Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
-
И това не е баш така - Монбант и Чайкафарма имат сходна капитализация с Химимпорт и доста по-малки печалби , което не им пречи да пълнят пазара с оптимизъм в бъдещите си прогнози да ръст на печалбите. Съответно купувачите са сложили розовите очила и купуват....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеСпоред мен няма никаква конспирация с купувачи и продовачи. Просто тенденцията на спад при печалбата е очебийна, съчетано с никаква информация на какво се дължи това и докога ще продължи. А ако това продължи, няма значение дивидента, тъй като той ще започне да клони към 0, дори да преизпълнят обещанието си. Големите активи точно тук едва ли са примамка, тъй като едва ли някой смята, че ще бъде продаден Хима. В този вариант, дори р/в да стане 0,01, то никой освен мажовците няма дя го интересува.Last edited by спекуланта; 08.03.2017, 23:05.
Коментар
-
Според мен няма никаква конспирация с купувачи и продовачи. Просто тенденцията на спад при печалбата е очебийна, съчетано с никаква информация на какво се дължи това и докога ще продължи. А ако това продължи, няма значение дивидента, тъй като той ще започне да клони към 0, дори да преизпълнят обещанието си. Големите активи точно тук едва ли са примамка, тъй като едва ли някой смята, че ще бъде продаден Хима. В този вариант, дори р/в да стане 0,01, то никой освен мажовците няма дя го интересува.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеникои не е толкова голям че да върви срещу пазара дълго време .....не се самозаблуждавайте.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеАбе ако ще е от единия джоб в другия , няма кой знае какво значение каква е трансферната цена......тази теза издиша.
По скоро просто не е момента още тук .....може би около обявяването на дивидента.
Аз лично си мисля че пазара не вярва че ще продължат с дивидента
той си мести от единия джоб в другият, но обира и всичко, което се появи на пазара.
Малко лаишки, но може ли част от онези 700 мио да станат на дивидент.
Не е препоръка, просто надеждиLast edited by polax; 08.03.2017, 21:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
Моето скромно мнение е че тези продажби се правят да се затапи пазара....т.е. от единия в другия джоб при уговорени ниски комисиони, .... играта тук е на високо равнище, това че някой имал 500 к не е проблем да се купят на сегашни нива
Коментар
-
Абе ако ще е от единия джоб в другия , няма кой знае какво значение каква е трансферната цена......тази теза издиша.
По скоро просто не е момента още тук .....може би около обявяването на дивидента.
Аз лично си мисля че пазара не вярва че ще продължат с дивидентаНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
Моето скромно мнение е че тези продажби се правят да се затапи пазара....т.е. от единия в другия джоб при уговорени ниски комисиони, .... играта тук е на високо равнище, това че някой имал 500 к не е проблем да се купят на сегашни нива
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Не че е невъзможно, но не ми се струва това да се случва в момента. То ако има 1млн акции и продава по 20-30К на ден ще излиза месеци....Ако е това е голяма глупост
Коментар
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение
... погледни как изсипва на всяко появило се търсене - има група чужди фондове, които заблудено са влезнали в България , когато е имало ликвидност и от години чакат да се махнат, нещо от типа "шефа е бесен, че са се забили в неликвиден пазар" и изобщо не ги интересува какви са предспективи сега пред бг пазар.
Има сега и друга позиция, които благодарение на тез "заблудени" чужденци може да се купи изгодно.
Незнам дали знаеш, но на подобни пазари чужденците определено не са smart money
Не че е невъзможно, но не ми се струва това да се случва в момента. То ако има 1млн акции и продава по 20-30К на ден ще излиза месеци....Ако е това е голяма глупост
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
защо мислиш така?
Коментар
Коментар