Първоначално изпратено от oslo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Marie-Sophie Germain Разгледай мнение... но все повече възгласите по позицията започнаха силно да ми заприличват на еуфорията през 2007.
кажи, много малко имам в портмонето, даже продадох тук за да взема на промоция другаде, която се оказа бездънна промоция
ако заблуждаваш нас, окей
но не заблуждавай себе си, това вече е проблем
трябва да имаш ясна визия какви си ги надробил и защо
много е трудно
и аз си анализирам грешките
гледам да не префлхвърлям проблема с кратки заучени фрази "еуфория" пирамида, а да гледам аджеба какво има отзад и какво пропускам
е пропускам много неща, но надявам се полека лека вдигам завесата
КъсметLast edited by oslo; 02.08.2020, 10:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнениеМоже ли някой да сподели кои са прагове за отправяне на задължително търгово предложение? Не намерих някъде да е написана статия където да са описани граници. Моля, някой да потвърди че търгово е задължително:
1. при преминаване на праг от 50%
2. при преминаване на праг от 66% (2/3)
3. при преминаване на праг 90%, като можоритар може да отпише акция от борсата
4. при преминаване на праг от 95%, мажоритар може да наложи задължителна продажба на акции от страната на миноритариите.
Четене на закон е много суха материя. Моля някой да сподели кои са границите на задължително.
В случай със Спиди ако съм разбрал вярно, при упражняване на кол опция от страната на Геопост те ще преминат праг от 50%. Така ще им се наложи да отправят задължително търгово.
Ако някой може също да отговори на въпрос 3, щото в момента беше отправено търгово на Трейс. Дали мажоритар могат да отпишат дружеството от борсата, дори ако никой не приеме търгово? Приликата със Спиди е в това че Геопост и Спиди Груп заедно имат 90%, тоест на теория никой не им пречи да отпишат дружество, или се бъркам?
правилната идея за мен е
"мажо продава дъщеря си (ако приемем че многогодишния му труд Спиди е дъщеря му). Естествено че ще търси макс цена и макс партньор. Защото пич, вярвам че много тъпаци са се натискали да влязат на мястото на францизите. И мажо ще е дал евентуално 70% + 10% на дребните. Оставя си 20% от проекта на живота си за внуците. Устава го пази с 15.5% е цар, контролира всичко. Като стане на 80 г. ще отиде в Спиди и ще каже "здравейте как сте", ще му рапортуват и козируват. Това ще го държи жив. А не една торба пари и скука. Защото кабриолети яхти самолети е татална скука и скъсява живота от скука. На тези работи се възхищава само раята. Нашта порода ядържи здрава предизвикателството. Виж дядо Бъфет".
Така че стои си, лежи си. Мажо ще свърши работата и за теб. Без да съм чел скоро закона или 50% или 2/3 е границата за търгово.
Това с 90 и 95 не ги мисли. Аз ако имах за партньор Френската държава си оставям 20% и хем риба (кеш) хем рак (дял в яка компания с як дял с як устав, който ме пази).
Чел ли си устава? Ще ти падне шапката. и явно още 2013 е планиран да пази последните 20%
Не е препоръка за покупко продажба, имам акции.
Между другото е препоръка за влагане на въображение. Нарисувай си голямата картина. Тези филми прецакай другарчето с 90% са за едни други компании. Тук вярвам нито мажо нито французите са бг мизерници. Напротив. Ми шефовете на Спиди си предложиха по малки бонуси (към 4 пъти) при положение че раздадоха рекордни дивиденти, а агрия е тотална дивидентна суша от време оно. И тук има истински резултати.
Аз седя мирно и кротко вече 8 години и трайчо костов. Мажо работи за мен и бди над моите (и неговите) интереси.
Не е препоръка. Имам акции от 18 лв. С дивидентите май пада на 10 лв.
Сега ще ви разкажа една история. Лето господне 2013 то. "Флагмана" на 1.33 лв. Аз хваля Спиди, а масово тогава мнението беше казва "аз от флагмана ще наплавя 5 пъти, Спиди няма да е мръднало, то е зле, всеки не го харесва".
Сега 7 години по късно флагмана е на 1 лв. горе дору (не съм му гледал цената му скоро). Спиди е на към 58. С дивидентите ала бала близо 5 пъти.
И във връзка с този пример ще ти кажа нещо за бъдещето. В тази хартия може да има още много хляб. Търгово не търгово. Този бизнес расте и не старее. Затова и мажо сроред мен ще си остави 20%.
Той просто спестява разходи на хората и бизнеса и аз лично го ползвам все по агресивно. Ми пратка за 2-3 лв. ... Това е по евтино от таски от центъра до центъра. Или от два билета за градския. Доставки с дронове и т.н.
Ще видим.
Не е препоръка за покурко продажба на ценни книжа. Имам акции.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Може ли някой да сподели кои са прагове за отправяне на задължително търгово предложение? Не намерих някъде да е написана статия където да са описани граници. Моля, някой да потвърди че търгово е задължително:
1. при преминаване на праг от 50%
2. при преминаване на праг от 66% (2/3)
3. при преминаване на праг 90%, като можоритар може да отпише акция от борсата
4. при преминаване на праг от 95%, мажоритар може да наложи задължителна продажба на акции от страната на миноритариите.
Четене на закон е много суха материя. Моля някой да сподели кои са границите на задължително.
В случай със Спиди ако съм разбрал вярно, при упражняване на кол опция от страната на Геопост те ще преминат праг от 50%. Така ще им се наложи да отправят задължително търгово.
Ако някой може също да отговори на въпрос 3, щото в момента беше отправено търгово на Трейс. Дали мажоритар могат да отпишат дружеството от борсата, дори ако никой не приеме търгово? Приликата със Спиди е в това че Геопост и Спиди Груп заедно имат 90%, тоест на теория никой не им пречи да отпишат дружество, или се бъркам?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеДори и да е НАЙ - НАЙ, аз си реализирах Стъпка 1 "Диверсификация", когато се очаква да си на върха - ПРОДАЖБА НА ЧАСТ ОТ ПАКЕТА. Ако ще върви и нагоре - ВТОРА СТЪПКА на диверсификация. Вярвам, че правилото "Купи и дръж" вече не важи напълно, а трябва да се модифицира.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеБез да съм проверявал, но съм почти сигурен, че тази компания е единствената на БФБ от активно търгуваните, дето е на ол тайм хай, при това абсолютно заслужено и с едни почти гарантирани 30% нагоре до 6 месеца, ако стане работата като хората. И няма никой, дето да се изока НАЙ - упс, забравих, те са забили в избушеняците на мумифицирания чичак и нямат тукЕ, добре, аз ще се изокам:
НАЙ!
- 1 like
Коментар
-
Без да съм проверявал, но съм почти сигурен, че тази компания е единствената на БФБ от активно търгуваните, дето е на ол тайм хай, при това абсолютно заслужено и с едни почти гарантирани 30% нагоре до 6 месеца, ако стане работата като хората. И няма никой, дето да се изока НАЙ - упс, забравих, те са забили в избушеняците на мумифицирания чичак и нямат тукЕ, добре, аз ще се изокам:
НАЙ!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНяма такова тримесечие
P.S. Видях - ебитда ше отлети поне на 60 милки и какво става с цената на сделката при 8х ебитда едва ли не, може би, къде отиваш ти. После ще нямало оферти продава - вътрешнярите всичко знаят, бате, а имаше някакъв балък дето продаде и на 50 кинта преди месец - евала и хвалЪ на таквъзи инвеститориLast edited by Грую Груев; 31.07.2020, 10:24.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Съвместно партньорство с OLX
30.07.2020 Уважаеми клиенти,
Имаме удоволствието да Ви споделим, че СПИДИ стартира успешно съвместно партньорство с OLX.
СПИДИ вече се предлага като решение за изпращане на пратки от клиентите на OLX.
Предимства на OLX доставките със СПИДИ са ниските цени за пратки до 3 кг без ограничение в броя пратки на месец, както и безплатна услуга „Преглед и тест“ за пратките с наложен платеж. Към това добавяме и евтино връщане на всички непотърсени пратки – на цена офис-офис.
https://speedy.bg/bg/post/mutual-partnership-with-olx
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
И аз, след като купих в началото на годината и след това, започнах да се заглеждам - факт е, че пред офисите на Еконт има много повече хора за пратки, но пък баничарките на Спиди са в съотношение поне 4:1 спрямо Еконт-а по пътищата - едва ли е само да се повозят шоферчетатаЗатова и предложих, ако Мариян има време и нерви, да спретне едно сравнение между двете фирми, доколкото изобщо има такова инфо за Еконт.
Иначе тук изчезнаха продавачите (що ли) и явно се мъти нещо - да видим какво ще е, но определено някой има инфо, което е в посока на увеличение на цената. Рядко харесвам мажоритар, но този тук (и оня на Корадо, ма там нямам, а и переспективите тук са повече от отлични с оглед на бизнеса) просто ми пълнят душата (бих добавил и Планината, но те са ми много олд скул бизнес, обаче Митанкин рулира и е абсолютен еталон и Алтерко, но от техният бизнес нищо не разбирам, пък и вече съм го ял покрай дотком бърста и отражението му у нас), останалото (почти всичко, с малки изключения - лично мнение) е шлака с претенции.
Гледаме мача от ложите
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеЛични наблюдения. Все повече камиончета Спиди виждам навсякъде. Може и да е някакъв вид bias. Имам на 42 средна и HODL.Затова и предложих, ако Мариян има време и нерви, да спретне едно сравнение между двете фирми, доколкото изобщо има такова инфо за Еконт.
Иначе тук изчезнаха продавачите (що ли) и явно се мъти нещо - да видим какво ще е, но определено някой има инфо, което е в посока на увеличение на цената. Рядко харесвам мажоритар, но този тук (и оня на Корадо, ма там нямам, а и переспективите тук са повече от отлични с оглед на бизнеса) просто ми пълнят душата (бих добавил и Планината, но те са ми много олд скул бизнес, обаче Митанкин рулира и е абсолютен еталон и Алтерко, но от техният бизнес нищо не разбирам, пък и вече съм го ял покрай дотком бърста и отражението му у нас), останалото (почти всичко, с малки изключения - лично мнение) е шлака с претенции.
Гледаме мача от ложитеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар