If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Така е, компанията е много добра, както и новините и отчетите и, но това не означава, че струва 200 милиона. Означава, че сегашната цена няма нищо общо с реалността, не отчита никаква вероятност нещата да тръгнат в някоя грешна посока (така беше и при ОТЦК, и при Енебона, отчиташе се че могат да са само нагоре бизнес резултатите им, и се търгува на база някаква абсурност - така е и тук). Всичко това говори, че акцията вече не е никак добра и че който държи тук има в ръцете си горещ картоф обвит в заблудата, че компанията е някакво безценно бижу (П/Б 5 ).
Като знам, че тук има и някой друг Пенсионен фонд става още не просто смешно, а жалко щото хората трябва да има доходност един ден, а като купиш скъпо си капо за цял живот (справка купувалите на 100 лв. ОТЦК)...Договорните няма да ги мислим, понеже те и без това нямат клиенти (основните им са пак Пенсионни) и те правят всичките си магарии за да угаждат на основните си клиенти Пенсионните. Трагедия
Натиснете още малко да влезете в клуба на компаниите с капитализация над 200 млн. лв. Досна смешно нали Уви факт, П/Б стана ли 5? Имам предвид Б, а не Е, не е грешка
+
Не само че скоропостижно я надуха на 5 x p/b, ами е вече и на 10 пъти ebitda. Каквото можа се показа за 1 година напред, но поради хипер ниската ликвидност, (над 90% вероятно са още в маджото)то този, който я надува по примера на капман от недалечното минало, може спокойно да я отнесе и на 100 лв, няма кой да му се пречи из пътя понеже няма и да има продавци освен маджото, а ако той е част от цирка, естествено ще си кротува Не казвам лоша работа, но според мен не е на добре, целия цирк
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Натиснете още малко да влезете в клуба на компаниите с капитализация над 200 млн. лв. Досна смешно нали Уви факт, П/Б стана ли 5? Имам предвид Б, а не Е, не е грешка
pipbel, тук е от значение съотношението Ев/Ебитда след 4-5 години. Трябва да определиш очакванията си за развитие на компанията и да ги дисконтираш с желаният процент доходност. Явно всеки получава различна цена. Лично аз не мога да разбера хората, които са се вторачили към коефициентите към днешна дата. В момента най-важната задача е да се трупа пазарен дял в Румъния, който да започне да се превръща в печалба две години преди датата на опцията. В момента за мен най-важното е ръста на приходите. Като му дойде времето изведнъж ще порасне и печалбата.
И трейдинга е понадут, но това е върхът като че ли с тези коеф. от по п/е 17 и п/б 4,7 т.н.. По-надуто ми изглежда само при еврохолда, но е възможно да пропускам и някой друг, на когото да не съм дори обърнал внимание
Не е препоръка, разбира се
Te кръглите хелиеви творения са известни и с това че като магнит привличат куцо и сакато..
Докато има такива - много още спадове на бфб ще да видим...
Отвъд водата първокласни дивидентни акции с история и с над 15-20% дългосрочно проектиран ръст се търгуват на 5- 5.5 до 6 ев/ебитда средно.
Тука го водят подценено на само 2-3 пъти по толкова и на 4-5 х СК, машалла, ашколсум дет се вика
OSP - OSвиPепяхте днес бе хора, що е тук станАло ?
- Подплашихте на импето мишоците
той импето се е мазохизирал вече в чужбина, кой го знае какви мишоци има в портфейла или в главата ))
Хайде да го качват вече на 40 че да развържем по някоя картонка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Ама Ревлю на акция е извратено - 58 лв например в близките 3-4 години би било добре.
И трейдинга е понадут, но това е върхът като че ли с тези коеф. от по п/е 17 и п/б 4,7 т.н.. По-надуто ми изглежда само при еврохолда, но е възможно да пропускам и някой друг, на когото да не съм дори обърнал внимание
Не е препоръка, разбира се
Тук малко според мен се изхвърляте с тия 100 лева за акция. Може и да ги стигне, но в близките 5 години поне не ми се вярва. Трябва да се върне онзи луд оптимизъм на БФБ, когато и л***но да предложиш щяха да се избият кой да го купи прескъпо.
Коментар