Първоначално изпратено от Спекулант79
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
На 30.11. има ОСА, можете да ходите да се жалвате на ръководството.
Химимпорт АД-София представи покана за свикване на Редовно общо събрание на акционерите и материали за общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 30-11-2023г. от 15:00 часа в София - 1080, ул. Стефан Караджа 2.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от AF Debugger Разгледай мнение
а да излезеш на 0.40 какво е? Може би да се изчистиш и рахатясаш?
Лошо се отразява на индекса, флагманът
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
Да излезеш на 0,92 е едно, да излезеш на 0,63 е безумно. Пак казвам не е препоръка, просто разсъждавам.
Лошо се отразява на индекса, флагманът
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
Да излезеш на 0,92 е едно, да излезеш на 0,63 е безумно. Пак казвам не е препоръка, просто разсъждавам.
Единственият вариант да стискам хартия, когато виждам, че нещата не са ОК отникъде, е да е с повишаваща се цена. Доводът "няма накъде да пада повече" или "няма смисъл вече да продавам" обикновено завършва катастрофално за личните финанси, но както и да е, не е препоръка.
Пожелавам на всички химманияци едно хубаво предколедно рали!Last edited by lefti; 18.11.2023, 08:12.
- 3 Харесвания
Коментар
-
предлагам нещо такова -
1. Да подготвим жалба за пред КФН и всеки поотделно да я изпрати(преди това да я пратим на мажоритарите да я видят)
2. Да се съберем на живо или в социалните мрежи. Ако все още мажоритарите не се засилят да връщат поне част от натрупаните печалби към акционерите(трябва да ги извадят от някъде, ако са ги гепили) - да вземем решение за действие.
3. Когато се съберат 5% от дружеството, което сега е малко над 7 млн. лева, мисля, че няма да е проблем, може - "назначаването на контрольори, които да проверят цялата счетоводна документация на Дружеството и да изготвят доклад за констатациите си"
.. премина вече точката когато миноритарните акционери само гледат с влажен поглед, а компанията реализира печалби(независимо дали са в банката или не). Не става въпрос за дивидент от 6 ст., цената трябва да се върне над 2лв., плюс да има обратни изкупувания, ако кажат, че няма пари, а само други активи - продажби, ликвидации, ако няма и читави активи - при бай Ставри .
.. не казвам кой ще ходи там, ако няма читави активи, но са отчитани печалби години наред, 10+, и не е правена обезценка - кой е виновен - счетоводител и одитор? Сигурно и КТБ делото се бави толкова, защото се карат кой е виновен ... ама не може хем вълкът сит, хем и агнето цялоLast edited by petyob; 17.11.2023, 21:03.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнение
Ами с думи прости - с някоя шестцифрена сума с купувам ефтина репродукция на картина от крайбрежната от баджанака и понеже ми е трудно да е класифицирам по друг начин е посочвам в "Други". Да всеки актив струва нещо, но тук съм трансформирал актива хиляди финикийски знаци в актив, който мога да си осигуря безпроблемно срещу стотина лева ежедневно в Морската. Относно "Свързани лица" - Флагманът финансира свързано физическо лице да си купи хотел, че му е изпаднал на далаверка. Ако нещата потръгнат ще връщам парите следващите 100 години безлихвено, ако не потръгне - студена водица. Относно обезценките - ти си го написал - защо да го правят и да дразнят дребните.
Туканка пишем за висша математика. Купуваш евтино дружество ( примерно ЕМПИ - с Тополово - 2 бараки и една ограда) и го продаваш на пенсиите. Да не издребняване с дребни сметки, но примерно от 4 на 48 лв...., или ремонтираш десетина големи сгради в София. Само по дребни сметки, могат да се реализират по 1млн от сграда...
Смешното е, че тези милиони хич не им трябват....Имат си милиарди....Само имиджови щети и черни проклятия от белите хора....
Направо акълът под кепето не ми го побира...
пп1. Остава вариант - толкова си мразят дружествата, че не искат и да чуят за тях...В тежест са им. Искат да тренират дечковци, да проектират и строят сгради, да си гледат живота....
пп2. Имат да връщат много милиони на руснаците и гледат да обезценят дружествата, та евентуално да връщат по-малко.
Коментар
-
само един такъв пример ми покажи покрой КТБ и си взимам думите назад. ПУБЛИЧНА БАНКА - контролирана от КФН, БНБ и още един куп контролни органи и одитирана от Big FourLast edited by petyob; 17.11.2023, 20:45.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
Със сигурност, аз лично никога няма да си простя, че излязох на 0.92 и реализирах 25% загуба. Трябваше да си ги държа и да им се радвам как светят в червено.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
не мисля, че е толкова лесно тези неща да се правят в публични акционерни дружества, защото могат да се подведат под отговорност, особенно, ако се правят системно. Така, че може да се съберат доста акционери и да се започнат съответните процедури - протести, дела ... бай Ставри, южното крило
след жалба, ако КФН не вземат отношение и тях ще ги включим в кюпа ...
пп. това, че не се правят обезценки(както казваш), когато трябва, и се манипулира печалбата и одитори се подписват, си е пак наказуемо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами с думи прости - с някоя шестцифрена сума с купувам ефтина репродукция на картина от крайбрежната от баджанака и понеже ми е трудно да е класифицирам по друг начин е посочвам в "Други". Да всеки актив струва нещо, но тук съм трансформирал актива хиляди финикийски знаци в актив, който мога да си осигуря безпроблемно срещу стотина лева ежедневно в Морската. Относно "Свързани лица" - Флагманът финансира свързано физическо лице да си купи хотел, че му е изпаднал на далаверка. Ако нещата потръгнат ще връщам парите следващите 100 години безлихвено, ако не потръгне - студена водица. Относно обезценките - ти си го написал - защо да го правят и да дразнят дребните.
след жалба, ако КФН не вземат отношение и тях ще ги включим в кюпа ...
пп. това, че не се правят обезценки(както казваш), когато трябва, и се манипулира печалбата и одитори се подписват, си е пак наказуемоLast edited by petyob; 17.11.2023, 18:06.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
значи печалбата постепенно отива в "Други и Свързани лица" ? Какво например може да е това с думи прости? (предполагам не може да отива в сметките на Каменов или Керезов, поне не директно)
пп. активите е трудно да не струват нищо, защото са или пари или да кажем недвижими имоти или друго, но ако се амортизира или обезценява намалява печалбите, а тук си има добри печалби
- 1 like
Коментар
Коментар