IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнение
    Това не е препоръка! Само си мисля, че продавачите мнооого ще съжаляват.
    Със сигурност, аз лично никога няма да си простя, че излязох на 0.92 и реализирах 25% загуба. Трябваше да си ги държа и да им се радвам как светят в червено.

Коментар

• Това не е препоръка! Само си мисля, че продавачите мнооого ще съжаляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от duzo Разгледай мнение

Аз като малко по-силен в счетоводството ще се помъча да ти отговоря - неразпределената печалба не е актив. Тя е просто източник на финансиране за същата стойност на активите от другата страна. И ако активите нищо не струват, то и неразпределената печалба клони към нула. Без да е препоръка към никой, но поне мен много ме притесняват стотиците милиони активи посочени в балансовите пера Други и Свързани лица.
        значи печалбата постепенно отива в "Други и Свързани лица" ? Какво например може да е това с думи прости? (предполагам не може да отива в сметките на Каменов или Керезов, поне не директно)

пп. активите е трудно да не струват нищо, защото са или пари или да кажем недвижими имоти или друго, но ако се амортизира или обезценява намалява печалбите, а тук си има добри печалби
        Last edited by petyob; 17.11.2023, 16:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

хем много акционери искат да се организираме, хем като задам този въпрос или не ми се отговаря или най-много - "да отиди да питам Керезов на ОСА". Ходил си един път на събрание там и Керезов го нямаше и нямаше кой да отговори на никакви по-сериозни въпроси. Аз питам, защото не съм много силен в счетоводтсвото, но не мисля, че неразпределената печалба може да се изпарява или да се "разпределя" без миноритарните да разбират.
          Аз като малко по-силен в счетоводството ще се помъча да ти отговоря - неразпределената печалба не е актив. Тя е просто източник на финансиране за същата стойност на активите от другата страна. И ако активите нищо не струват, то и неразпределената печалба клони към нула. Без да е препоръка към никой, но поне мен много ме притесняват стотиците милиони активи посочени в балансовите пера Други и Свързани лица.

Коментар

голяма част от тези неразпределени печалби и резерви са в банката, мисля, че и ПИБа са така, че и повече. И аз се чудя защо е така, ако наистина са печалби би трябвало цената да нараства,но ако не са истински печалби, защо излизат като такива и съответно се плащат огромни данъци. До сега съм задавал няколко пъти този въпрос, но още нямам отговор

пп. Мислих си, че и печалбите на банката на Доверие са такива, но те май ги разпределят вече ...
            хем много акционери искат да се организираме, хем като задам този въпрос или не ми се отговаря или най-много - "да отида да питам Керезов на ОСА". Ходил съм един път на събрание там и Керезов го нямаше и нямаше кой да отговори на никакви по-сериозни въпроси. Аз питам, защото не съм много силен в счетоводтсвото, но не мисля, че неразпределената печалба може да се изпарява или да се "разпределя" без миноритарните да разбират.
            Last edited by petyob; 17.11.2023, 18:41.

Коментар

• Все повече ми напомнят на Черепа....
              Беше казал, че не го интересуват алчните дребни инвеститори, дето плачели, че акцията му паднала от 38 000 на 20 000 лв...
              Затова си изнесе 300 млн в Кипър и направи патките 0.01лв...
              Като се акстраполират цените, активите ми в хима с приближение от горе наближават 50 лефа....

Коментар

голяма част от тези неразпределени печалби и резерви са в банката, мисля, че и ПИБа са така, че и повече. И аз се чудя защо е така, ако наистина са печалби би трябвало цената да нараства, ако не са истински печалби, защо излизат като такива и съответно се плащат огромни данъци. До сега съм задавал няколко пъти този въпрос, но още нямам отговор
                Този въпрос към Керезов на ОСА трябва да зададеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от bat sali Разгледай мнение
                  Няма по-откачена книга от тази !!! Пазарна капитализация към днес 158 мил. лв. Само резервни фондове и неразпределена печалба през изминали години 10 пъти повече. Иначе печка за пари . Инфлация за 2022 около 20% , за тази около 7-8%. Едни 400 мил. са изгорели .....
                  голяма част от тези неразпределени печалби и резерви са в банката, мисля, че и ПИБа са така, че и повече. И аз се чудя защо е така, ако наистина са печалби би трябвало цената да нараства,но ако не са истински печалби, защо излизат като такива и съответно се плащат огромни данъци. До сега съм задавал няколко пъти този въпрос, но още нямам отговор

пп. Мислих си, че и печалбите на банката на Доверие са такива, но те май ги разпределят вече ...
                  Last edited by petyob; 17.11.2023, 14:08.

Коментар

• Няма по-откачена книга от тази !!! Пазарна капитализация към днес 158 мил. лв. Само резервни фондове и неразпределена печалба през изминали години 10 пъти повече. Иначе печка за пари . Инфлация за 2022 около 20% , за тази около 7-8%. Едни 400 мил. са изгорели .....

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
                      Като се има предвид, че под шапката на този джънк са две пенсионни дружества, които са инвестирали немалка част от парите на пенсионерите в него и в другите му подчинени джънкове - жална ни майка!
                      Да не стане като КТБ_2

Коментар

• Като се има предвид, че под шапката на този джънк са две пенсионни дружества, които са инвестирали немалка част от парите на пенсионерите в него и в другите му подчинени джънкове - жална ни майка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнение
                          По-интересното е кой ги купува. Също така се чудя дали цената би била наполовина ако имаше къси продажби.
                          Купуват ги любители на джънкове, с идеята "много са паднали".

Коментар

• Някой трябва да се обади в капитанската кабина на кораба-майка и да каже , че е необходим малко пауър за издуване на платната и задържане на повърхноста, защото пасажерите нещо са се изнервили...

Коментар

• По-интересното е кой ги купува. Също така се чудя дали цената би била наполовина ако имаше къси продажби.

Коментар

мисля, че и повече хора може да се организират, трябва само да се направи план за действие, за какво точно да се протестира, в какво може да се обвини мажоритара(не че е трудно да се намери в какво), въпроса е да е наказуемо и как да се притисне ... чрез КФН ли да се действа ...
                                Организирайте се и продавайте, докато още можете да вземете нещо. Тука положението е предсмъртен гърч със спорадични конвулсии. Няма кой голям да вкара пари тука. Може да си цъкате през няква стинка само за семки.

Коментар

Working...
                                X