IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вчера бях много приятно изненадан, че eventim.bg доставят билетите само със Спиди

О йе
    А в сряда новата ми перална от emag.bg ще дойде пак със Спиди

С две думи - Спиди евриуеъар

Не е препоръка да купувате в интернет, защото ще налетите на Спиди с голяма вероятност

Не е препоръка за покупко продажба на ЦК. Имам акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
      Чакам да се похвалите с 200 милиона капитализация Не, че е за хвалене де
      Какво - 200 КБ ли стана? - Наистина - тук стана вече ле-е-еко балонесто, колкото компанията и добра да е. Нищо чудно аз лично да продам част от моите в скоро време, ама чакам ФЕД-аджиите да видя какво ще направят - та да знам дали - и ако да - де да туря сухото от. Не че вече не обичам Бръзият мишок - ама 36 кинта цена за малко над лев дивидент вече е доста високо съотношение.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Чакам да се похвалите с 200 милиона капитализация Не, че е за хвалене де
        Bulls on BSE

Коментар

• Така е, компанията е много добра, както и новините и отчетите и, но това не означава, че струва 200 милиона. Означава, че сегашната цена няма нищо общо с реалността, не отчита никаква вероятност нещата да тръгнат в някоя грешна посока (така беше и при ОТЦК, и при Енебона, отчиташе се че могат да са само нагоре бизнес резултатите им, и се търгува на база някаква абсурност - така е и тук). Всичко това говори, че акцията вече не е никак добра и че който държи тук има в ръцете си горещ картоф обвит в заблудата, че компанията е някакво безценно бижу (П/Б 5 ).
          Като знам, че тук има и някой друг Пенсионен фонд става още не просто смешно, а жалко щото хората трябва да има доходност един ден, а като купиш скъпо си капо за цял живот (справка купувалите на 100 лв. ОТЦК)...Договорните няма да ги мислим, понеже те и без това нямат клиенти (основните им са пак Пенсионни) и те правят всичките си магарии за да угаждат на основните си клиенти Пенсионните. Трагедия
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
            Натиснете още малко да влезете в клуба на компаниите с капитализация над 200 млн. лв. Досна смешно нали Уви факт, П/Б стана ли 5? Имам предвид Б, а не Е, не е грешка
            +
            Не само че скоропостижно я надуха на 5 x p/b, ами е вече и на 10 пъти ebitda. Каквото можа се показа за 1 година напред, но поради хипер ниската ликвидност, (над 90% вероятно са още в маджото)то този, който я надува по примера на капман от недалечното минало, може спокойно да я отнесе и на 100 лв, няма кой да му се пречи из пътя понеже няма и да има продавци освен маджото, а ако той е част от цирка, естествено ще си кротува Не казвам лоша работа, но според мен не е на добре, целия цирк
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Компанията е добра, дори и на тези цени има какво да покаже в бъдеще.

Коментар

• Международният товарен превозвач Palletways ще обслужва и България
                Компанията е партньор на куриера "Спиди" за палетни доставки към и от Европа

http://www.capital.bg/biznes/kompani...lletways_shte/

Коментар

• Натиснете още малко да влезете в клуба на компаниите с капитализация над 200 млн. лв. Досна смешно нали Уви факт, П/Б стана ли 5? Имам предвид Б, а не Е, не е грешка
                  Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    pipbel, тук е от значение съотношението Ев/Ебитда след 4-5 години. .
                    Навсякъде е така, не само тук.
                    А ти прочете ли добре какво давам за сравнение ?

първокласни дивидентни акции с история и с над 15-20% дългосрочно проектиран ръст

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                      OSP - OSвиPепяхте днес бе хора, що е тук станАло ?
                      - Подплашихте на импето мишоците
                      Миш-миш...

Попов - сега може да е надут Трейдингът: ама като съм го пазарувал, бил е ненадут.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• pipbel, тук е от значение съотношението Ев/Ебитда след 4-5 години. Трябва да определиш очакванията си за развитие на компанията и да ги дисконтираш с желаният процент доходност. Явно всеки получава различна цена. Лично аз не мога да разбера хората, които са се вторачили към коефициентите към днешна дата. В момента най-важната задача е да се трупа пазарен дял в Румъния, който да започне да се превръща в печалба две години преди датата на опцията. В момента за мен най-важното е ръста на приходите. Като му дойде времето изведнъж ще порасне и печалбата.

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                          И трейдинга е понадут, но това е върхът като че ли с тези коеф. от по п/е 17 и п/б 4,7 т.н.. По-надуто ми изглежда само при еврохолда, но е възможно да пропускам и някой друг, на когото да не съм дори обърнал внимание
                          Не е препоръка, разбира се
                          Te кръглите хелиеви творения са известни и с това че като магнит привличат куцо и сакато..
                          Докато има такива - много още спадове на бфб ще да видим...

Отвъд водата първокласни дивидентни акции с история и с над 15-20% дългосрочно проектиран ръст се търгуват на 5- 5.5 до 6 ев/ебитда средно.
                          Тука го водят подценено на само 2-3 пъти по толкова и на 4-5 х СК, машалла, ашколсум дет се вика

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            OSP - OSвиPепяхте днес бе хора, що е тук станАло ?
                            той импето се е мазохизирал вече в чужбина, кой го знае какви мишоци има в портфейла или в главата ))
                            Хайде да го качват вече на 40 че да развържем по някоя картонка
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• OSP - OSвиPепяхте днес бе хора, що е тук станАло ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                А коя е другата друга добра компания на?

А, щом цитираш Форти - сигурно е Трейдингът.

Ама Жабокът и Имотаджийското - нима са лоши?

Ама Ревлю на акция е извратено - 58 лв например в близките 3-4 години би било добре.
                                И трейдинга е понадут, но това е върхът като че ли с тези коеф. от по п/е 17 и п/б 4,7 т.н.. По-надуто ми изглежда само при еврохолда, но е възможно да пропускам и някой друг, на когото да не съм дори обърнал внимание
                                Не е препоръка, разбира се

Коментар

Working...
                                X