IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

Стига с тази сделка, аз няма да продавам на търговото освен ако не е над ХY лв.

Първо ако се продадат 45% Мектупчиян и партньорите му остават с 22 в Спиди Груп и ще има трета сделка някой ден, както при тристепенното излизане на собствениците от СИБанк. Всяко следващо излизане беше на по голяма цена.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам.
    Приеми повечето кликове като нещо добро - темата да е активна, че по едно време беше монолог

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
      елементарно
      онлайн магазина не го е пратил, много онлайн магазини надпродадоха с хиляди бройки, за един чух че е надпродал 1 500 бройки. Е как Спиди да достави, нещо което го няма, но магазина е създал товарителница, която я няма?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Абе да излиза най-после тая сделка, че ни поомръзна да четем много из темата..

Стига с тази сделка, аз няма да продавам на търговото освен ако не е над ХY лв.

Първо ако се продадат 45% Мектупчиян и партньорите му остават с 22 в Спиди Груп и ще има трета сделка някой ден, както при тристепенното излизане на собствениците от СИБанк. Всяко следващо излизане беше на по голяма цена.

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам.

Коментар

• https://m.offnews.bg/news/Ot-vas_67/...ca_742821.html

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

От как съм на БФБ само съм купувал акции, никога не съм продавал, така че не бих казал, че съм издоил нещо, освен ако не визираш дивидентите. И да - говориш за Спиди като влюбен до уши момък, питай останалите.
            То това си стана новата нормалност - хората да се вричат във вечна обич към хартишката
            Особено щом се "върже" профита от "баса" с мажото, за разлика от еверести, мумии, цеко-алеко и т.н.
            Казваш верно- май стана секта номер 5. За протокола ->; май съм 4-тото "д" от гещалта "дддд"
            Затова и не е препоръка.
            Ps. Но и други са добре дошли в гещалда, може да се удължи множеството и с 5 "д"
            Абе да излиза най-после тая сделка, че ни поомръзна да четем много из темата..
            Last edited by precakanoto; 24.12.2020, 11:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
              Интересно интервю с Мариан Колев основател и изпълнителен доректор на Хиполенд ... https://www.bloombergtv.bg/a/19-svet...8lYBAszG66n9YY

п.п Естествено работят със Спиди
              Изненадващо е как досега не са разчитали почти никак на онлайн продажбите. Клиентите им са предимно млади хора, които използват този начин на пазаруване. Също така, лятото реших да ги подкрепя и използвах онлайн магазина им. Доста прилично беше направен и стана лесно. Тепърва щели да развиват онлайн търговията си, което само може да говори за много нереализиран потенциал в България.

Това, което казва е много правилно - веднъж след като се престраши човек да купи онлайн, види, че няма нищо страшно и всъщност е много удобно, път назад няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Хехе, момчета, още малко се напънете де, теглете една майна на Грую, щото иначе няма да ви приемат в сектата да си ме видял да се влюбвам в акцията, аморфния? Не, казвам, че е балоняк и си искам младите жребчета и фармите а лично за мен, инвестиранвто в 20 акции е тотален карашък и анти инвестиране - лично мнение

апропо, без да се заяждам, чисто информативно - какво точно издои в последните 3 години? Че аз освен батя, 4д и оня с най-то, други, дето да са купили винаги на дъно и да са продали на връх, печелейки при всички положения на борсата, не знам да има повечето доят/доим коча, както се казваше в онзи виц
                От как съм на БФБ само съм купувал акции, никога не съм продавал, така че не бих казал, че съм издоил нещо, освен ако не визираш дивидентите. И да - говориш за Спиди като влюбен до уши момък, питай останалите.

Коментар

• Хехе, момчета, още малко се напънете де, теглете една майна на Грую, щото иначе няма да ви приемат в сектата да си ме видял да се влюбвам в акцията, аморфния? Не, казвам, че е балоняк и си искам младите жребчета и фармите а лично за мен, инвестиранвто в 20 акции е тотален карашък и анти инвестиране - лично мнение

апропо, без да се заяждам, чисто информативно - какво точно издои в последните 3 години? Че аз освен батя, 4д и оня с най-то, други, дето да са купили винаги на дъно и да са продали на връх, печелейки при всички положения на борсата, не знам да има повечето доят/доим коча, както се казваше в онзи виц
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• И аз като Hamorphis не се "влюбвам" в ценна книга. Само доене, никаква любов! Между впрочем, корифеите на инвестирането на борсата изрично отхвърлят тази слабост на инвеститора.

Коментар

Бе беги от тука с тоя балоняк, бе, кво ми го хвалиш? Я глей кви млади жребчета има за обяздване - е, вярно, въртят се малко в кръг, като магарета на манеж, без да има мажо да им вдигне пак цената изкуствено, ама какво пък, пак са си млади жребчета? Или пък как им изкъртихме зъбките вчера за рд на Мумифи, ъъъъ, пЪрдон де, чрд на патерици, "г-н Донев" и в доверие-то (аз знам кой е продавача, ама няма да ви кажа, щото не ме кефите пък), и в трейдинга? Е, нищо, днес върнали, ама здраве да е, боли те, екселските печалбици да вървят, да се надъхват адептите на сектатат, че какво е секта без адепти!

А тук какво - даже си нямат и шефче някое дете на видни комунисти, нямат си мажо, дето да манипулира цената, абе нищо - тъп балоняк. И дори, представяш ли си, дори ментел работят с тях (вчера си направих поръчка, даже не ме попитаха как искам да пристигне - само през балоняка работели и така от поне 5 години, шото предишната ми поръчка в системата на ментел е от 2015), а всички знаем, че ментел не са стока, затова и работят с тоя балоняк. Е, и вчера, до нас има нов офис - висят хората в студа навън, опашки пред офиса им, дето никога не съм виждал такива, а тези изроди бачкат ли, бачкат, а опашката не намалява и не намалява - балоняк ви казвам, от най-долните балоняци. Продавам и се махам, писна ми, няма кой да ти плати повече от 40 кинта на папир за тоя балоняк, прецакана работа хм, пък то и търсене даже има на почти 60 кинта, абе гадна акция, гад-на, нищо не става от нея и точка. Продавайте тоя балоняк, докато още има търсене, че после на 40 кинта папира ще ви го вземат френците, така ми го цъка екселя, нищо че се е прецакал, и давайте да бягаме към младите жребчета и гусин мумиф, ъ, тъй, де, чрд, гусин Донев, на патерици, докато още можем, че ще изпуснем и този влак и после много ще ни е яд. Най и т.н.

Не е препоръкЪ!
                      Доста сектантско ми звучи това мнение. Но може да си внушавам. Имам акции на Спиди, но не съм ВЛЮБЕН в тях, понеже имам още над 20 позиции на и извън БФБ. В нито една не си позволявам да се влюбвам. Просто цифри, няма любов...

Коментар

• Интересно интервю с Мариан Колев основател и изпълнителен доректор на Хиполенд ... https://www.bloombergtv.bg/a/19-svet...8lYBAszG66n9YY

п.п Естествено работят със Спиди

Коментар

Бе беги от тука с тоя балоняк, бе, кво ми го хвалиш? Я глей кви млади жребчета има за обяздване - е, вярно, въртят се малко в кръг, като магарета на манеж, без да има мажо да им вдигне пак цената изкуствено, ама какво пък, пак са си млади жребчета? Или пък как им изкъртихме зъбките вчера за рд на Мумифи, ъъъъ, пЪрдон де, чрд на патерици, "г-н Донев" и в доверие-то (аз знам кой е продавача, ама няма да ви кажа, щото не ме кефите пък), и в трейдинга? Е, нищо, днес върнали, ама здраве да е, боли те, екселските печалбици да вървят, да се надъхват адептите на сектатат, че какво е секта без адепти!

А тук какво - даже си нямат и шефче някое дете на видни комунисти, нямат си мажо, дето да манипулира цената, абе нищо - тъп балоняк. И дори, представяш ли си, дори ментел работят с тях (вчера си направих поръчка, даже не ме попитаха как искам да пристигне - само през балоняка работели и така от поне 5 години, шото предишната ми поръчка в системата на ментел е от 2015), а всички знаем, че ментел не са стока, затова и работят с тоя балоняк. Е, и вчера, до нас има нов офис - висят хората в студа навън, опашки пред офиса им, дето никога не съм виждал такива, а тези изроди бачкат ли, бачкат, а опашката не намалява и не намалява - балоняк ви казвам, от най-долните балоняци. Продавам и се махам, писна ми, няма кой да ти плати повече от 40 кинта на папир за тоя балоняк, прецакана работа хм, пък то и търсене даже има на почти 60 кинта, абе гадна акция, гад-на, нищо не става от нея и точка. Продавайте тоя балоняк, докато още има търсене, че после на 40 кинта папира ще ви го вземат френците, така ми го цъка екселя, нищо че се е прецакал, и давайте да бягаме към младите жребчета и гусин мумиф, ъ, тъй, де, чрд, гусин Донев, на патерици, докато още можем, че ще изпуснем и този влак и после много ще ни е яд. Най и т.н.

Не е препоръкЪ!
                          преди един приятел (и тук пише)
                          ми каза, че сектора в Китай, който ражда най-много нови милиардери е куриерския бизнес
                          с две думи, вече е трудно да биеш Амазон и Алибаба, но ако някъде имаш възможност да влезеш в куриерския бизнес си напред
                          това беше идеята ми
                          това високи технологии, това дигитализация, всичко се изсипва в куриерския бизнес, някой каза и в опаковките, но там не разбирам,
                          просто куриерския бизнес е връзката между технологичния бум, IoT и какво ли не и реалния свят
                          той е дигитализацията
                          преди някой купуваше от кой знае къде и ми ги препродаваше
                          вече всичко си поръчвам от Китай
                          междинното звезно изчезна благодарение на куриерите

с две думи нямам думи
                          да ви опиша WTF е куриеризмът за съвременния свят
                          нещо като парния локомотив за индустриализацията
                          като коня за великото преселение на народите

и сега за конкуренцията
                          иди направи куриер. това са примерно 5 000 служители (и подизпълнители) по 3 000 лв. бруто на месец със съпътстващите разходи кажи го 15 млн. лв. на месец и 180 млн. на година
                          окей даваш ги тези 180 млн. лв. и чакаш поръчки, хвърляш 20 млн. лв в реклама, и опитваш. Гаранция че приходите ти ще са не повече от 20-30 млн.лв. за годината и ще инкасираш 150 млн. лв. загуба за година и ще продължиш. Къде по-бързо е да купиш готов брокер като Спиди с капитализация 300 млн. лв. С това отговарям на Хари, че е лесно да направиш куриер. Лесно друг път.

Цялата ситуация е чиста дузпа. Но и при дузпите има шанс, за пропуск

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. На 10 p/e и около 5% очаквана дивидентна доходност и 20-30% годишен ръст, няма да ликвидирам позицията.
                          Last edited by oslo; 23.12.2020, 13:34.

Коментар

• Бе беги от тука с тоя балоняк, бе, кво ми го хвалиш? Я глей кви млади жребчета има за обяздване - е, вярно, въртят се малко в кръг, като магарета на манеж, без да има мажо да им вдигне пак цената изкуствено, ама какво пък, пак са си млади жребчета? Или пък как им изкъртихме зъбките вчера за рд на Мумифи, ъъъъ, пЪрдон де, чрд на патерици, "г-н Донев" и в доверие-то (аз знам кой е продавача, ама няма да ви кажа, щото не ме кефите пък), и в трейдинга? Е, нищо, днес върнали, ама здраве да е, боли те, екселските печалбици да вървят, да се надъхват адептите на сектатат, че какво е секта без адепти!

Не е препоръкЪ!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
                              22 декември 2020 г. - 439 акционера
                              21 септември 2020 - 409 акционера
                              20 декември 2019 г - 387 акционера
                              10 май 2017 г. - 343 акционера

За три месеца 30 нови
                              за година 52 нови
                              откакто ЦД публикува данниете (около 3 години и половина или 42 месеца) 96 лица повече

при 2 лица средно на месец за целия период, в последните 3 месеца са по 10 лица средно на месец (нетно, вероятно има и излизащи)
                              от 30 ноември 2020 г. до 22 декември 2020 г. повишението е с 5 лица от 434 до 439

ОчОдващО

имам акции, не е препоръка

Ако сделката мине пазарно - брой още 35 поне и излезлите пак ще са сред влизащите

Коментар

• 22 декември 2020 г. - 439 акционера
                                21 септември 2020 - 409 акционера
                                20 декември 2019 г - 387 акционера
                                10 май 2017 г. - 343 акционера

За три месеца 30 нови
                                за година 52 нови
                                откакто ЦД публикува данниете (около 3 години и половина или 42 месеца) 96 лица повече

при 2 лица средно на месец за целия период, в последните 3 месеца са по 10 лица средно на месец (нетно, вероятно има и излизащи)
                                от 30 ноември 2020 г. до 22 декември 2020 г. повишението е с 5 лица от 434 до 439

ОчОдващО

имам акции, не е препоръка

Коментар

Working...
                                X