IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (CHIM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
    Фамилията ми не е Керезов, за да знам какви са им плановете, лично мнение, компаниите са със страхотен потенциал в ръцете на правилния мениджмънт, все ще ги приватизират, холдинга има капацитет за тях.
    Това е валидно и за други компании - а в пощите(спедицията) има много сериозна конуренция, а БДЖ-то трябва тотално да се преструктурира и то основно товари, а за това си трябва доста интермодални терминали. Но на теория си прав!
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
      И що реши, че ХИМ-а има интерес в БДЖ и пощите?
      Фамилията ми не е Керезов, за да знам какви са им плановете, лично мнение, компаниите са със страхотен потенциал в ръцете на правилния мениджмънт, все ще ги приватизират, холдинга има капацитет за тях.

Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
      ...ама нещо много се размечтахме. Все едно въпросът за дивидент или обратно изкупуване ще се гласува в други ден на ОСА
      Лято е, мислим позитивино. Все ще го бъде някой ден.
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Към момента холдинга няма особен интерес да изплаща дивидент. Какво ще спечели, ако раздаде част от печалбата? Удовлетворение от радостта на миноритарите? Тях не ги вълнува особено цената на акцията при холдинга. Да, ЦКБ не падна под 1 лв., но можем да свържем, макар и косвено, борсовата цена и доверието в банката от страна на някои клиенти.

Дългосрочно вместо дивидент първо бих се зарадвал да видим „Български пощи” и „БДЖ товарни превози” като част от Химимпорт. След време може и да се появи дивидент по позицията, но лично аз съм по – голям привърженик на обратното изкупуване.
        Аз не съм голям привърженик на обратното изкупуване, защото в един момент намалява ликвидността на акцията. На големи и ликвидни пазари това не е проблем, но на БФБ ще окаже влияние. Видяхме го при Монбат много отчетливо. Ако чак толкова няма какво да правят парите, по-добре според мен да ги дадат дивидент. Пак да кажа - според мен.
        ...ама нещо много се размечтахме. Все едно въпросът за дивидент или обратно изкупуване ще се гласува в други ден на ОСА

Коментар

Към момента холдинга няма особен интерес да изплаща дивидент. Какво ще спечели, ако раздаде част от печалбата? Удовлетворение от радостта на миноритарите? Тях не ги вълнува особено цената на акцията при холдинга. Да, ЦКБ не падна под 1 лв., но можем да свържем, макар и косвено, борсовата цена и доверието в банката от страна на някои клиенти.

Дългосрочно вместо дивидент първо бих се зарадвал да видим „Български пощи” и „БДЖ товарни превози” като част от Химимпорт. След време може и да се появи дивидент по позицията, но лично аз съм по – голям привърженик на обратното изкупуване.
          И що реши, че ХИМ-а има интерес в БДЖ и пощите?
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Към момента холдинга няма особен интерес да изплаща дивидент. Какво ще спечели, ако раздаде част от печалбата? Удовлетворение от радостта на миноритарите? Тях не ги вълнува особено цената на акцията при холдинга. Да, ЦКБ не падна под 1 лв., но можем да свържем, макар и косвено, борсовата цена и доверието в банката от страна на някои клиенти.

Last edited by k.o.; 11.08.2015, 15:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение
              Какво по-точно имаш предвид?
              Правят се на интересни хората, като е заспал пазара и така е от скука е .

Нямам препоръка
              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                Carl Johnson, ти костенурка стригал ли си?
                Какво по-точно имаш предвид?

Коментар

• Carl Johnson, ти костенурка стригал ли си?
                  М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

Мечтите са безплатни.
                    Когато дадат дивидент по обикновените акции, ще настъпи така очакваната промяна на БФБ. Еврохолд направиха "чудото". Ако е било с добри намерения, при втори пореден дивидент хората ще се замислят по-сериозно.

При Хима е същото, защото акциите малко или много са в една категория - тези, на които никой вече не им вярва. Плащат си и цената за това нещо - за 5 г. Химае на 0, а други акции със сходен цикъл в цената (напр. Стара Планина, а и самият Софикс) се представят доста по-добре.

Единствената надежда за дивидент в момента се подхранва от това, че в последните 2 г. започнаха да обръщат малко повече внимание на цените на ликвидните акции от групата си, което преди това не се случваше. Още по-осезаемо е след банковата паника миналото лято (справка - цената на ЦКБ не пада под 1 лв) Така че ако ще правят нещо, ще се види в следващите 2 г. Ако до тогава не дадат дивидент, ще си търсим друг "флагман" Вероятно много малко от хората, които сме останали на БФБ ще държим Хима от сега за 2-3 г. напред, за да видим дали след падежа на прив. ще има дивидент по обикновените. Шансовете за това са малки, както казва колегата

Коментар

• Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение

Може да дадат дивидент по обикновените акции.
                      Мечтите са безплатни.

Коментар

• [QUOTE=Fiscalist;1059854096]Интересно дали Хим-а планират емитирането на някакъв нов инструмент, който да замести привилегията. Иначе би било тъжно да изчезне завинаги, това беше един от малкото добри инструменти на БФБ, а и с врътката между привилегия и обикновени винаги имаше интрига и игра.

Поздрави и успех

Нямам препоръка[/QUOTE

Може да дадат дивидент по обикновените акции.Имаше спекулации в тази насока не само във форума. Както Петко Вълков каза в едно интервю има много сериозен интерес към региона, но страха от верижна реакция след кризата в Гърция е голям. За момента се изчаква, но до кога...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                          А имаме ли инфо колко са им останали, че днес пак видяхме голям пакет да минава. Цената явно е под натиск. Имам дежавю тук от преди 2 години и нещо
                          RBS си разпродадоха всички акции още до средата на май.
                          Единствено по позициите на ХИМ и ЦКБ ги продадоха на пазар на цени съотвено 1,60 и 1 лв.
                          Останалите дружества от Софикса минаха в по големите части на пакетите като уговорени сделки.

Коментар

• А имаме ли инфо колко са им останали, че днес пак видяхме голям пакет да минава. Цената явно е под натиск. Имам дежавю тук от преди 2 години и нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Добрите макроикономически данни все пак ще замислят някои хора!
                              - предполагам, и консолидирания отчет също....

Коментар

• Добрите макроикономически данни все пак ще замислят някои хора!

Коментар

Working...
                                X