IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Какво гениално откритие, че икономиката, Борсата,щастието и реализацията са свързани с политиката и Държавата.. А казват , че в Северна Корея ги задължават да са доволни и щастливи под ръководството на Вожда и Партията..Дерзайте имате пример за подражание и възхищение.. Сега и Венецуела е пример..Дерзайте другари ученици на Живков..
    Last edited by Kiro; 05.02.2019, 09:05.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
      Г-н Невинен,
      Младежът от примера ти вероятно правилно постъпва. Засега.
      Но, мисля, че освен да работи и почива трябва да започне да учи. Да добие някаква професия. Докато е млад.
      Иначе, ще работи, но докога. След двадесетина годишни най-вероятно ще е пациент на някоя травматология с тежки артрози.
      Вероятно без семейство или в най-добрия случай с някоя върла жена, която ще го търпи само заради парите, които носи.
      Докато ги носи.
      г-н, г-жо Марин (Люпен)
      Младежът постъпва правилно спрямо неговите разбирания за живота на този етап. Дали ще учи или само ще работи е изцяло негов съзнателен избор.
      Болка + Размисъл = Прогрес
      Болката е важен сигнал, че трябва да научиш нещо ново или трябва да се промениш. Живота учи най-добре ... Поздрави и успех в търговията. Давайте го по оптимистично, живота не е само акции и писане на глупости във форумите.

      Коментар


      • Как темата за оптимизъм завъртя към политиката
        Винаги е интересно да се наблюдава как човек проектира личните си недоимъци върху държавата.
        Интересно как изкривените представи за света помагат в инвестирането?!

        Коментар


        • в.Сега
          България е единствена в ЕС с минимална заплата под 400 евро. На фона на претенциите да влизаме в еврозоната и роптанията на бизнеса минималната заплата в България остава срамно по-ниска спрямо другите държави в ЕС, които определят минимално възнаграждение. Най-ниската заплата у нас е не просто на дъното в съюза, но един и половина пъти по-ниска от тази в Латвия, която е предпоследна. Страната ни е единствената с минимално възнаграждение под 400 евро. Това показва статистика на Евростат към януари 2019 г. Тя обхваща 22 от 28-те членки на съюза, тъй като Дания, Италия, Кипър, Австрия, Финландия и Швеция не определят минимална заплата.

          От тази година минималната заплата у нас е 560 лв. (286 евро). Ударното увеличение на най-ниското възнаграждение се критикува остро от бизнеса, освен това заради икономически и демографски особености на някои райони като Видин например е опасно близо до средните заплати. Това обаче не променя факта, че България в голямата си част остава безнадеждно далеч от европейските стандарти на живот.

          Осем държави, главно в източната част на ЕС, имат минимално възнаграждение между 400 и 600 евро, посочват европейските статистици. В Латвия минималната заплата е 430 евро, Румъния е пред нея с 446 евро, в Унгария най-ниското възнаграждение е 464 евро, в Хърватия - 506 евро, в Чехия - 519 евро, в Словакия - 520 евро, в Полша - 523 евро, в Естония - 540, а в Литва - 555 евро.

          Пет членки от южните части на съюза са в следващата доходна група - с минимална заплата между 650 и около 1000 евро. В Гърция най-ниското възнаграждение е 684 евро, в Португалия - 700, в Малта - 762, в Словения - 887, а в Испания -1050 евро. В другите седем държави, всичките в Западна и Северна Европа, минималното възнаграждение е над 1450 евро. В тази група са Великобритания (1453 евро), Франция (1521), Германия (1557), Белгия (1594), Холандия (1616), Ирландия (1656) и Люксембург (2071).


          Хайде сега пуснете информация колко сме добре и вървим напред..

          Коментар


          • Ами поне се запиши в ГЕРБ за да осребриш вярата си в светлото им бъдеще.. Аз например почти винаги съм се вслушвал в баща ми..

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Брат ти си странен случай..Аз не те разбирам..Можеш да се замислиш защо е така..
              Лека вечер и слушай татко си..
              Друго какво трябва да направя, за да израстна като теб например ?
              Пътека се прави камък по камък!

              Коментар


              • Брат ти си странен случай..Аз не те разбирам..Можеш да се замислиш защо е така..
                Лека вечер и слушай татко си..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Ами като Алена - дъщеря и на служба в ГЕРБ и на нея хороскопите и все за дълго управления на статуквото..Я пак си помисли, че не мога да разбера защо си толкова доволен , а 5 -6 милиона не са доволни..
                  За съжаление нямам деца, все още. Баща ми живее в Банкя и е най-големият противник на Бойко Борисов, който може да съществува - безработен е.
                  Пътека се прави камък по камък!

                  Коментар


                  • Ами като Алена - дъщеря и на служба в ГЕРБ и на нея хороскопите и все за дълго управления на статуквото..Я пак си помисли, че не мога да разбера защо си толкова доволен , а 5 -6 милиона не са доволни..

                    Коментар


                    • не разбирам какво имаш предвид
                      Пътека се прави камък по камък!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Баси, ма вие верно не се спряхте с фалшивите новини - не ви ли омръзва бе, пичове? Ингилизте са казали, че светът е огледало, каквото му покажеш, това ти отвръща - вярвам, ще ме разберете!

                        Сега по ред на номерата с фалшивите новини, че наистина ми писна умни и грамотни люде с претенции да се излагат:

                        1. Монти, нямам парно - всичко ми е на ток, бойлерът е 100 литра и никога не се спира. Климатиците се пускат септември и се спират април или май. Сметка - 215 кинта последния месец. Който не вярва - бас и показвам сметките!

                        2. Кире - ти, брат, си ми сред любимите форумци, но много, ама много ти падна нивото, приятелски ти го казвам - ти просто си търсиш фалшиви новина, за да се хванеш за нея. Ще ти разкажа един виц:
                        Цецо питал БХ какво е нюанс, а БХ му казал, че трудно може да му го обясни, затова ще му го покаже. Викнал той Цецо, рекъл му да заеме стойка и мощно му го забил отзад, след което доволно казал:
                        - Те това, Цецо, е нюанс - ти имаш кОр в г@за, и аз имам кОр в г@за, въпрос на нюанс е
                        Вярвам, ще ме разбереш. Колкото до мисълта ти за роба, свободния и съвършенството, то това е поредния фейк нюз - приписват го на Яне Сандански, нюансът е, че Яне е бил неграмотен, тя просто няма как да измисли подобно нещо...

                        3. Фрости, теб те знам като агитка на фибанката в едни други дни - какво стана, че обърна палачинката, спряма дотациите ли? И не, отговорът, дето го задаваш като въпрос, не е България. Сега доволен ли си? Понеже знам как се пишат глупсоти и после се преписват оит 1000 сайта, включително уж реномирани такива, та затова и го казвам. Ако искаш нещо конкретно - давай, ще те оборвам с факти, а за нюансите ще ти обясни Киро

                        4. Лобос, теб те оставих за финал - и ти си пич, но си емигрант, избрал си да се "бориш", като си избягал. Онзи от примера на Иносент е същия - бежанец. Вие, ако искате ми се обиждайте, сте същите като помаците - и те така избрали да се "борят", като приели исляма пред брадвата - ми кво, избор си е, те имат поколение, онези с брадвата нямат. Понеже сигурно не знаеш, да ти кажа, че изборът на искялма рядко е бил физически насилствен - просто са се продавали, защото при мюсюлманите хем са лиспвали една голяма част от данъците, хем се е плащало и солидно сума, за да се конвертираш в исляма, даже е имало ценоразпис - логично, за поп се е плащало най-много, ако стане ходжа, Пък и колко му е - резнат ти малко пишката и си вече господар, не си гяур. Е, не са българи, никой не ги обича, щото са ренегати, ама какво ти пука - приликите с настоящето хич не са случайни...


                        И за финал, че нямам време да се занимавам с чак такъв нихилизъм ( ауж аз съм хейтъра) - има един индекс, викат му Световен индекс на щастието, та в него, от 156 държави, ние сме на 100-но място, като пред нас са Камерун, Сомалия, Бутан - все богати, успешни, проспериращи държави. После пак ми кажете, че не сме мрънкачи...
                        Ти па се изказа. - кой го бОли за ингилизите, освен ако тебе не те боли, друг нема кой
                        Last edited by RUBLA; 05.02.2019, 08:42. Причина: Спазвайте добрия тон!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

                          бе, шашкънино какъв псигохолог, бе тия са по-в джаза от тебе бе, бой и работа ти требе а не психолог, едно арно нашамарване и после да си плАтиш за услугата - те тва ви вкарва у релсите, кандидат джендари, шашъни и разпоретини, маскари с маскари. Бой и работа без право на философстване.
                          Е това се казва приказка
                          Пътека се прави камък по камък!

                          Коментар


                          • 15% , ако това е вярно не мога да повярвам, че има такива хора и все пак не вярвам..Сигурно децата или родата са там..Може и така..Абе паралелна реалност..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Баси, ма вие верно не се спряхте с фалшивите новини - не ви ли омръзва бе, пичове? Ингилизте са казали, че светът е огледало, каквото му покажеш, това ти отвръща - вярвам, ще ме разберете!

                              Сега по ред на номерата с фалшивите новини, че наистина ми писна умни и грамотни люде с претенции да се излагат:

                              1. Монти, нямам парно - всичко ми е на ток, бойлерът е 100 литра и никога не се спира. Климатиците се пускат септември и се спират април или май. Сметка - 215 кинта последния месец. Който не вярва - бас и показвам сметките!

                              2. Кире - ти, брат, си ми сред любимите форумци, но много, ама много ти падна нивото, приятелски ти го казвам - ти просто си търсиш фалшиви новина, за да се хванеш за нея. Ще ти разкажа един виц:
                              Цецо питал БХ какво е нюанс, а БХ му казал, че трудно може да му го обясни, затова ще му го покаже. Викнал той Цецо, рекъл му да заеме стойка и мощно му го забил отзад, след което доволно казал:
                              - Те това, Цецо, е нюанс - ти имаш кОр в г@за, и аз имам кОр в г@за, въпрос на нюанс е
                              Вярвам, ще ме разбереш. Колкото до мисълта ти за роба, свободния и съвършенството, то това е поредния фейк нюз - приписват го на Яне Сандански, нюансът е, че Яне е бил неграмотен, тя просто няма как да измисли подобно нещо...

                              3. Фрости, теб те знам като агитка на фибанката в едни други дни - какво стана, че обърна палачинката, спряма дотациите ли? И не, отговорът, дето го задаваш като въпрос, не е България. Сега доволен ли си? Понеже знам как се пишат глупсоти и после се преписват оит 1000 сайта, включително уж реномирани такива, та затова и го казвам. Ако искаш нещо конкретно - давай, ще те оборвам с факти, а за нюансите ще ти обясни Киро

                              4. Лобос, теб те оставих за финал - и ти си пич, но си емигрант, избрал си да се "бориш", като си избягал. Онзи от примера на Иносент е същия - бежанец. Вие, ако искате ми се обиждайте, сте същите като помаците - и те така избрали да се "борят", като приели исляма пред брадвата - ми кво, избор си е, те имат поколение, онези с брадвата нямат. Понеже сигурно не знаеш, да ти кажа, че изборът на искялма рядко е бил физически насилствен - просто са се продавали, защото при мюсюлманите хем са лиспвали една голяма част от данъците, хем се е плащало и солидно сума, за да се конвертираш в исляма, даже е имало ценоразпис - логично, за поп се е плащало най-много, ако стане ходжа, Пък и колко му е - резнат ти малко пишката и си вече господар, не си гяур. Е, не са българи, никой не ги обича, щото са ренегати, ама какво ти пука - приликите с настоящето хич не са случайни...


                              И за финал, че нямам време да се занимавам с чак такъв нихилизъм ( ауж аз съм хейтъра) - има един индекс, викат му Световен индекс на щастието, та в него, от 156 държави, ние сме на 100-но място, като пред нас са Камерун, Сомалия, Бутан - все богати, успешни, проспериращи държави. После пак ми кажете, че не сме мрънкачи...
                              Емигрант бях 2002 сега съм по скоро като на лечение и за сега успешно ,нещо което няма как да получа в Бг .
                              Трудова терапия и хубав климат

                              Коментар


                              • Груйче и аз ще ти кажа един виц- На конгрес на БКП отчели, че комунизма е дошъл и всички да се радват..Веднага народа взел да говори..
                                Ние знаем , че е дошъл и даже знаем къде и за кои е дошъл и имената им даже знаем..
                                Груйче, уважавам те и няма да ти оценявам нивото..Ти сам го показваш и всеки го преценява..Само с пропаганда стил Гьобелс- Сталин не става..Иска се и реално подобрение на живота и да не си последен по всичко..Хората сравняват и децата бягат и не искат стабилната им държава..
                                Груйче за Яне не знам откъде може си сигурен, че не го е казал..Да не би БХ да го е казал на Цецо много умно звучи.. Няма значение кой го е казал..Мисълта е вярна..
                                Last edited by Kiro; 04.02.2019, 22:21.

                                Коментар

                                Working...
                                X