If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, така е, държавата в лицето на Министерството на транспорта е едноличен собственик на капитала. Не са раздробени акциите, а и не вярвам някой да иска да купи сега миноритарен дял.
Използвах статията и абревиатурата, за да върна отново на дневен ред идеята, която преди обсъждахме тук, а именно евентуалното придобиване на Товарните от Хим. С оглед предстоящите избори и очакван различен формат на кабинет, може да се случат много неща.
Чувал съм че авиокомпанията им е била натресена на като "бонус" към друг актив в същата сфера, та не знам дали биха инвестирали в БДЖ без съответния морков.
Според мен, в статията пише че ХИМ са купили дял в Алианц България (а не в БДЖ), който дял е бил обезпечение по облигационен заем на БДЖ.
Да, така е, държавата в лицето на Министерството на транспорта е едноличен собственик на капитала. Не са раздробени акциите, а и не вярвам някой да иска да купи сега миноритарен дял.
Използвах статията и абревиатурата, за да върна отново на дневен ред идеята, която преди обсъждахме тук, а именно евентуалното придобиване на Товарните от Хим. С оглед предстоящите избори и очакван различен формат на кабинет, може да се случат много неща.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Дали след формиране на ново правителство, няма да се случи дългоговорената приватизация на "БДЖ-Товарни превози" и да стане част от холдинга? При добро управление би бил златен актив.
Според мен, в статията пише че ХИМ са купили дял в Алианц България (а не в БДЖ), който дял е бил обезпечение по облигационен заем на БДЖ.
ЕТФ май имаха повечко Хим-ски акции преди този милион
Точен е процента на Хим-а но истината е че и 200К могат лесно да се намерят без цената да мръдне. Отделно този милион трябва да се намали с другите 300К, които са за обратно изкупуване и може би трябва да се купят нещо от сорта на 45-46К акции
Дали след формиране на ново правителство, няма да се случи дългоговорената приватизация на "БДЖ-Товарни превози" и да стане част от холдинга? При добро управление би бил златен актив.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар