IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

Не смяташ ли, че при сегашния ръст на електронната търговия компанията ще струва повече след 5 години? Вярно, по-добре птичка в ръката, отколкото две в небето, но алтернативи навън при тези цени не се намират лесно. За България дори не си и помислям.

А иначе смятам, че ще си упражнят опцията, защото:

1) удължиха я с един месец (поне официално), което значи, че имат интерес
    2) Източна Европа ще расте много по-бързо от Западна в куриерските услуги през това десетилетие, а Спиди дава лесен достъп точно до тези пазари
    3) Целият ре-брандинг на офиси, бусове и всичко останало говори, че все едно вече са част от мрежата на ДПД
    Това кога се е случило, пропуснал съм, нещо ново ли е, или си е стандартното от минлата година, когато го удължиха до края на януари 2021, а беше до юни 2020 (по спомени, да не ровя). За другото си прав, мисля по същия начин, но ще си взема врабчето, соколите друг да ги чака.

П.С. Стягай се във фентъзито, че изоставаш
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение

Защото на най-вътрешнярската борса вътрешнярите не купуват над цената на сделката. Само балъци се напъват над вътрешнярите
      Хм, добре, има много резон в думите ти и аз, честно казано, очаквам точно такова развитие, ако изобщо има сделка, което пък е още по-несигурно Та да, напълно възможно е, както каза и осло, който май е най-осведомен тук, да има търгово под сегашната цена и след това тя да се качи нагоре. Реален вариант, даже обмислям дали да не го отиграя. И все пак ми се струва, но това е лични убеждения, никой не е чел въпросната клауза за опцията, Валерко едва ли ще да е толкова ларж, че да продава на 50 (примерно), като може да иска 60 (пак примерно). Всеки сам си решава. Успех на теб
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

А аз не съм убеден - нагледал съм се на обещания, дето не са се изпълнили. Аз пък искам търгово и отписването на дружеството ми е най-малък проблем, стига търговото да е в диапазона 72-80 лева, както съм го задал
        Не смяташ ли, че при сегашния ръст на електронната търговия компанията ще струва повече след 5 години? Вярно, по-добре птичка в ръката, отколкото две в небето, но алтернативи навън при тези цени не се намират лесно. За България дори не си и помислям.

А иначе смятам, че ще си упражнят опцията, защото:

1) удължиха я с един месец (поне официално), което значи, че имат интерес
        2) Източна Европа ще расте много по-бързо от Западна в куриерските услуги през това десетилетие, а Спиди дава лесен достъп точно до тези пазари
        3) Целият ре-брандинг на офиси, бусове и всичко останало говори, че все едно вече са част от мрежата на ДПД

Коментар

Защо? не разбирам
          Защото на най-вътрешнярската борса вътрешнярите не купуват над цената на сделката. Само балъци се напъват над вътрешнярите

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение

Балоняк, небалоняк, сделката с франсетата утепа борсовия растеж.
            Няма никакъв смисъл да се кеси тук при текущи цени.
            Другаде поне нямат дамоклев меч над главите
            Защо? не разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
              Този месец се очертава да е интересен. В края му ще видим резултатите от празничното пазаруване. За разлика от Румъния, където големите куриери споделят много бързо след дадена кампания какви са резултатите им, в България се налага да чакаме отчети. Чудя се дали да не пиша на ДВИ-то да му дам някои идеи, защото откъм маркетинг на акцията нещата може да се подобрят много.

Но пък може и да не се наложи. Скоро трябва да стане ясно и какви планове имат La Poste. Аз съм убеден, че ще си упражнят опцията. Именно това е най-големият риск за мен към момента - отписване на дружеството. Сегашният мажоритар не е ясно какво мисли по въпроса. Има неизвестни, ако някой реши да е дългосрочен тук.
              А аз не съм убеден - нагледал съм се на обещания, дето не са се изпълнили. Аз пък искам търгово и отписването на дружеството ми е най-малък проблем, стига търговото да е в диапазона 72-80 лева, както съм го задал

Коментар

Даже не повече от 5 - балоняк, каквото и да си говорим. Друго си е да си купиш гаражна компания за производство на крушки и релета и да си мислиш, че купуваш висока технология
                Балоняк, небалоняк, сделката с франсетата утепа борсовия растеж.
                Няма никакъв смисъл да се кеси тук при текущи цени.
                Другаде поне нямат дамоклев меч над главите

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  на база обслужването им...тази акция не трябва да струва повече от 10 кинта
                  Даже не повече от 5 - балоняк, каквото и да си говорим. Друго си е да си купиш гаражна компания за производство на крушки и релета и да си мислиш, че купуваш висока технология

Коментар

• Този месец се очертава да е интересен. В края му ще видим резултатите от празничното пазаруване. За разлика от Румъния, където големите куриери споделят много бързо след дадена кампания какви са резултатите им, в България се налага да чакаме отчети. Чудя се дали да не пиша на ДВИ-то да му дам някои идеи, защото откъм маркетинг на акцията нещата може да се подобрят много.

Но пък може и да не се наложи. Скоро трябва да стане ясно и какви планове имат La Poste. Аз съм убеден, че ще си упражнят опцията. Именно това е най-големият риск за мен към момента - отписване на дружеството. Сегашният мажоритар не е ясно какво мисли по въпроса. Има неизвестни, ако някой реши да е дългосрочен тук.

Коментар

• на база обслужването им...тази акция не трябва да струва повече от 10 кинта
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Така, нова година, нови върхове желая

Понеже си бях дал малко почивка (нарочно) и не пишех тук, някои имаха наглостта да ме обявят за сектант, при положение че сектата е ясна коя е и защо е такава. Все тая, отминавам с махване на ръката, както се гони досадна муха, на която ѝ е все едно дали е попаднала върху лЪйно, или върху мед...

Та поне аз, като сектант, почнах темата със закъсненията на Балоняка в тази тема, нека да кажа и добрите думи Направих си две поръчки през тях в дните около Коледа - първата беше за новия ифон през Ментел - поръчах на 22.12 вечерта. Разбира се, ментел, съвсем нормално, си биха пас и нямаше как да реагират веднага, но на 28.12 ми се обадиха, за да им дам точен адрес, на който да доставят със спиди. На следващия ден 29.12 сутринта получих смс от спиди, че на 30.12 ще ме посети куриер. Моите планове се пообъркаха малко и на 29.12 вечерта пренасочих пратката към офис на Спиди - 30.12 към 14 часа телефонът си беше в офиса, обаче опашка, заеби, човече, опашка от 7-8 човека в работен ден и то в офис в областен град, а не в София!!! Само за справка - отсреща имаше офис на Еконт и нямаше жив човек - винаги пред офисите на Еконт е имало повече хора от тези на Спиди, затова и ми направи впечателние. Влизам, усмихната лелка ми даде торбичката с телефона, всичко точно и т.н.

Втората покупка беше от нескафе - поръчана някъде около 15.12 (не помня точната дата). Нескафе си се замотаха порядъчно с има-няма 2 седмици, докато те самите ми пратиха мейл, че ми прашат поръчката. На следвашия ден получих смс от Спиди, че идват - отново пренасочих пратката до офис (вече беше в куриера) и на следващия ден си я взех от там.

Да отбележа, че всяко пренасочване беше абсолютно безплатно и с две цъквания по телефона - ми какво да кажа, освен че тази акция и компания са абсолютен балоняк и трябва да се оглеждаме за други жребчета за обяздване и т.н. Хубава и много доходоносна нова година, колеги - за нас, дето сме в балоняка, ще има захлебване със сигурност, поне едни 20% отгоре (лично мнение, не е препоръкЪ), за другите - е, всеки сам си избира жребчетата, които да изди

Коментар

• Интервю с шефката на Remix.

Петрова не смята, че общото поведение на клиентите се е променило много в резултат на пандемията, а вижда разлика основно в това, че повече хора са придобили навици да пазаруват онлайн. Не смята, поне през резултатите на Remix, че има срив в покупката на дрехи заради това, че немалко хора преминаха на работа от дома и това е обезсмислило подобни покупки.

https://www.dnevnik.bg/biznes/2020/1...obre_na_ekrana

Коментар

• Започва да се вижда, кой е продавал въздух под налягане!

ХХХХХХХ поръчка №4YYYYYY, променен статус Няма в наличност.
                            Естествено Спиди е виновно, че магазините продават въздух.

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение

Съгласен на 100%,
                              затова и не мисля да продавам скоро.
                              Имам.
                              Трета сделка - ок, само да няма "скуиз" преди това, въпреки сегашните проценти на мажото

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

........... ще има трета сделка някой ден, както при тристепенното излизане на собствениците от СИБанк. Всяко следващо излизане беше на по голяма цена.
                                Съгласен на 100%,
                                затова и не мисля да продавам скоро.
                                Имам.

Коментар

Working...
                                X