IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма станали милионери от взаимен фонд!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    не мога да споря с теб
    има + има -
    бъдещето ще покаже, но аз вече не се надявам на големи работи
    защо толкова често използваш думата "късмет"?
    ти на късмет ли разчиташ?
    А ти да не би да разчиташ на анализи?

Коментар

не мога да споря с теб
      има + има -
      Абсолютно разчитам на късмет. Бъдещето е непредвидимо и никакви анализи и знания не могат да го покажат. Просто гледам да ми е контролиран риска докато разчитам на късмет и да си увеличавам колкото се може повече местата от където да ми излезе късмета

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Фортис не се възгордявай - хванал си две три добри сделки това не означава че ще продължава да ти излиза късмета или пък че няма да направиш в даден момент загуба от тях. Ако не номинална, то поне реална - след инфлацията. Диверсификацията не ти гарантира доходност а те предпазва от загуба. И поне според мен правиш голяма глупост с тази висока концентрация - ама твои са си парите можеш да ги рискуваш както намериш за добре - ама е леко лицемерно да даваш твоя огромен риск и приличен късмет като довод за това защо и другите трябва да рискуват много силно.
        не мога да споря с теб
        има + има -

Коментар

направо си го напиши, че точно него са били по доходност
          като при това самите ПФ са много зле с доходността
          айде наздраве
          Фортис не се възгордявай - хванал си две три добри сделки това не означава че ще продължава да ти излиза късмета или пък че няма да направиш в даден момент загуба от тях. Ако не номинална, то поне реална - след инфлацията. Диверсификацията не ти гарантира доходност а те предпазва от загуба. И поне според мен правиш голяма глупост с тази висока концентрация - ама твои са си парите можеш да ги рискуваш както намериш за добре - ама е леко лицемерно да даваш твоя огромен риск и приличен късмет като довод за това защо и другите трябва да рискуват много силно.

Коментар

• Първоначално изпратено от sagitarius_d Разгледай мнение
            Прав си че спестяванията са важна част. В щатите/на Запад е "по-лесно" за средностатистическият "чичко" да спести повечко парички от БГ.

Според един друг чичко, ако си слагал максимума във една пенсионна сметка в Щатите от 1987 до 2012-а и си инвестирал в С&П 500, си щял да имаш над 730 хиляди долара през 2012-а ( което сега е над 1 милион).

http://www.dividendgrowthinvestor.co...-nest-egg.html

Някъде в СНН четох за хора които имат милион във фондове но не намирам линка.

http://www.forbes.com/sites/janetnov...-million-each/

http://fortune.com/2015/03/25/fideli...k-millionaire/
            Тя логиката на нещата е брутално ясна. В общия случай заплатите на хората растят с инфлацията, индексите растят с номиналния растеж на икономиките. Така за дълъг период вноските ще се увеличават с инфлацията - поради спестовния елемент и отгоре на това всяка вноска ще се увеличават с номиналния растеж на икономиката за следващите периоди поради ръста на идексите.

Ако индексите падат то най-вероятно заплатите ще падат по-малко, а това означава че човек ще купува повече индекс на по-евтино. И с последващия растеж ще има екстра доходност, ако индексите стоят на едно място инвестираната сума пък ще расте хем с новите спестявания, хем с дивидентите. Ако индексите растят всичко натрупано до момента се увеличава бързо.

В общия случай ако човек си върже спестяванията с ръста на заплатата, инвестира дългосрочно и редовно и не се опитва да се прави на голям играч спестяванията му ще растят по-бързо от номиналния ръст на икономиката.

Номиналния потенциален БВП за САЩ към 2005 е бил 13 трилиона към 2015 17.3 трилиона или ръст от 33% . За същия период СП 500 е порастнал от 1200 пункта на 2100 или ръст от 75%.

Очевидно последните години печалбите на фирмите са расли два пъти по-бързо от заплатите Ако в даден период се случи обратното - заплатите дарастят два пъти по-бързо от печалбите то печалбите от инвестиране ще са по-малки, но пък спестените пари ще са по-големи.

Коментар

чичкото е вкарал 640 000 долара за десет години - за да достигне милион. Не е вкарал 1000 лева и да иска да е милионер за 5 години.
              е те повечето искат със 100лв да гушнат милиона след 5 години

Коментар

Императора е напълно прав - убеден съм че тези фондове за които говори бият 90% от спекулантите на БФБ за последните 10 г. И то с много.

Всъщност и нашите ПФ срещу които толкова много се говори че не правят никаква доходност - бият 80-90% от спекулантите за същия период
                направо си го напиши, че точно него са били по доходност
                като при това самите ПФ са много зле с доходността
                айде наздраве

Коментар

чичкото е вкарал 640 000 долара за десет години - за да достигне милион. Не е вкарал 1000 лева и да иска да е милионер за 5 години.
                  Прав си че спестяванията са важна част. В щатите/на Запад е "по-лесно" за средностатистическият "чичко" да спести повечко парички от БГ.

Според един друг чичко, ако си слагал максимума във една пенсионна сметка в Щатите от 1987 до 2012-а и си инвестирал в С&П 500, си щял да имаш над 730 хиляди долара през 2012-а ( което сега е над 1 милион).

http://www.dividendgrowthinvestor.co...-nest-egg.html

Някъде в СНН четох за хора които имат милион във фондове но не намирам линка.

http://www.forbes.com/sites/janetnov...-million-each/

http://fortune.com/2015/03/25/fideli...k-millionaire/
                  http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

• Императора е напълно прав - убеден съм че тези фондове за които говори бият 90% от спекулантите на БФБ за последните 10 г. И то с много.

Всъщност и нашите ПФ срещу които толкова много се говори че не правят никаква доходност - бият 80-90% от спекулантите за същия период

Коментар

• Първоначално изпратено от sagitarius_d Разгледай мнение
                      Здравейте,

Аз пък ще дам линк към сайт който отговаря на името на темата "Няма станали милионери от взаимен фонд!"

http://rootofgood.com/zero-to-millionaire-ten-years/

Този чичко е работил около 10-ина години след университета, и се е "пенсионирал" на 33 години с над 1 милион долара инвестирани във.. взаимни фондове в Щатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Вече дори не смятам да ти отговарям на откровените глупости.

Достатъчно хора в тоя форум знаят поне горе-долу в коя позиция кога съм влизал и какво съм изкарал като капиталова доходност и дивиденти.
                        Кат ги гледам, скъсват те от бъзици. Чай а?

Коментар

• Първоначално изпратено от kev
                          Ми ако Импа е станал милионер, как очаквате да ви се върже на провокациите ве бедняци!?

Да е жив и здрав, и баба му също!

Респект за професионализма, Импе! Каквато и да е истината, поне не си самовлюбен хейтър!

П.П. Само ЦСКА!!!
                          To човек ,само като ви види спортната ориентация и всичко е ясно

Коментар

• Здравейте,

Аз пък ще дам линк към сайт който отговаря на името на темата "Няма станали милионери от взаимен фонд!"

http://rootofgood.com/zero-to-millionaire-ten-years/

Този чичко е работил около 10-ина години след университета, и се е "пенсионирал" на 33 години с над 1 милион долара инвестирани във.. взаимни фондове в Щатите.
                            http://www.dividendgrowthinvestor.com/

Коментар

и той ли лайфи при баба си и вечер надига ракията с нея?
                              E толкова ли няма коя да го вземе?Как не са го надушили златотърсачкит?.Такъв инвеститор и да го изпуснат.
                              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

и той ли лайфи при баба си и вечер надига ракията с нея?
                                При баба си, без автомобил, едночленно семейство, за ракията не знам. А активите/когато водеше "Чай" по БНТ имаше/ къде отиват е друга тема...

Коментар

Working...
                                X