If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...
Да, викат му допинг
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
За предпочитане от загубите на другите, не от собствените. Иначе аз се уча и от печалбите, да кажем Friedman Industries се насраха ама цената на акцията удвои. Важни поуки могат да се извадят от почти всяка ситуация
Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...
На Бисмарк приписват думите:"Само глупаците се учат от грешките си.Аз предпочитам да се уча от грешките на другите". Явно Бусмарк се е мислел за безгрешен. Но както знаем само Бойко Борисов е безгрешен. Важното е да се учим от грешките ....свои .... чужди ....каквото дойде. Иначе Панда добре е че се учиш и от печалбите.Всички го правим...............Но въпросът беше за загубата на пари а тя винаги идва от грешка. Ако си мислиш, че във възходящ пазар си направил пари и никога няма да бъркаш и допускаш грешки.....
Иначе отговора на въпроса ти "Как да стана портфолио мениджър?"......Преживей един пълен пазарен борсов цикъл......
За предпочитане от загубите на другите, не от собствените. Иначе аз се уча и от печалбите, да кажем Friedman Industries се насраха ама цената на акцията удвои. Важни поуки могат да се извадят от почти всяка ситуация
Пишейки предишния си пост си мислех, че е най-добре да се учим от грешките на другите, така е, това е най-правилния начин. Пак казвам не съм гледал видеото още. И съм съгласен може да се учим от всяка ситуация!
Без да съм гледал видеото още, съгласен съм с Вас колега, звучи много по-добре, но ще подкрепя мнението на колегата B.Graham, че от загубите се учи много повече!
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Да не губиш ми звучи по-добре някак
Без да съм гледал видеото още, съгласен съм с Вас колега, звучи много по-добре, но ще подкрепя мнението на колегата B.Graham, че от загубите се учи много повече!
От загубените пари на борсата се извличат най-добрите уроци. Затова е може би по-добре първо да загубиш и ако искаш да продължиш, продължаваш по-подготвен.
Да не губиш ми звучи по-добре някак
От загубените пари на борсата се извличат най-добрите уроци. Затова е може би по-добре първо да загубиш и ако искаш да продължиш, продължаваш по-подготвен.
Да се надсмиваш на човек по преуспял от теб е меко казано неуместно ! А иначе хубаво е човек да има самочувствие като теб, но е хубаво и да е стъпил на земята !
Колкото и да си успял, пак можеш да ръсиш глупости. Бтв ако е толкова хубаво първите пари да се загубят, с маржин сметка е по-лесно. В ИБКР нямаш и достъп до шортене или по-фенси опции без такава
Първите пари е по-добре да ги загубиш?! Никакви маржин акаунти?! Да почнеш с индекси пхахаха. Водещият сцепи мрака като каза че е купил кола за 120% от дохода си
Да се надсмиваш на човек по преуспял от теб е меко казано неуместно ! А иначе хубаво е човек да има самочувствие като теб, но е хубаво и да е стъпил на земята !
Коментар