IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнение
    НО МОЖЕ И МИСЛЯ, ВЕЧЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО ДА СЕ ВЪВЕДЕ КРИТЕРИЙ "СОБСТВЕНО ИМЕ" за допускане до форума. Както теб Мариян, както Иво Орозов, както мен между впрочем и други.
    Стига с тези обиди на работа, на буци на полето, на местожителство и т.н. Много стана!
    Ми хубаво, само че няма да стане - това е форум, ерго, той изисква анонимност, това е смисълът на всеки форум, за другото има фейсбук където също половината профили са фалшиви самоличности! Иначе буците, работата и местожителството се използват само в частта "Пази Боже сляпо да прогледа", нищо против нито Търговище, нито банковите инспектори, нито нищо.

    Марияне, то верно стана искрено и лично, но нищо, все е полезно - съгласен съм с теб, но отново да кажа - първопричината не е в мен. Аз съм човек с хоби и интереси в историята и винаги в такива моменти давам за пример праведния гняв на българския мъж във войните 1912-1918 - почти никога и никъде ексцесиите не са започвали от нас (имало е единични случаи), но когато е трябвало да ударим, сме удряли, при това силно. Е, когато модературата (ерго, силните на деня) са били на страната на другите, няма как да надделеем в спора и в прекия, и в преносния смисъл. Но пак ще ударим, когато сляпото забрави корените си, най-малкото защото интернет помни, дори когато ние забравяме

    И да не съм офтопик
    НАЙ!
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар


    • НО МОЖЕ И МИСЛЯ, ВЕЧЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО ДА СЕ ВЪВЕДЕ КРИТЕРИЙ "СОБСТВЕНО ИМЕ" за допускане до форума. Както теб Мариян, както Иво Орозов, както мен между впрочем и други.
      Стига с тези обиди на работа, на буци на полето, на местожителство и т.н. Много стана!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        което получавам в теми като Алтерко, Доверия, Софарма трейдинг и т.н. -бегай от тук не, църул, какво ми коментираш, като нямаш акции. А пък въпросният Top e почти навсякъде, където съм се изказал, за да подхвърли язвителен коментар.
        С извинение че пиша извън темата
        но
        Първо можеш да пишеш навсякъде, дори да нямаш акции. Такова изискване няма. Няма изисквване и да пишат само успешни инвеститори и да не пишат такива които губят парите си. Няма изискване да си споделяш позициите, тотала и т.н.
        Че някой те следва и те "храни" бих казал:
        Ми аз следвам Ташунко и Терзиев в NYSE и редовно ги питам какъв им е тотала и току ги питам дали не са фалирали

        Така е за форумните лидери веднага се закачат (закачаме и т.н.), което е нормално.

        Нормално е в горещите теми да се пише активно, нормално е горещите акции и позиции, да се критикуват, примерно тесла, крипто и злато

        Например банката на Хари може да излети и той да се окаже прав Затова може ли да му забраним да пише?

        Рататуй казва че всеки може да готви.

        Да Фортис пише НАЙ при консолидирана минус 9 млн. под неконсолидираната, но може би това е временно и скоро ще свърши и Трейдинга ще избие рибата? Може би Фортис пише НАЙ за бъдещето? А ние да нямаме визията да го видим

        Да разгледаме един стар случай, ХДПатките, които направиха 1 000 пъти преди да фалират. Там buy and HOPE беше Пепи. Къде е сега Пепи? Всеки пишещ против хдпат тогава изглеждаше в грешка, но сега изглежда прав, но трети ще каже "който продаде на 45 000 лв. е напред".

        Затова е хубаво да има свобода на словото. И без обиди.

        А лично към теб. Пиши си навсякъде и ако са те полазили, радвай се, значи си лидер.

        Лидер без хейтъри и успешно дружество без хейтъри НЯМА. Примерно Тръмп, Путин.

        Всеки може да пише.

        Едно време най-много коментари имаше един юзер (основно във форекса), вече не пише. После беше возил един приятел като таксиметров шофьор, а аз знам от самия него че вече е в чежбина и бори с някакъв дребен бизнес.

        Преди време писах статия "опасност от скокове без парашут с репо върху репо". Един дилър ми се обади "че съм луд" и да свалям тази статия. Случайно той отпускаше голяма част от репата. Къде е сега той?

        Така че тук във форума свобода на словото, на борсата свобода на парите и басчета където искате и колкото искате.

        Защото ако сложим и критерий да пишат само тези на печалба, при този срив на SOFIX ще могат да пишат сигурно между 2-3 и 20-30 души. Не толкова, че няма да правим импресии, а защото ХЕЙТЪТ често е индикатор че си на прав път, а понякога е индикатор че си напът да фалираш
        Last edited by mpy_yordanov; 01.12.2020, 15:25.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
          до нас има офиси на Спиди и Еконт почти един срещу друг
          вчера вечер пред Еконт 2-ма, пред Спиди 15 души
          не толкова за Еконт
          но пред точно този офис на Спиди преди памдемията нямаше опашки
          онзи ден куриера на Спиди ми донесе нещо за 120 лв., питам го "да подпиша нещо", няма нужда казва, после гледам в платформата ме подписал, какво ще губи време човека
          на моя адрес достави и един голям телевизор за наемател от 1-ви етаж (реално втори, първи надпартерен)
          буквално ни ги хвърли и замина
          ми аз така на ден ще доставя 1 000 пратки
          "Ово е ефективност"

          сделката защо се бави? КЗК нали отдавна разреши за 45%, отчета излезе?
          да не се пече някаква баница?

          не е препоръка
          имам акции

          Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета 09-06-2020 11:09
          “Спиди Груп АД и ГеоПост СА удължават срока относно потенциалното упражняване на кол опцията, предоставена от Спиди Груп АД на Геопост СА за придобиване на притежаваните от Спиди Груп АД 45% от акциите на Спиди АД до 31 януари 2021 г.
          Промяната е наложена от ситуацията с коронавирус кризата и възникналите в тази връзка административни затруднения. Удължаването на срока ще предостави достатъчно време, за да бъдат осигурени необходимите съгласувания и получени съответните регулаторни одобрения. Въпреки че ГеоПост СА може да заяви относно получаването на одобренията в очакване на потенциалното упражняване на правото си на кол опция, действителното упражняване на въпросното право продължава да бъде обусловено единствено от преценката на ГеоПост СА.“

          Мисля, че това старо съобщение казва всичко - сделка преди нова година не би следвало да има, ако изобщо има? Или греша?
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Здрасти, Марияне, не съм много по оправдаването, отдавна съм минал този етап, но в случая ти го дължа!
            По ред на номерата:

            1. И основно - благодаря за отговора, щом институция като теб си е направила труда да обърне внимание на някакъв си грую, значи има смисъл от писанията ми. Казвам го без ирония, че в интернет иронията е трудно доловима

            2. Като казах ирония - коментарът ми към потребителя top е точно такъв, но явно не го следиш и него - е, нормално, не всички са звезди като мен (това вече е ирония, преминаваща в самоирония). Ако беше следил него, пък и батя, онзи от търговище и т.н., щеше да забележиш, че това, което съм написал в коментара си, който е изтрит, е точно същото, което получавам в теми като Алтерко, Доверия, Софарма трейдинг и т.н. -бегай от тук не, църул, какво ми коментираш, като нямаш акции. А пък въпросният Top e почти навсякъде, където съм се изказал, за да подхвърли язвителен коментар. Аз никога не започвам пръв, но и не си оставям коня в калта.

            3. Определенията, които съм дал на разни мумифицирани типове и адептите им от Търговище също са резултат от техните действия - малко скромност не би била излишна и когато я търсим другаде, е хубаво да дадем пример и сами, особено когато се оказва, че не сме чак такива звезди като тези, за които се представяме и лафовете ни се изчерпват до трибуквени думички и "бегай бе, скъсаняк, виж какво имаш в джоба си". Малко нагло, като за кредитно инспекторче, не мислиш ли?

            4. Да, всички ще остареем, факт, и като остареем, ще си знаем мястото, надявам се - това е извън темата, но съм длъжем да го спомена, защото нали всички обичаме да играем на тази струна за старите, болните и т.н.

            5. Някога тук пишеше Импето и на мен лично ми беше забавен с неговете "жабоци", "любовни послания", "пънкари" и т.н. - всеки има право на мнение, не мислиш ли? Ако е толкова страшно да наричаш някого със забавни имена - ми моля, запишете го някъде. Мен лично са ме наричали всякак, като хую хуев е най-безобидното - кво, да плача всеки път ли?

            6. И последно - двойният аршин, многоникието и протекциите на разни индивиди в този форум са част от нещата, които свалиха много нивото тук. Ето ти пример от вчера -
            Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
            Хари, със сигурност не държиш монопола над идиотията, но притежаваш мажоритарния пакет!
            С какво се различава от изтритото ми мнение? Или за едни може, за други - не? А иначе мнението е готино, натрупало е 21 лайка, включително от мен, иронията му е доста сполучлива и т.н., но едновременно с това е също толкова обидно за ника Хари Кейн, колкото моето за Лешперко. Хубаво е, когато зовем за единение и помирение, това да е валидно за всички, а не да действаме избирателно, нали?

            П.С. Иначе съм съгласен, че сме 100 човека на борсата и няма за какво да се дърляме, само че те гледаш от едната страна - как ако всички се прегърнем, ще тръгне и борса и чудо, аз гледам от другата - как излишното самонадъхване, когато не се случи (а то не се случва в 90% от случайте в последните 3+ години), това отказва следващите, които идват. Умереност във всичко е правилното решение в случая!
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Виждам, че съм изтрит за обиди, само защото съм се зашитил и съм посрещнал поредният многоников, но явно толериран от инвестора, профил със заслуженото му - е, неуважаеми хикс игрек, пишете си сам тогава и нека някой друг ви събира кликовете в темата - излизам от нея до края на годината
              Е написал си на top

              "Бегай от тук бре, скъсан навлек, няма евтини акции за теб и аман от кибици - нали така се държите с тези, които не славославят съответната акция, та да те посрещна и аз така, за да има равнопоставеност. Айде, марш!"

              Също те следя в други теми, не е хубаво да обиждаш хора, че били се мумифицирали. Аз също ще остарея и ще стана кожа и кости (дай боже да остарея), можеш леко да смалиш остротата.

              Също Лешперко, не е ли малко обидно към труда на хората от Алтерко да постигнат нещо. Заслужават респект.

              Банкерчето от Търговище, дето рита буците и чака флашка с мп3йки, може да звучи образно, но не е учтиво.

              Евереста, го броя за комплимент, защото е най-високия връх на Земята.

              Онзи ден гледах Пламен Бобоков в телевизора и той също е поостарял, със съжаление разбрах че е имал проблем с коляното (аз също имах), всички остаряваме и се мумифицираме.

              Поздравления, че пожелаваш успех на хората в инвестициите. Все пак са заложили пари. Някой малко, някои повече.

              И без това сме макс 100 човека на БФБ, избиваме се във форума, все едно има какво да делим. Все едно нещо зависи от нас, дори от мажовците не зависи, защото и те правят грешки и те мечтаят и те инвестират погрешно, прибързано и т.н. Понякога световни тенденции, пандемии и властимащи им застават на пътя. На някой ЕС не им дава да пробият до френския, немския, дори до гръцкия пазар.

              Така е.
              В обобщение за горния коментар, не трябва да се обиждаш, че е изтрит.

              Но и на мен не ми харесват buy and HOPE коментарите, без грам аргументация в стил "ще стане, щото ни се иска" или откровения хейт.

              Обосновки е хубаво да има, но и с добра обосновка всичко може да се обърка.

              Коментар


              • до нас има офиси на Спиди и Еконт почти един срещу друг
                вчера вечер пред Еконт 2-ма, пред Спиди 15 души
                не толкова за Еконт
                но пред точно този офис на Спиди преди памдемията нямаше опашки
                онзи ден куриера на Спиди ми донесе нещо за 120 лв., питам го "да подпиша нещо", няма нужда казва, после гледам в платформата ме подписал, какво ще губи време човека
                на моя адрес достави и един голям телевизор за наемател от 1-ви етаж (реално втори, първи надпартерен)
                буквално ни ги хвърли и замина
                ми аз така на ден ще доставя 1 000 пратки
                "Ово е ефективност"

                сделката защо се бави? КЗК нали отдавна разреши за 45%, отчета излезе?
                да не се пече някаква баница?

                не е препоръка
                имам акции

                Коментар


                • Виждам, че съм изтрит за обиди, само защото съм се зашитил и съм посрещнал поредният многоников, но явно толериран от инвестора, профил със заслуженото му - е, неуважаеми хикс игрек, пишете си сам тогава и нека някой друг ви събира кликовете в темата - излизам от нея до края на годината
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                    Не знам за вас, аз не вярвам, че пратки по пощата вървят с 10% марж на печалба. Съмнява ме това да е толкова печеливш бизнес. Препоръчвам ви да не вярванете на такива маржове. То е ясно защо се прави.
                    Т.е. да вярваме на Хари Кейн от форума, а да не вярваме на Спиди, Геопост и одитираните доклади ли Дооообре

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                      Не знам за вас, аз не вярвам, че пратки по пощата вървят с 10% марж на печалба. Съмнява ме това да е толкова печеливш бизнес. Препоръчвам ви да не вярванете на такива маржове. То е ясно защо се прави.
                      Както и при AGR, така и тук. Седни си, двойка.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                        Не знам за вас, аз не вярвам, че пратки по пощата вървят с 10% марж на печалба. Съмнява ме това да е толкова печеливш бизнес. Препоръчвам ви да не вярванете на такива маржове. То е ясно защо се прави.
                        Явно намекваш, че в този бранш няма конкуренция! Ако е така, то цената на Спиди трябва да е доста по-висока.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                          Не знам за вас, аз не вярвам, че пратки по пощата вървят с 10% марж на печалба. Съмнява ме това да е толкова печеливш бизнес. Препоръчвам ви да не вярванете на такива маржове. То е ясно защо се прави.
                          А на Еконт защо са такива маржовете?

                          Коментар


                          • Не знам за вас, аз не вярвам, че пратки по пощата вървят с 10% марж на печалба. Съмнява ме това да е толкова печеливш бизнес. Препоръчвам ви да не вярванете на такива маржове. То е ясно защо се прави.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                              Груйче ще моем ли да хванем едни 60 кинта у таз книжка
                              Е, то ако съм за 60 кинта, и сега мога да ги продам на 57-58, пък вероятно и на 60 в понеделник. Тук таргетът е 70+, клонящ към 80 (72-80 ми е рейнджа, който търся и съм го казвал многократно). Дали ще стане - ще видим, засега всичко изглежда точно и с попътен вятър в крилата А и печалбите не са екселски, като в много други мумиофицирани и разни лешперни псевдогражни фирмички с претенции
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                Ето го забравилата парола ПАНДА- преименувана в-Phoenixheart
                                дам, другия ник е Black and white cat-foot, което е официалното име на гигантската панда. Другите панди са онези дето приличат на лисици

                                https://en.wikipedia.org/wiki/Red_panda

                                Коментар

                                Working...
                                X