Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма станали милионери от взаимен фонд!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениенищо не е добре, ще вдигнат цените евентуално
друго си е да ги понижат!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНе можах да видя промяната в Капман от миналата седмица, но сигурно е така. Да се появят 7-8млн за една седмица не са дребни - това е някой ПФ(след многото Инс имах чувството че АйЕнДжи си почистват и пренарежда къщурката).
Януари и февруари ще трябва да се намества кеш, което е добре за нас
Успех на всички!
друго си е да ги понижат!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТони75, виж колко пари са влезли в Капман. Не е само Елана.
Януари и февруари ще трябва да се намества кеш, което е добре за нас
Успех на всички!
Коментар
-
И при нас има рязък наплив на сухо - просто хората вече не се кефят на бамковите депозити и търсят нещо по-изгодно от.
Малко данни от КФН за деветмесечието: ръст на вложенията в инвестиционни човешки застраховки: 2.14 ПЪТИ. Ръст на вноските само за нашата компания - 3.42 ПЪТИ.
Това е показателно.Last edited by Императорът; 27.12.2015, 14:13.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
На 23-ти имах възможност да обменя един мейл с фонд-мениджъра на ВФ на Елана. Повода бе, че изведнъж в седмичната справка за балансирания фонд(който ползвам като спестовна сметка) видях че % на почти всички акции и облигации рязко е намалял и кеша е станал 51%. Силно се възмутих и реших да попитам пича, защо е решил да разкеши на Софикс 430!!!
Пича обаче деликатно ми отговори да погледна размера на вложенията. До миналата седмица в Балансирания еврофонд имаше 9,1млн, а миналата изведнъж стават малко над 16млн. Казвам го само за инфо на когото може да му свърши работа - на ВФ на Елана им предстои да пазаруват, за да балансират портфейла
Поздрави и успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеимената говорят ли много?
освен, че са МОГЪЩИ компании с куп проблеми ......
тука има - тука нема играеш определено
Някои говорят ного, някои говорят неного. За мен може да е тука има-тука нема, ама за професионалистът азиатски човек, дето управлява фондът, сигурно не е така. И щом Allianz инвестира в тях - сигурно не са немогъщи - с най-голям процентен дял все пак е Самсунг.
Апропо - някой може ли да препоръча ефективна отрова за мишкуняци или да пробваме с рицин?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова изглежда/звучи добре един вид.
Форти - зная водещите компании в.
освен, че са МОГЪЩИ компании с куп проблеми ......
тука има - тука нема играеш определено
Коментар
-
мисля си да не се занимавам с няколко фонда, а просто да взема един глобален ETF
нещо от типа на този
https://www.ishares.com/uk/individua...s-etf-inc-fund
Даже дистрибутира дивиденти
Разпределението по-страни е следното:
United States 58.66%
Japan 8.81%
United Kingdom 7.56%
France 3.73%
Germany 3.46%
Switzerland 3.45%
Canada 3.16%
Australia 2.41%
Spain 1.27%
Hong Kong 1.16%
Sweden 1.08%
Netherlands 1.07%
Като сектори:
Financials 20.39
Information Technology 14.21
Consumer Discretionary 13.25
Health Care 13.19
Industrials 10.84
Consumer Staples 10.22
Energy 6.62
Materials 4.47
Telecommunications 3.36
Utilities 2.95
Cash and/or Derivatives 0.49
Някакви препоръки/мнения
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНого Китай... В нашият - горе-долу същият процент - разпределен между Китай и между Хонконг, а аз уважавам Хонконг.
Хубаво е, че в Allianz Global Emerging Markets Equity делът на Китай е нарастнал с 30%, явно азиатският човек, дето го управлява, е на моето мнение, че на нива около 3 000 пункта на Шанхаецът, китайският пазар стана сгоден.
поне видя ли какви компании има в това нещо си, а отчетите на компаниите, а новините през последните 2-3 години за тях???
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеМи тея които гледам всичките са с подобна структура
China 24.68%
South Korea 16.70%
Taiwan 13.12%
South Africa 7.81%
Brazil 6.67%
Mexico 5.04%
India 4.27%
Russia 4.24%
Хубаво е, че в Allianz Global Emerging Markets Equity делът на Китай е нарастнал с 30%, явно азиатският човек, дето го управлява, е на моето мнение, че на нива около 3 000 пункта на Шанхаецът, китайският пазар стана сгоден.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
тея с ниска волатилност не са ли прекалено пасивни, аз мога да поема някаква временна загуба, защото говоря за инвестиции с хоризонт минимум 10 години, дай боже да не ми трябват тея пари
Та в тоя ред на мисли защо да не остана с три ETF долу посочените
Четох че за дългогодишни инвестиции хеджирането на валутният риск е с много малко влияние, и може и да не го мисля това
Коментар
Коментар