бяга общата картина, войната не е фактор. Факотор е ФЕД/ЕЦВ. Моята позиция е изчаквателна от 3 години. Основното тук според мен за бг, е да се гледа политическата конюнктура в момента. Според мен тя може да се окаже дори по-силния фактор дори от ФЕД и ЕЦБ. Успех на всички.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Да направиха и аз имам от всички изброени..Защото имам само дивиденти..Но не се правя на Гуру да си хваля акциите и покупките..Нито печалбите..
        Хората са различни - никой не те кара насила да им четеш постовете или да им следваш стратегиите. Важното е ти да се чувстваш удовлетворен от инвестициите си

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Само да спомена, че Тук има хора, които си мислят защото са познали за растежа на едва -две акции , че са корифеи и големи играчи..Тези същите преди няколко години прогнозираха СОФИКС от 1000 до няколко месеца в продължение на години..Разбира се не познаха и заблуждаваха..Пак те прогнозираха 4 и 5 мандат на Борисов..Не сме забравили и лъжите, че били хем брокери, хем инвестиционни консултанти.. ГОРКИТЕ БРОКЕРИ И КОНСУЛТАНТИ, АКО СА ТАКИВА..Пак тези ъпъри, които сега се правят на забравили наричат тези заблуди собствено мнение.. Форума е икономически, научете се да четете и анализирате макроикономиката преди да пишете и подвеждате другите с уж собственото си мнение..Трябва много да си чел, за да имаш собствено мнение, а не спам или заблуда..
          Ако пишеш кои са тези "корифеи" ще има повече полза от колкото "има тука едни хора"....

          Коментар


          • Мислех да пиша дълъг отговор на 4Д - един от малкото от сектата, дето е пич, ама ме домързя. Просто с него сме различни - той вечно вижда ъп, независимо какво става, аз съм малко по-реалистично гледащ (или пък хейтър, според магнаурските лауреати с повече телефони, отколкото прочетени книги ), но уважвам мнението му, защото обикновено се базира на фактология. През розови очила обаче

            Войната за нас е с 0 резултат - може и за няко фирми да е добре, но за други ще е зле.
            - Навлеците от Украйна и Русия са основно измекяри, дори и когато имат пари, така че те са минус, освен за митничарите, на които са си платили да влязат
            - Неохим е комунистическа кочина, на която 10 години като тази няма да ѝ стигнат да се модернизира, хеле пък с шеф гербава калинка
            - Агрия е отлична акция, която вече даде добре и ще даде и още, но собствениците определено си я точат с тези договрочета за солари, а и не са много по дивидентите. Отделно, утре може да се деблокират едни огромни количества от Украйна и Русия и улетяхме
            - Газът за нас не е от съществено значение, освен за някои мастодонти 10-на топлофикации, там си е дъвка, която БХ засра с турския поток, който е изцяло транзитен и на който ни е страх да врътнем кранчето

            Мога и още да драскам, но ме мързи. Днес обаче видях тази новина:

            Основен приоритет, записан в Програмата на КНСБ за следващите пет години, е до 2027 г. минималната работна заплата да достигне 1700 лева, а средната - 3100 лева. Президентът на синдиката Пламен Димитров определи тази цел като реалистична.

            "Към момента имаме 1700 лева средна заплата за първото тримесечие на тази година. Това още не е обявено от НСИ, но всеки момент ще бъде. Т.е., ако 1400 лв. бъдат добавени за 5 години, това е малко над 200 лева на година, което са нас е абсолютно постижимо предвид ускоряването на паричните процеси, влизането в еврозоната. Това значи 12-13% ежегоден ръст, който ние и сега постигаме", коментира Димитров.

            Ето ви го едно прокси от БХ, дето е от умните (жена му беше шефка в НАП, барабар с щерката, ама той нали уж независим, че и синдикалист) - та според него 1400 делено на 5 било, цитирам "малко над 200 лева" - великан и титан, И тоя е от умните!!!

            п.С. Не ми се мисли с това идиотско и поятоянно вдигане на минималната пенсия и заплата (абсолютно незаслужено, поне първото, за лъгалите държавата на минимума с десетилетия), като колко ще е инфлацията в близките години. На нас война не ни трябва - достатъчни са ни подобни малоумници като тоя калъф Димиров!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Да направиха и аз имам от всички изброени..Защото имам само дивиденти..Но не се правя на Гуру да си хваля акциите и покупките..Нито печалбите..

              Коментар


              • Докато някои хора мрънкат по форумите, след 2009 година акции на компании като SPDY, MSH, A4L, SPH, AGH, SFI, SFT, DUH, HES, KBG, EMKA, BSE... направиха ръст в пъти на БФБ ( някои и над 10 пъти ) . Лошите примери няма да ги пиша - всички ги знаят

                Коментар


                • UUUP 1000 ..4 и 5 мандат на Борисов и Черешара..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Само да спомена, че Тук има хора, които си мислят защото са познали за растежа на едва -две акции , че са корифеи и големи играчи..Тези същите преди няколко години прогнозираха СОФИКС от 1000 до няколко месеца в продължение на години..Разбира се не познаха и заблуждаваха..Пак те прогнозираха 4 и 5 мандат на Борисов..Не сме забравили и лъжите, че били хем брокери, хем инвестиционни консултанти.. ГОРКИТЕ БРОКЕРИ И КОНСУЛТАНТИ, АКО СА ТАКИВА..Пак тези ъпъри, които сега се правят на забравили наричат тези заблуди собствено мнение.. Форума е икономически, научете се да четете и анализирате макроикономиката преди да пишете и подвеждате другите с уж собственото си мнение..
                    Ъп 4000

                    Коментар


                    • Само да спомена, че Тук има хора, които си мислят защото са познали за растежа на едва -две акции , че са корифеи и големи играчи..Тези същите преди няколко години прогнозираха СОФИКС от 1000 до няколко месеца в продължение на години..Разбира се не познаха и заблуждаваха..Пак те прогнозираха 4 и 5 мандат на Борисов..Не сме забравили и лъжите, че били хем брокери, хем инвестиционни консултанти.. ГОРКИТЕ БРОКЕРИ И КОНСУЛТАНТИ, АКО СА ТАКИВА..Пак тези ъпъри, които сега се правят на забравили наричат тези заблуди собствено мнение.. Форума е икономически, научете се да четете и анализирате макроикономиката преди да пишете и подвеждате другите с уж собственото си мнение..Трябва много да си чел, за да имаш собствено мнение, а не спам или заблуда..
                      Last edited by Kiro; 11.05.2022, 12:38.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Манипулаторите са излезли от дупката,но до пробив на неклайна на 520 софикс,пазете барута сух - както е казал Кромуел,макар че той е най-мразената историческа личност понеже лондонските роялисти, са му ритали кокалите, изкопавайки го от гроба след 1690 г. (възстановяването на Монархията в Британската империя).

                        По-надолу подкрепата е на ники-маус екс-пат-пат нивата 470- 480 и там стигаме до Грабвайте телата - некой се изкряска.....

                        Всичко това е по Чарта, засега - без никакви емоции!

                        Вместо да дремете по цел ден пред платформите с умрелото бфб и да пишете ъпърски глупости, е добре да инвестирате 20 лева в една книжка за технически анализ!
                        Спарте, коя е тази книжка за 20 лв. Стана ми интересно. Малко се съмнявам, че може категорично да даде такива числа, но ми е любопитно да погледна как ги докарва. Признавам, че също придавам някаква тежест в преценка момента на влизане в акции, но някак със свой си метод по чарта. Разбира се ползвам някои базови модели, но предпочитам тези които са по-значими като вероятност.

                        Коментар


                        • Само да спомена, че няма как да знаете дали съм апър или мечка защото не знаете какъв ми е портфейла а в поста си никъде не съм говорил за очакванията си за пазара. Споменах, че според мен войната е по-скоро нетно положителна за икономиката, като темата за пазара не е била обсъждана. Според мен комуникацията куца, защото част от форумците имат затруднения да осмислят писан текст. Други не могат да формулират собствено мнение и им се налга да цитират авторитети.
                          Лека и доходна.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

                            Така е. А какво да правят тези, които повярваха на ъпърите и се налапаха със скъпи хартийки? Или викаш да пият по една студена вода като им е толкова акъла
                            Ми къде ги гледате тези ъпъри, че даже в темата за оптимизма нещо не се виждат
                            Като зачетох току що, гледам почти всичко е измечено. Изключая дддд, който ме изкефи с оптимизма, но даже намирам неговото мнение за балансирано а не дори за ъпърско.
                            Да погледнем какво показват числата
                            Отчети. Индивидуални (всекакви) наизлезоха и да вземем за пример машиностроенето, доколкото не са ресурси храни и доставки
                            Например ХЕС - печалба 3 млн за 1 тримесечие,
                            (за миналата година за да направят същото им са трябвали 2 тримесечия)
                            Същото при МЦХ - печалба близо 9 млн - колкото правеха миналата година за 2 тримесечия
                            Още по-брутално при ЕМКА - печалба 3,4 млн (повече от хес!?) - това е печалбата която правеха преди за цяла година
                            А ако погледнем дружества облагодетелствани от "кризата" като Агрия и Неохим ...там какво да кажем - в случая на Неохим сефте виждам п/е около 1...
                            Измечи се доста темата, което също е много готин повод да добавим още един мечи коментар
                            В един момент, май Ще се купуват хартишки. Както е казал дядо Коледа(y) -"нека да изсъхнат луканките, за да станат годни за консумация"

                            Без мечи и бичи препоръки
                            ps. Дори обичайните мрънканици за дивиденти сега са без повод - всички изброени горе, май ще дават след събранията
                            Last edited by precakanoto; 11.05.2022, 12:16.

                            Коментар




                            • Една хубава картинка от Капитал !


                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

                                Така е. А какво да правят тези, които повярваха на ъпърите и се налапаха със скъпи хартийки? Или викаш да пият по една студена вода като им е толкова акъла
                                "Спасението на давещите се е дело на самите давещи се" ! Всеки си носи кръста ! А че, манипулатори много има тук и това е безспорно, но и къде другаде да го правят ако не във форума ! Така, че всеки "сам си преценя" на кое да вярва и на кое не !

                                Коментар

                                Working...
                                X