IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма станали милионери от взаимен фонд!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• вместо отделни страни (там риска е по-голям и обикновено е по-голяма таксата) по-добре разгледай и low volatility etf-и
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Развиващи се (възникващи) пазари - зависи кои. Аз също следя ги - и имам, имам такъв фонд - той инвестира обаче - знаеш - в не толкова неразвити - Корея, Тайван, Индия, Китай и т.н. - смятам че поизостават - икономически ръст на държавите един вид, а пазарите изостават - занапред ще понаблягам малко повече на.

За 5-7% - балансирани фондове по-скоро ти трябват. Или балансиран като цяло портфейл. Стига да има как да си ги купуваш - през моята платформа - за злочестина - мога да пазарувам само акции.
      Ми тея които гледам всичките са с подобна структура
      China 24.68%
      South Korea 16.70%
      Taiwan 13.12%
      South Africa 7.81%
      Brazil 6.67%
      Mexico 5.04%
      India 4.27%
      Russia 4.24%

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        как ще се справиш с движенията на валутите?

Наистина това, че са листнати в Евро тея фондове не ме спасява, защото основната валута на тея фондове е USD.

Как се хеджира дългосрочно нямам идея признавам си, какъв съвет ще ми дадете?

От друга страна доларът не го виждам да ходи много нагоре още, а ако пада, с една и съща сума в евро би трябвало да мога да си взимам повече дялове от ETF-а всеки месец. Или бъркам?
        Last edited by road_runner; 28.11.2015, 22:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
          Някой дали може да ми препоръча как да си разбия портфейла географски, за да направя някаква диверсификация по регион (за ЕТФ говоря). Гоня 5--7 % на година, колкото да изкарам парите от банката, дългосрочно инвестиране всеки месец равни суми.

Единият ясно е, че ще бъде следващ S&P 500, вторият мисля да е някакъв следващ STOXX 50.
          Чудя се дали да взема някакви на emerging markets и в какъв процент, че там доста волатилни нещата
          Нещо от типа на
          40 % S&P500
          40 % STOXX 50
          20 % emerging markets

или 50-50 щатите и европа
          Повече от 3 фонда са ми много като транзакционни разходи, ще ги направя на някоя от европейските борси, за да пазарувам в Евро, да не се занимавам с тея курсове постоянно

Всякакви коментари са добре дошли, че не ги разбирам нещата
          Развиващи се (възникващи) пазари - зависи кои. Аз също следя ги - и имам, имам такъв фонд - той инвестира обаче - знаеш - в не толкова неразвити - Корея, Тайван, Индия, Китай и т.н. - смятам че поизостават - икономически ръст на държавите един вид, а пазарите изостават - занапред ще понаблягам малко повече на.

За 5-7% - балансирани фондове по-скоро ти трябват. Или балансиран като цяло портфейл. Стига да има как да си ги купуваш - през моята платформа - за злочестина - мога да пазарувам само акции.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнение
            Някой дали може да ми препоръча как да си разбия портфейла географски, за да направя някаква диверсификация по регион (за ЕТФ говоря). Гоня 5--7 % на година, колкото да изкарам парите от банката, дългосрочно инвестиране всеки месец равни суми.

Единият ясно е, че ще бъде следващ S&P 500, вторият мисля да е някакъв следващ STOXX 50.
            Чудя се дали да взема някакви на emerging markets и в какъв процент, че там доста волатилни нещата
            Нещо от типа на
            40 % S&P500
            40 % STOXX 50
            20 % emerging markets

Повече от 3 фонда са ми много като транзакционни разходи, ще ги направя на някоя от европейските борси, за да пазарувам в Евро, да не се занимавам с тея курсове постоянно

как ще се справиш с движенията на валутите?

Коментар

• внимателното подбиране на фондове инвестиращи в определени отрасли, но не такива като нашите ПФ купуващи по тяхно усмотрение /защото те почти винаги бъркат/ и при високи такси, може да ти носи доход в рамките на 6-10% на година без особено напрежение
              влагаш в 4-5 такива фонда по 200 хилки и си пенсия

Коментар

• Някой дали може да ми препоръча как да си разбия портфейла географски, за да направя някаква диверсификация по регион (за ЕТФ говоря). Гоня 5--7 % на година, колкото да изкарам парите от банката, дългосрочно инвестиране всеки месец равни суми.

Нещо от типа на
                40 % S&P500
                40 % STOXX 50
                20 % emerging markets

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Очебийни-неочебийни - фактите: факти. Ще кажеш: "кво толко си инвестирал навън, че се фукаш"... и ще си прав - ама забавното е, че те бия по доходност тая година дори само една-единствена акция на Allianz да си бях купил, просто защото ти си са нула въпреки че имаш безчет акции в нашата любима компания.

Това е разликата между мене и между тебе: аз може ного-ного-ного да харесвам една могъща като за нашият пазар компания - и тя да ми е с най-голяма тежест в портфейлът - но това не означава, че няма да инвестирам нийде другаде.

Иначе не ти казвам какво да купуваш и какво да не купуваш - ти имаш тимберица над шията, а в нея: мозък (умен мозък), но ти трябва малко повечко диверсификация - фондовете са добър, но не единствен вариант. Защото нашата борса е в кома - ако например ти решиш да избягаш от, ще направиш баси сътресението. Ако имаше същата сума инвестирана на големите борси, можеше да излезеш за минути и пазарът въобще нямаше да те подуши, че бягаш.

Да но навън - акции - обикновено по-скъпички - а аз - защото обичам диверсификация - пазарувам си и сам акции, ама пазарувам и през фондове... а и - както ти казах - има стабилни инвестиции, които нито ти, нито аз нямаме пари, за да си ги позволим директно - ама през фонд: това - лесно.

Де ги тез факти, я ги дай тук? Щото досега си призна само че си гризнал саламите хахаха

Коментар

След всичко написано вчера излиза, че трябва да купувам фондове, в частност на Алианц.
                    Досега съм я карал на късмет, което според мен въобще не е зле и е много хубаво да продължава.
                    Ще се замисля де, няма да оставя нещата така, трябва да се юрна с тълпата - няма начин.
                    Но нали гледам нещата от много ъгли или поне се опитвам да го правя - защо Импето хем е винаги гребена на вълната, а резултатите не са очебийни. Има колеги, които работят по друг начин и са по-добре ?
                    И това явно не е начина !!!
                    Очебийни-неочебийни - фактите: факти. Ще кажеш: "кво толко си инвестирал навън, че се фукаш"... и ще си прав - ама забавното е, че те бия по доходност тая година дори само една-единствена акция на Allianz да си бях купил, просто защото ти си са нула въпреки че имаш безчет акции в нашата любима компания.

Това е разликата между мене и между тебе: аз може ного-ного-ного да харесвам една могъща като за нашият пазар компания - и тя да ми е с най-голяма тежест в портфейлът - но това не означава, че няма да инвестирам нийде другаде.

Иначе не ти казвам какво да купуваш и какво да не купуваш - ти имаш тимберица над шията, а в нея: мозък (умен мозък), но ти трябва малко повечко диверсификация - фондовете са добър, но не единствен вариант. Защото нашата борса е в кома - ако например ти решиш да избягаш от, ще направиш баси сътресението. Ако имаше същата сума инвестирана на големите борси, можеше да излезеш за минути и пазарът въобще нямаше да те подуши, че бягаш.

Да но навън - акции - обикновено по-скъпички - а аз - защото обичам диверсификация - пазарувам си и сам акции, ама пазарувам и през фондове... а и - както ти казах - има стабилни инвестиции, които нито ти, нито аз нямаме пари, за да си ги позволим директно - ама през фонд: това - лесно.

Коментар

• След всичко написано вчера излиза, че трябва да купувам фондове, в частност на Алианц.
                      Досега съм я карал на късмет, което според мен въобще не е зле и е много хубаво да продължава.
                      Ще се замисля де, няма да оставя нещата така, трябва да се юрна с тълпата - няма начин.
                      Но нали гледам нещата от много ъгли или поне се опитвам да го правя - защо Импето хем е винаги гребена на вълната, а резултатите не са очебийни. Има колеги, които работят по друг начин и са по-добре ?
                      И това явно не е начина !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Фортис не се възгордявай - хванал си две три добри сделки това не означава че ще продължава да ти излиза късмета или пък че няма да направиш в даден момент загуба от тях. Ако не номинална, то поне реална - след инфлацията. Диверсификацията не ти гарантира доходност а те предпазва от загуба. И поне според мен правиш голяма глупост с тази висока концентрация - ама твои са си парите можеш да ги рискуваш както намериш за добре - ама е леко лицемерно да даваш твоя огромен риск и приличен късмет като довод за това защо и другите трябва да рискуват много силно.
                        Форти - извинявай, ама ти го казаха: и то човек, дето за да го стигнеш, той трябва да се обърне и да тича насреща ти. Уцелил си ЕДНА компания и те избива на арогантство - и при това тази ракета горивото и се изчерпи, колкото и да е добра - няма как да удвоява и утроява цената повече, освен ако цялата борса не направи дубъл. Бъзикай се с фондовете и с мене колкото искаш - въобще не ти се връзвам - но от твойта една компания колко процента доходност имаш от началото на годината - капиталова+дивидент? Сори, ама моите клиенти, доверили се на пропадняшките фондове на Allianz те бият по доходност. А аз - колко съм нагоре от това, че изкарах част от парите си навън от август насам - няма да ти казвам, за да не се нервиш.

Ай-наздраве каквото пийваш сега - ако пийваш де.

Коментар

Реално тезата ти е обратна на финансовата теория - от там от където човек си вади хляба не трябва да си инвестира и спестяванията - защото ако нещата се прецакат ще се прецака тотално.
                          на трудов договор работя друго
                          всичко има и обратна страна
                          но всеки с теориите си
                          времето е пред нас
                          на моите години вече виждам, че трябва да отпусна нещата и да ударя на живот - поне малко

Коментар

това исках да поясня
                            и мисля, че е валидно със същата сила както да натрупам много позиции
                            понеже се занимавам само в една сфера - земеделие - затова там инвестирам
                            относно акциите - разчитам на добро управление от хора, които познавам
                            това са елементарните ми разсъждения
                            мисля, че при покупка на други акции, понеже се съм от бизнеса, няма да мога да преценя правилно нещата
                            тезата ми е оборима, но написах, това, което мисля и това правя
                            Реално тезата ти е обратна на финансовата теория - от там от където човек си вади хляба не трябва да си инвестира и спестяванията - защото ако нещата се прецакат ще се прецака тотално.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              А ти да не би да разчиташ на анализи?
                              това исках да поясня
                              и мисля, че е валидно със същата сила както да натрупам много позиции
                              понеже се занимавам само в една сфера - земеделие - затова там инвестирам
                              относно акциите - разчитам на добро управление от хора, които познавам
                              това са елементарните ми разсъждения
                              мисля, че при покупка на други акции, понеже се съм от бизнеса, няма да мога да преценя правилно нещата
                              тезата ми е оборима, но написах, това, което мисля и това правя

Коментар

Абсолютно разчитам на късмет. Бъдещето е непредвидимо и никакви анализи и знания не могат да го покажат. Просто гледам да ми е контролиран риска докато разчитам на късмет и да си увеличавам колкото се може повече местата от където да ми излезе късмета
                                Съгласен на 100%

Коментар

Working...
                                X