Първоначално изпратено от k.o.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеИ що реши, че ХИМ-а има интерес в БДЖ и пощите?
Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнение...ама нещо много се размечтахме. Все едно въпросът за дивидент или обратно изкупуване ще се гласува в други ден на ОСАМнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеКъм момента холдинга няма особен интерес да изплаща дивидент. Какво ще спечели, ако раздаде част от печалбата? Удовлетворение от радостта на миноритарите? Тях не ги вълнува особено цената на акцията при холдинга. Да, ЦКБ не падна под 1 лв., но можем да свържем, макар и косвено, борсовата цена и доверието в банката от страна на някои клиенти.
Дългосрочно вместо дивидент първо бих се зарадвал да видим „Български пощи” и „БДЖ товарни превози” като част от Химимпорт. След време може и да се появи дивидент по позицията, но лично аз съм по – голям привърженик на обратното изкупуване.
...ама нещо много се размечтахме. Все едно въпросът за дивидент или обратно изкупуване ще се гласува в други ден на ОСА
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеКъм момента холдинга няма особен интерес да изплаща дивидент. Какво ще спечели, ако раздаде част от печалбата? Удовлетворение от радостта на миноритарите? Тях не ги вълнува особено цената на акцията при холдинга. Да, ЦКБ не падна под 1 лв., но можем да свържем, макар и косвено, борсовата цена и доверието в банката от страна на някои клиенти.
Дългосрочно вместо дивидент първо бих се зарадвал да видим „Български пощи” и „БДЖ товарни превози” като част от Химимпорт. След време може и да се появи дивидент по позицията, но лично аз съм по – голям привърженик на обратното изкупуване.Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Към момента холдинга няма особен интерес да изплаща дивидент. Какво ще спечели, ако раздаде част от печалбата? Удовлетворение от радостта на миноритарите? Тях не ги вълнува особено цената на акцията при холдинга. Да, ЦКБ не падна под 1 лв., но можем да свържем, макар и косвено, борсовата цена и доверието в банката от страна на някои клиенти.
Дългосрочно вместо дивидент първо бих се зарадвал да видим „Български пощи” и „БДЖ товарни превози” като част от Химимпорт. След време може и да се появи дивидент по позицията, но лично аз съм по – голям привърженик на обратното изкупуване.Last edited by k.o.; 11.08.2015, 15:35.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Carl Johnson Разгледай мнениеКакво по-точно имаш предвид?
Нямам препоръкаCustodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеCarl Johnson, ти костенурка стригал ли си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеМечтите са безплатни.
При Хима е същото, защото акциите малко или много са в една категория - тези, на които никой вече не им вярва. Плащат си и цената за това нещо - за 5 г. Химае на 0, а други акции със сходен цикъл в цената (напр. Стара Планина, а и самият Софикс) се представят доста по-добре.
Единствената надежда за дивидент в момента се подхранва от това, че в последните 2 г. започнаха да обръщат малко повече внимание на цените на ликвидните акции от групата си, което преди това не се случваше. Още по-осезаемо е след банковата паника миналото лято (справка - цената на ЦКБ не пада под 1 лв) Така че ако ще правят нещо, ще се види в следващите 2 г. Ако до тогава не дадат дивидент, ще си търсим друг "флагман" Вероятно много малко от хората, които сме останали на БФБ ще държим Хима от сега за 2-3 г. напред, за да видим дали след падежа на прив. ще има дивидент по обикновените. Шансовете за това са малки, както казва колегата
Коментар
-
Първоначално изпратено от HiperioN Разгледай мнение
Може да дадат дивидент по обикновените акции.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
[QUOTE=Fiscalist;1059854096]Интересно дали Хим-а планират емитирането на някакъв нов инструмент, който да замести привилегията. Иначе би било тъжно да изчезне завинаги, това беше един от малкото добри инструменти на БФБ, а и с врътката между привилегия и обикновени винаги имаше интрига и игра.
Поздрави и успех
Нямам препоръка[/QUOTE
Може да дадат дивидент по обикновените акции.Имаше спекулации в тази насока не само във форума. Както Петко Вълков каза в едно интервю има много сериозен интерес към региона, но страха от верижна реакция след кризата в Гърция е голям. За момента се изчаква, но до кога...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеА имаме ли инфо колко са им останали, че днес пак видяхме голям пакет да минава. Цената явно е под натиск. Имам дежавю тук от преди 2 години и нещо
Единствено по позициите на ХИМ и ЦКБ ги продадоха на пазар на цени съотвено 1,60 и 1 лв.
Останалите дружества от Софикса минаха в по големите части на пакетите като уговорени сделки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнениеХммм... ето кой сипвал...
Фондовете на RBS върху SOFIX са прекратени и акциите им в България разпродадени?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеДобрите макроикономически данни все пак ще замислят някои хора!
Коментар
Коментар