If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Просто на БФБ само името и е борса иначе е дялов пазар. Сделки също като на дяловия пазар се сключват рядко, ликвидност няма, инвестициите са много дългосрочни, чакане на ликвидни събития като продажба на компанията. Развитите пазари които гледаш ако им махнеш компютърната търговия, опциите, дериватите, фючерсите, маржин търговията, късите продажби, клиринговите къщи и им сложиш бюрократичното управление което поне веднъж годишно обърква компаниите в водещия индекс ще получиш нашия пазар - пазар доминиран от много дългосрочни участници които купуват за години, чакат ликвидни събития - дивиденти, продажби на целите компании или търгови предложения.
Мечо,няма ли да викаш верюищите в изповедалнята или няма смисъл ........то вече всичко е ясно
Просто на БФБ само името и е борса иначе е дялов пазар. Сделки също като на дяловия пазар се сключват рядко, ликвидност няма, инвестициите са много дългосрочни, чакане на ликвидни събития като продажба на компанията. Развитите пазари които гледаш ако им махнеш компютърната търговия, опциите, дериватите, фючерсите, маржин търговията, късите продажби, клиринговите къщи и им сложиш бюрократичното управление което поне веднъж годишно обърква компаниите в водещия индекс ще получиш нашия пазар - пазар доминиран от много дългосрочни участници които купуват за години, чакат ликвидни събития - дивиденти, продажби на целите компании или търгови предложения.
Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
ноу проблем:
булгаристан-борс е от много години вече ноу-гоу борса за иноземни капитали. крепи се единствено на локални задкулисни врътки и екзалтирани местни спекуланти.
От колко много години! Статистиката показва, че БФБ е на печалба и за последната 1 година, и за последните 3 години, и за последните 5!?... Е, вярно, че печалбата можеше да е по-голяма, но си е печалба - факт! И ако продължава да печели, въобще не ме интересува на какво се крепи - пазарът никога не е виновен, виновни са си пишман инвеститорите, които очакват да печелят само от тренд!
Някой ако може да ми даде някакво логично обяснение за поведението на нашата борса ще съм му много благодарен.В цял свят пазарите вървят нагоре,покоряват нови рекорди само при нас едно напред едно назад.А не е като да няма достатъчно позитивни новини последните години.Икономиката расте,безработицата намалява,лихвите са ниски,минималните заплати се увеличават,компаниите подобряват печалбите тримесечие след тримесечие,ситуацията в Русия се нормализира.Но борсата ни противно на всякаква логика едвам е мръднала през последните няколко години.Да има някакъв ръст,но ако се сравни с която и да е водеща борса не изоставаме ами направо се влачим отзад.
В цял свят държавите издигат борсите си на пиадестал и дават мило и драго за тях,става дума за фондовите борси ......не черешовите.КФН в цял свят си вършат работата и не си затварят очите за определени мажовци.Борсовият оператор не бърка всеки път състава на основния си индекс,въведени са марджин покупки и къси продажби отдавна.Комисионните на ИП-тата са такива че те да рекламират и агитират масово смисъла от покупка на акции на борсата,а не само форекс и сделки на чужди пазари.За лихвите по репо сделките не знам как е по света ,ама тук са потресаващи....и т.н.
Някой ако може да ми даде някакво логично обяснение за поведението на нашата борса ще съм му много благодарен.В цял свят пазарите вървят нагоре,покоряват нови рекорди само при нас едно напред едно назад.А не е като да няма достатъчно позитивни новини последните години.Икономиката расте,безработицата намалява,лихвите са ниски,минималните заплати се увеличават,компаниите подобряват печалбите тримесечие след тримесечие,ситуацията в Русия се нормализира.Но борсата ни противно на всякаква логика едвам е мръднала през последните няколко години.Да има някакъв ръст,но ако се сравни с която и да е водеща борса не изоставаме ами направо се влачим отзад.
ноу проблем:
булгаристан-борс е от много години вече ноу-гоу борса за иноземни капитали. крепи се единствено на локални задкулисни врътки и екзалтирани местни спекуланти.
Изброил си един куп индикатори, че борсата ни е подценена, т.е. предлага добри възможности за покупки!
всичко е на шест плюс .............. само онези "зад канала" могат да оплескат нещата и разбира се "БПЦ" ( някой да не помисли, че става въпрос за Българската Православна Църква!?!?!?! --- за Боко+Пеевски+Цацата се сещайте )
Не знам на какво викаш 6+........ама в момента ако искаш да продадеш нещо, просто това е невъзможно без да се разделиш с 20 % от парите си.
всичко е на шест плюс .............. само онези "зад канала" могат да оплескат нещата и разбира се "БПЦ" ( някой да не помисли, че става въпрос за Българската Православна Църква!?!?!?! --- за Боко+Пеевски+Цацата се сещайте )
Колеги, извинявам се за въпроса, но или аз гледам криво, или тук има някаква грешка, или нещо не разбирам...
Що за ръст има BGTR30 - + 39,19 % днес?!? Да не говорим, че в платформата ми този ръст е + 45,73 % !?!?!
Първоначално изпратено от BSE
06-03-2018 - Съобщение от БФБ-София (Съобщение от БФБ-София)
БФБ-София уведомява, че поради възникнала техническа грешка от страна на STOXX, стойността на индекса BGTR30 не е коректна. Към момента на интернет страницата се визуализира последната стойност на BGTR30 към петък, 02.03.2018 г. БФБ-София е в контакт със STOXX, като ще информира своевременно при отстраняване на проблема.
Коментар