Първоначално изпратено от Zdravko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Няма станали милионери от взаимен фонд!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеСини чипове да
Все пак клоня към сплит, но като гледам докато се кумя даже може и да съм на далавера с тея дропове
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеами тоя световния в сини чипове ли е или в компании с по-малка капитализация. последните носят повече доход ама са и по рискови
Все пак клоня към сплит, но като гледам докато се кумя даже може и да съм на далавера с тея дроповеLast edited by road_runner; 07.01.2016, 10:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеПод американския S&P500 ли визираш ?,
В смисъл не разбрах дали препоръчваш да остана на световния фонд, или да сплитна на Щатите и Европа
иначе и двата горни има EUR monthly hedged, което донякъде спасява,
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениеПод американския S&P500 ли визираш ?,
В смисъл не разбрах дали препоръчваш да остана на световния фонд, или да сплитна на Щатите и Европа
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеами американския ми се види по перспективен ма има валутен риск. иначе добро решение
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениевсе още се чудя дали да избера горния или да сплитна на два ЕТФ-а S&P500 и STOXX600.
Какви предимства / недостатъци виждате в единия или другия подход
Говорим за дългосрочни инвестиции 5-10 години хоризонт
Коментар
-
Първоначално изпратено от road_runner Разгледай мнениемисля си да не се занимавам с няколко фонда, а просто да взема един глобален ETF
нещо от типа на този
https://www.ishares.com/uk/individua...s-etf-inc-fund
Даже дистрибутира дивиденти
Разпределението по-страни е следното:
United States 58.66%
Japan 8.81%
United Kingdom 7.56%
France 3.73%
Germany 3.46%
Switzerland 3.45%
Canada 3.16%
Australia 2.41%
Spain 1.27%
Hong Kong 1.16%
Sweden 1.08%
Netherlands 1.07%
Като сектори:
Financials 20.39
Information Technology 14.21
Consumer Discretionary 13.25
Health Care 13.19
Industrials 10.84
Consumer Staples 10.22
Energy 6.62
Materials 4.47
Telecommunications 3.36
Utilities 2.95
Cash and/or Derivatives 0.49
Някакви препоръки/мнения
Какви предимства / недостатъци виждате в единия или другия подход
Говорим за дългосрочни инвестиции 5-10 години хоризонт
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеРазочарован съм!
Знам, че Мариян ще каже - "казах ли ти" и все пак съм разочарован!!!
Жалко за фондовете на Елана! Жалко за БФБ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекакво значи ник-а ти?
Рязко някой ПФ е вложил само в единя фонд на Елана около 7млн само миналата седмица! Което значи ако оставят 1млн кеш, 3млн облигации, то последните 3млн ще са за покуупки на акции предимно на бфб и това следващия месец. А най-готиното е че знам какво имат и какво не показват ми всички позиции
Пак не мога да хвана логиката на това което се опитваш да обясниш, но го оставяме така и ти стискам палци за следващия месец да ти се получи както искаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеа аз мисля, че има защо да се притесняваме и то много.
но не мога още да се сетя от какво
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеАз не можах да разбера... Продават, после много клиенти внасяли, и накрая щели да купуват.
Рязко някой ПФ е вложил само в единя фонд на Елана около 7млн само миналата седмица! Което значи ако оставят 1млн кеш, 3млн облигации, то последните 3млн ще са за покуупки на акции предимно на бфб и това следващия месец. А най-готиното е че знам какво имат и какво не показват ми всички позиции
Коментар
Коментар