IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При конкуренцията ... кypиepcĸaтa ĸoмпaния „Eĸoнт“ въвeждa нoвa тaĸca зa пpeнacoчвaнe нa пpaтĸитe oт 20 янyapи 2021 г. Taĸcaтa щe ce cъбиpa зa нoвa ycлyгa, т.нap. „paзпopeждaнe“ и щe cтpyвa 3.30 лв. c ДДC

https://www.economic.bg/bg/a/view/ek...uGRpvWKrlEKNwM

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/kompan...P1vP5rSgyj0JgE

Извън София работят със Спиди и друга голяма куриерска компания.

Коментар

• Груйчо, кой те обиди? Според мен си се заблудил леко. Не мился, че някой от цитираните никове е обявил акцията за "балоняк". Напротив, повечето заявиха, че харесват акцията. Хората само попитаха, откъде си изсмука ЕВ/ЕБИТДА 8, пък ти се фръцна, като ощипана мома. Ако си се аргументирал вече, можеш да повториш - стува ми се по лесно, отколото да се сърдиш и тръшкаш. Ако не си писал, кажи - незнам/сгреших... и т.н. не е срамно, случва се. Хайде успех с хартишката!

Коментар

• Грую, разбирам да се нервираш от някакъв смислен анализ, а то това си е чиста проба спам. Въртят се някакви спекулации, конспирации и различни сценарии, само за да докаже някакво твърдение или по-скоро желание.

Аз съм си направил моя анализ защо съм в тази позиция и какви очаквания за нея имам в следващите 5 години. Ходя на ОСА и слушам какво говорят собствениците (хората с реално вложени пари и интерес в компанията), питам въпроси.

Другото си е за сметка на автора му. Подобни съждения като долните има още откакто акцията беше на 20 лева. После дойде слабият период 2016, 2017 година, когато имаше нова вълна спекулации. То не беше източване на дружеството, не беше ощетяване на акционерите в полза на Рапидо и всякакви подобни фонови шумове. В анонимен форум е така.

Онзи ден се опитах да дам някакви аргументи в темата за трейдинг, защо акцията там е на 5 лв., а не на 9 лв. Отговорът беше, че трябвало да се излъска имиджът на компанията и, че скъпите служебни автомобили помагали за това. Спрях да питам повече, защото смисъл нямаше очевидно. Всеки решава в какво да вярва и как възнамерява да прави пари.

Коментар

• Спокойно, не се шашкай. Това си е твоя избор, хвалиш си камилчето, Само че цифрите май не ти говорят много. Е/С ти е тука 11% и е 2 пъти по-малко от алтерко. Е/А също е по-малко. Ебитда ти е поне 10% по-ниско от това което си написал. Хубава компания, но не не преигравай.

Коментар

• Смисъл от писането в този форум, освен ако не си част от сектата, няма! Веднага те заливат с кофи помия от многониковите, като винаги се случват две неща - задават ти тонове въпроси с конкретика до стотинка, но от друга страна те никога не дават и една милимунда конкретика, а те облъчват с "позитивна" помия тип "обективно погледнат, докато сме позитивни, нека дадем шанс, акцията ще расте и т.н."

Аз тук съм си казал числата отдавна - 72-80, казал съм и защо. Срещу това получавам прецакана помия с хитричкото - ох, дано, ама то понеже, обаче и защото акцията е балоняк, няма да стане. Бегайте да бегаме бърже към младите жребчета да ги обяздваме и т.н. Точно заради сектанти като Батя, 4Д/Ендър (и производните му), прецаканото и производните му, разни топчести индивиди и прочие неособено интелегентни никове, както и адептите им, форум няма как да има. просто няма - и докато имат модераторската подкрепа, този форум ще залинява все повече и повече, защото чуждо мнение от това на сектата не се допуска. Ми да се оправят, мен какво ми пука - дал съм 15 години на този форум, дреме ми, мога и да не пиша в него и да си сектантстват на воля!

Бъдете здрави и успешни, който където намери за добре!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ти си решаваш..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Ами зависи- има Соди Девня, Алианц, Булбанк и доста други..
                  Има каолин, биовет, свилоза, оргахим ....и други

Коментар

• Ами зависи- има Соди Девня, Алианц, Булбанк и доста други..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Преци, какво може да стане..Няма да се приема търговото, ще се получават дивиденти и резултатите ще растат..
                      Не съм фен на извънгабаритни товари Кире, съответно на непублични неликвидни "балоняци"
                      ps A за дивидентите да не стане само "гаранция-франция"
                      Last edited by precakanoto; 16.12.2020, 23:48.

Коментар

• Преци, какво може да стане..Няма да се приема търговото, ще се получават дивиденти и резултатите ще растат..

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

В статията пише, че цената на сделката не зависи от печалбата за тази година. Това може да означава само едно - че цената на следката зависи от печалбата в предишен период. може би 2019???
                          +
                          Ще стане мамси-джейси ако елките защракат по отчета 2019. Ще има вой до небесата
                          И в никакъв случай не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            15%, ако приемем, че става въпроса за сделката между Спиди и французите не става ясно на какво основание го смята по данни от 2020 г. а не по данни за 2019 г. Ако говорим за търгово предлагане след сделката, поради преминати прагове, то няма основание изчислението да е въз основа на ЕВ/ЕБИТДА, защото има друг регламент. Поради това съждението което цитирах беше неаргументирано и цифрите поради това бяха със случаен характер, което не означава, че не може и да се случат. Исках да наблегна на това да не се заблуди някой и с интерес бих очаквал Грую да ме обори и да защити тезата си. Това беше.
                            Вживях се малко повече в ролята на адвокат ми се струва . Може би го смята за 2020 тъй като сделката се забави и съответно се гледа последната година, а не определена такава. Относно евентуалното търгово след сделката - на всички е повече от ясно, че след като са готови да дадат 100 единици и ги приемат за изгодни е ясно, че биха придобили и малко повече на същата цена. Било официално чрез търгово, било по друг начин... Да не говорим, че при евентуално желание за отписване, цената би ибла и по-висока. Както и да е, стана дълбоко, а не съм в позиция да изказвам категорична страна, просто мое мнение.

П.П. Нямам акции на Спиди.
                            П.П. 2 - Вярвам, че след 1 година ще може да се излезне от тази позиция на поне 70 лв. Въпросът е дали това е най-доброто към днешна дата. Всяко нещо е спрямо друго, тоест дали в друга позиция биха се изкарали повече.
                            Last edited by 15%; 16.12.2020, 22:46.
                            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• 15%, ако приемем, че става въпроса за сделката между Спиди и французите не става ясно на какво основание го смята по данни от 2020 г. а не по данни за 2019 г. Ако говорим за търгово предлагане след сделката, поради преминати прагове, то няма основание изчислението да е въз основа на ЕВ/ЕБИТДА, защото има друг регламент. Поради това съждението което цитирах беше неаргументирано и цифрите поради това бяха със случаен характер, което не означава, че не може и да се случат. Исках да наблегна на това да не се заблуди някой и с интерес бих очаквал Грую да ме обори и да защити тезата си. Това беше.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Какво общо имат двете неща? Аз не виждам връзка. Има си наредба която ясно казва как се правят търгови и това не е критерий. Освен това не разбирам ако се позовава на опцията защо ползва ЕБИТДА от 2020 г. Просто посочените числа не са аргументирани и защитени. Това не означава, че не може и да се случат, но при грешни аргументи би било случайност. Не е заяждане. Просто се опитвам да изравня аргументите, очакванията и действителността за да не стане като с Елана.
                                Интересен казус - очевидно аз и Грую вярваме, че когато два субекта са се разбрали за дадена цена, то тя ще стане на всяка цена! Ако ти ми продаваш апартамент и сме се разбрали за 100 000 единици, то без никакво значение от наредби, тази цена ще се случи. Всичко останало е въпрос на "финни настройки". За мен няма как каквато и държавна наредба да изкриви частни интереси.
                                Няма как купувачът да бъди принуден за плати повече или продавачът да вземе по-малко защото еди какво си...
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X