IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Според мен пропускате осмислянето на най-важната част от казаното от Бъфет -
    Не е казал, че щом не диверсифицираш, това гарантира, че знаеш какво правиш
    Има разлика и то без препоръка
    Отделно, Портфейлът на Бъфет не може да е само с 2-3-4 акциЙ. Многото пари изискват много активи

Коментар

• И аз държа 3-4 позиции максимум. От повече няма смисъл.
      бъфет наистина го е казал това, но портфейла му е доста диверсифициран, т.е. парите му не сам там, където му е устата.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Така се чувстват и реагират "прихванатите" за топките "смелчаци" залагащи на "сигурните" 2-3 акции, някои го понасят и по достойно, но Груич е далече от тях,...-простете му
        О, Иване Христов, като пиеш две ракии си по-интересен - после триеш, но ние вече сме прочели излагацията ти! Аз никога, ама никога не съм имал повече от 5 акции на БФБ, дори и през 2005-2007, когато ти не си знаел какво е това акция и има ли тя почва у нас - не е заяждане, а констатация! И пак без да е заяждане - някога, този поне си го чувал, Уорън Бъфет е казал - diversification is protection against ignorance. It makes little sense if you know what you are doing! Ще ти го преведа - диверсификацията е за тези, които не знаят какво правят (меко казано, мога да кажа, че е и за тъпаците). Ако знаеш какво правиш, няма нужда от диверсификация! Толкова и спирам!

Здравко, винаги се гледат някакви пиъри, а и всеобщото мнение на форума е, че Спиди е балоняк и единици са тези, които имат повече от 20-30 акции (смешна сума - 1000-1500 лева) - то се вижда и по книгата на акционерите де. За разлика от разни млади кончета, дето ще ги издим, ама на задна. Затова и го срявнявам с някакви родни пиъри, дето са дивидентни и имат уж някакъв потенциал - Корадо, м+с и то май са това Нямаме предствител като Еконт на борсата, но извадих данни и за тях, да си имаме и да си знаем къде сме и за какво се борим. Отделно имаме огромен ръст на онлай покупките и т.н., не са само у нас, ми оперират и в Румъния....

И, това вече е лично, всички сте правили портфейли преди 10 години с малки промени в тях, ерго, акциите са Спиди във вашите портфейли е близка до 0 или 0 като стойност, абсолютно логично е в такъв момент да скачате и да си зашитавате портфейла - за Иван Христов е ясно, той е ходил в ХЕС и групата на Планината, говорил е, видял е и се е убедил, за него други акции няма. Ти си харесваш Лаченото (отлично дружество) и м+с, щото там ти е портфейла, аз обаче не съм точно такъв - винаги съм склонен да гледам реално и дори пръв започнах плюенето по акцията със забавените доставки (може лесно да се провери няколко страници назад), ерго, старая се да съм обективен. както бях обективен и при държането на акции от шишитабак, мумитрейдинг, флагамана на нанадолнището, фибанкъсъ, еваната с претенции за адсиц, чезките и т.н.

Бъдете здрави и успешни с инвестициите
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Грую хубаво коментираш компанията, ама защо е винаги това сравнение и кълване с други компании ? Какво общо има куриерския бизнес с машиностроенето ? Ок, ако кажеш сравняваш цени на акции, но има други компании, които също са подценени ако смяташ Спиди за такова. "Великото ти М+С " се е доказала компания през годините, добре печеливша и редовно разпределяща дивиденти. Компания, която почти всеки фонд и инвеститор има в портфейла си. Спиди и тя е на път да стане такава. Не виждам смисъл да правиш тези сравнения, и нека пожелаем всички компании да са успешни и да вървят нагоре. Имам и от двете ! Не е заяждане, а приятелски коментар !

Така се чувстват и реагират "прихванатите" за топките "смелчаци" залагащи на "сигурните" 2-3 акции, някои го понасят и по достойно, но Груич е далече от тях,...-простете му

Коментар

Грую хубаво коментираш компанията, ама защо е винаги това сравнение и кълване с други компании ? Какво общо има куриерския бизнес с машиностроенето ? Ок, ако кажеш сравняваш цени на акции, но има други компании, които също са подценени ако смяташ Спиди за такова. "Великото ти М+С " се е доказала компания през годините, добре печеливша и редовно разпределяща дивиденти. Компания, която почти всеки фонд и инвеститор има в портфейла си. Спиди и тя е на път да стане такава. Не виждам смисъл да правиш тези сравнения, и нека пожелаем всички компании да са успешни и да вървят нагоре. Имам и от двете ! Не е заяждане, а приятелски коментар !
            Така му е изгодно

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              3 лева дивидент, ако няма търгово междувременно, си е "сигурно" отвсякъде - все пак това е "балоняк" , дето ще направи едни минимум 25 милки чиста печалба. да не правя пак сравненията с "великото" м+с. Я малко инфо от дневник - данните са на НСИ, разбира се, а не на ЕЖК у хоремага и пожалетлени приказки как ще залеем пазара на Запад с крушки и релета:

На месечна база се вижда резултатът от противоепидемичните мерки, сред които затварянето на моловете, което пренасочи онлайн пазаруването за празниците. Така през ноември онлайн поръчките скачат със 72%. С 12% пък растат продажбите на фармацевтични стоки.

Поръчките по интернет растат двуцифрено и отпреди кризата с коронавируса, но ограниченията и самоограниченията стимулираха допълнително ръста й. Това стана съвсем отчетливо през ноември и декември, когато големите търговски обекти бяха затворени, а хората искаха да купят подаръци. От своя страна това претовари доставчиците и забави поръчките.

Мда, 72% ръст на онлайн поръчките иър он иър - добре ли е? Или да си търся нещо друго, че тоя балоняк само надува изкуствено резултатите, за да прилъже франсетата - после е ясно де, те ще ни купят акцията на 40 кинта папира и т.н.

Коментар

• 3 лева дивидент, ако няма търгово междувременно, си е "сигурно" отвсякъде - все пак това е "балоняк" , дето ще направи едни минимум 25 милки чиста печалба. да не правя пак сравненията с "великото" м+с. Я малко инфо от дневник - данните са на НСИ, разбира се, а не на ЕЖК у хоремага и пожалетлени приказки как ще залеем пазара на Запад с крушки и релета:

На месечна база се вижда резултатът от противоепидемичните мерки, сред които затварянето на моловете, което пренасочи онлайн пазаруването за празниците. Така през ноември онлайн поръчките скачат със 72%. С 12% пък растат продажбите на фармацевтични стоки.

Поръчките по интернет растат двуцифрено и отпреди кризата с коронавируса, но ограниченията и самоограниченията стимулираха допълнително ръста й. Това стана съвсем отчетливо през ноември и декември, когато големите търговски обекти бяха затворени, а хората искаха да купят подаръци. От своя страна това претовари доставчиците и забави поръчките.

Мда, 72% ръст на онлайн поръчките иър он иър - добре ли е? Или да си търся нещо друго, че тоя балоняк само надува изкуствено резултатите, за да прилъже франсетата - после е ясно де, те ще ни купят акцията на 40 кинта папира и т.н.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• моята надежда е за 3 лв. дивидент на акция
                  за две години от 1.4 лв. до 3 ще е над двойно
                  найс ще е

не е препоръка за покупко продажба на ценни книжа. имам

Коментар

• Асковете на около 60 лева нещо май разкешиха...
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Много яко, пъпеш, хареса ми - добре че някой поства неща от фейса, че както нямам такъв, изпускам определени бисери Иначе снощи пред нашето малко офисче на спиди, при това в дъжда, имаше поне 10 човека опашка към 6 вечерта. Толкова хора накуп никога не съм виждал пред този офис! На 100 метра от него има Еконт - двама човека отпред и това е. Не че някакъв офис е критерий, но все пак си е някакъв индикатор. Очаквам толкова брутален отчет за кю4, че даже и неверниците да повярват. И после ще ги харизваме на франсетата по 40 кинта де, то е ясно, няма как да е иначе, все пка Валерко е алтруист и всички тези години е бачкал за спорта

Коментар

• От фейсбук
                        Nikolaos Tsitiridis

Срещнах я пред Спийди. Тя чакаше буркани, аз изпращах салами. Стояхме там няколко седмици и успяхме да се опознаем. Нямаше молове, кафета, ресторанти - опашката пред куриерската фирма беше социално събитие, подобно на баловете от едно време.
                        Иванина учеше Медицина за първа година. Аз бях от второто поколение онлайн абитуриенти и вече знаех, че трябва да си поръчам предварително ризата и сакото (без панталон, няма смисъл), за да получа най-добрата цена.
                        На втория ден от нашата среща, тя си сложи спалния чувал до моя. Говорихме си цяла нощ и не можех да повярвам, че се връща назад със 180 места, само за да прекара още време с мен.
                        Офисът на Спиди беше в центъра на София, а ние бяхме по средата на опашката, което беше до с. Лозен. Изгревите там бяха вълшебни, а с нея до мен никога няма да ги забравя.
                        В последните дни на нашата бурна среща на хоризонта вече се виждаше офисът, което значеше, че времето ни е преброено. Оставаха едва 4800 души за обслужване.
                        Незнайно защо, в моменти, когато светът е прикован у дома, той пазарува обувки. Всеки преглед, всеки тест, всеки въпрос към човека зад гишето "Кво ще кажеш за тия джорданки, бате?" бавеха и изнервяха всички на опашката, но аз бях благодарен на всеки миг с нея.
                        На шестнайстия ден тя беше бременна.
                        На седемнайстия се вдигна Първата велика революция на изчакването в бунт срещу опашките.
                        На седемнайстия ден се вдигна и Втората велика революция на изчакването. На хората им беше писнало.
                        Загубих Иванина... Загубих я в боевете с ФуудПанда на източния фронт. Тези шибаняци имаха истински панди в скапаните си раници, дето са половин мезонет.
                        Последните й думи бяха трогващи: "Деба и тъпата работа, деееба, скапаните мечки".
                        Знам, че е горе. Знам, че не ме чака. И я разбирам. Щото на всички ни писна да чакаме.

Коментар

Може би не могат добре да управляват растежа на бизнеса и поръчките. Аз до сега не съм имал проблеми с тях. Чета, че конкуренцията от Еконт въвеждат такса за пренасочване на пратки, което ми се струва, че не е ок и това би пренасочило още бизнес към Спиди.
                          Aз точно затова написах преживяванията ми и когато се дънеха яко около Черния петък, и сега - около Коледа, когато са абсолютно коректни и всичко им работи изрядно.

Берти, затова и написах сегашния си мейл, когато са се дънели, аз лично съм си ги хранил достатъчно. А и при толкова клиенти, без да ги оневинявам, няма как да няма поне 1% недоволни. Фактите са, че най-голямото количество жалби сред куриерските компании, е срещу тях, но пък и те са най-големята такава компания у нас, ако гледаме консолидираните резултати, които включват не само бг бизнеса им.

Тракиец, не бързай с дивата, не му е времето още, после пак ще има двойни кръгове А че франсетата имат интерес - имат, затова и ще изчакат консолидирания и всичко ще е въпрос на цена, а вицът беше - Истински феномен на природата е да видиш евреин да върви и да хвърля пари по улицата, а след него да върви арменец да събира парите и да му ги връща!

Коментар

Това кога се е случило, пропуснал съм, нещо ново ли е, или си е стандартното от минлата година, когато го удължиха до края на януари 2021, а беше до юни 2020 (по спомени, да не ровя). За другото си прав, мисля по същия начин, но ще си взема врабчето, соколите друг да ги чака.

П.С. Стягай се във фентъзито, че изоставаш
                            Опцията беше до края на 2020-а и я удължиха до януари 2021 г. Това имах предвид. Но едва ли щяха да го правят, ако са решили да не се възползват. Също така, докато не започнаха ограниченията в пътуванията през миналата година, всеки пък имаше техен представител на ОСА.
                            Хубавото е, че представянето на компанията не зависи от това, което мислят да правят.

Фентъзито - по-следващият кръг удрям дивата карта и каквото стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не ти говоря като инвеститор, а като клиент - този сезон се дънят много яко.
                              Може би не могат добре да управляват растежа на бизнеса и поръчките. Аз до сега не съм имал проблеми с тях. Чета, че конкуренцията от Еконт въвеждат такса за пренасочване на пратки, което ми се струва, че не е ок и това би пренасочило още бизнес към Спиди.

Коментар

Даже не повече от 5 - балоняк, каквото и да си говорим. Друго си е да си купиш гаражна компания за производство на крушки и релета и да си мислиш, че купуваш висока технология
                                не ти говоря като инвеститор, а като клиент - този сезон се дънят много яко.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X