If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги дайте мнение за фондовете на Schroders , които се предлагат от Карол ? Някой инвестирал там да даде мнение . Интересуват ме дивидентните по точно, ако има някой инфо ?
Смятам да диверсифицирам малко и извън Бг , ако някой има инфо или мнение за тези фондове моля да сподели ?
Колеги дайте мнение за фондовете на Schroders , които се предлагат от Карол ? Някой инвестирал там да даде мнение . Интересуват ме дивидентните по точно, ако има някой инфо ?
все още се чудя дали да избера горния или да сплитна на два ЕТФ-а S&P500 и STOXX600.
Какви предимства / недостатъци виждате в единия или другия подход
Говорим за дългосрочни инвестиции 5-10 години хоризонт
ами американския ми се види по перспективен ма има валутен риск. иначе добро решение
United States 58.66%
Japan 8.81%
United Kingdom 7.56%
France 3.73%
Germany 3.46%
Switzerland 3.45%
Canada 3.16%
Australia 2.41%
Spain 1.27%
Hong Kong 1.16%
Sweden 1.08%
Netherlands 1.07%
Като сектори:
Financials 20.39
Information Technology 14.21
Consumer Discretionary 13.25
Health Care 13.19
Industrials 10.84
Consumer Staples 10.22
Energy 6.62
Materials 4.47
Telecommunications 3.36
Utilities 2.95
Cash and/or Derivatives 0.49
Някакви препоръки/мнения
все още се чудя дали да избера горния или да сплитна на два ЕТФ-а S&P500 и STOXX600.
Какви предимства / недостатъци виждате в единия или другия подход
Говорим за дългосрочни инвестиции 5-10 години хоризонт
какво значи ник-а ти?
Рязко някой ПФ е вложил само в единя фонд на Елана около 7млн само миналата седмица! Което значи ако оставят 1млн кеш, 3млн облигации, то последните 3млн ще са за покуупки на акции предимно на бфб и това следващия месец. А най-готиното е че знам какво имат и какво не показват ми всички позиции
Означава съюз.
Пак не мога да хвана логиката на това което се опитваш да обясниш, но го оставяме така и ти стискам палци за следващия месец да ти се получи както искаш.
Аз не можах да разбера... Продават, после много клиенти внасяли, и накрая щели да купуват.
какво значи ник-а ти?
Рязко някой ПФ е вложил само в единя фонд на Елана около 7млн само миналата седмица! Което значи ако оставят 1млн кеш, 3млн облигации, то последните 3млн ще са за покуупки на акции предимно на бфб и това следващия месец. А най-готиното е че знам какво имат и какво не показват ми всички позиции
Коментар