Хихи поръчката ми за покупка на 600 бр на 1.505 лв е изпълнена.Айде още по надолу ако може .
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (CHIM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеКолко му е ........ да се срути лавината.
Иначе тука според мен около тези цени има търсене и много хора се оглеждат дали да влезнат с някой лев.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТука да не паднем повече и от китайската борса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеХайде, хайде, сега приказки!!
Нашето си е най-хубаво ! Сам казваше колко ти е хубаво като се налочиш с шкембе-чорба на плажа още рано сутрин..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнениеКато повечето наши неща.Хубава работа ама шкембеджийска .
Нашето си е най-хубаво ! Сам казваше колко ти е хубаво като се налочиш с шкембе-чорба на плажа още рано сутрин..Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЧе бфб си е шит го знаем всички, но защо се дразните когато и другите го кажат не мога да се разбера. Мило хубаво наше си шитче, което си го тачим локално
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнениеТова за БФБ изречено от теб вече не звучи никак добре - което, разбира се, не значи че не е вярно...Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Balans Разгледай мнениеИнтересна дискусия се е заформила в темата в тия времена на мъртво вълнение :-)))
Колегите дават интересни идеи, над които си струва да се помисли ( дано има кой да ни чете )
Относно дивидентите обаче е редно да се отбележи, че Химимпорт плаща дивидент ( по привилегированата емисия) Този продукт беше създаден 2009г., и който искаше сигурност и дивидентна доходност можеше още тогава да инвестира там ( лично аз съм много доволен). Друго дружество, което очевидно започна да гради дивидентна история е Проучване и добив на нефт и газ, Сметката за горните две излиза 26 млн. лева раздадени като дивидент за 2014 година, което е сума, която не можете да пренебрегнете, твърдейки че групата не споделя печалбите и кеша си!
Някой по-долу беше споменал, че дивидент по обикновените ще видим едва след като приключи плащането по привилегированите аз също съм на това мнение по няколко причини.
Спорна и дано скоро се раздвижи пазарчето!
Тук трябва да се отчете, че цитираните 26 млн. лв. са 35% от консолидираната печалба на Холдинга за 2014-та. А за дивидента не би ме зарадвал повече, отколкото цената на акцията да расте с колкото заслужава.... по-добре по 50 стотинки на година ръст отколкото по 20 стотинки дивидент
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеХимимпорт е спекулативна акция. Интервенциите в нейна подкрепа убиха волатилността а намалението на фрифлоута и ликвидността. В резултата става все по-слабо атрактивна за спекулантите а никой инвеститор не иска да ги купува. Става нещо като затворен кръг. На пръв поглед единственото разрешение е мажориаря да вкара позицията във възходящ тренд. Тогава спекулантите ще се върнат, защото при страничен рейндж те не могат да печелят и си разпродават акциите един по един. При възходящ тренд ще могат да печелят и пак ще почнат да купуват. На пръв поглед да се избута акцията нагоре до възходящ тренд изисква повече пари отколкото да се поддържа в рейндж, но това не е вярно.
Другият вариант за бъдеще на позицията е да се превърнат в истинска публична компания, която е отворена и споделя голямо количество информация и дивиденти. Сякаш първият вариант е по-реалистичен, защото вторият е свързан с промяна на корпоративната култура. Хората не се променят. Промяна в ръководството е невъзможна, следователно няма да се смени поведението и резултатите.
Всяка една по-ликвидна акция може да и се сложи етикет "спекулативна акция" на БФБ. Предполагам я наричаш така, защото най-добре отразява пазарните настроения?!?
Ликвидността по позицията е отражение на активността на пазарните участници а те както виждаме не са активни по никоя позиция на БФБ, защо искаш да са активни тук? Не смятам, че голямата волатилност е добра за коя да е позиция и не виждам защо трябва да си го пожелаваме. Зад високата волатилност обикновено се спотайват непостоянна корпоративна политика предизвикваща недоверие у инвеститорите в дългосрочен план. Последно за да не ставам много досаден искам да обърна внимание на това, че компанията еволюира и това се вижда в много направления ( ще ти припомня едно - компанията започна да гради здрави и продуктивни бизнес отношения с международно признати и уважавани бизнес партньори.... няма да изреждам съвместните им бизнеси) - Това е във връзка с описаните от теб начини за повишение на цената на акцията. Първия описан от теб няма да донесе нищо добро в средно и дългосрочен план ( ще нахрани временно няколко спекуланта) . Затова аз залагам на втория, който за теб е по-нериалистичен.
Или като цяло съм сигурен, че фундамента се подобрява с годините. Проблема на всички обаче са дивидентите( поне аз така ги разбирам настроенията), но както писаха колегите balans i znae6t, аз също съм на мнения, че тази кокошка ще започне да снася яйца :-))
Със здраве!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от siko13 Разгледай мнениеЩо стана бе момци!
"ТИ ГОНИШ"
е, това става
Коментар
Коментар