IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Допускам, че Грую няма да ти отговори по една или друга причина и затова реших да се включа и аз. По мои спомени, преди доста години Спиди и Геопост сключиха предварително споразумение при точно това число за след години. Може и да греша....

Нямам акции тук, но горе-долу следя положението.
    Какво общо имат двете неща? Аз не виждам връзка. Има си наредба която ясно казва как се правят търгови и това не е критерий. Освен това не разбирам ако се позовава на опцията защо ползва ЕБИТДА от 2020 г. Просто посочените числа не са аргументирани и защитени. Това не означава, че не може и да се случат, но при грешни аргументи би било случайност. Не е заяждане. Просто се опитвам да изравня аргументите, очакванията и действителността за да не стане като с Елана.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      Много харесвам Спиди и в даден момент догодина ще имам много от нея. Просто вярвах, че сделката задържа цената ниска, а имаше и един друг индикатор, поради което оставих акцията с много малко тегло в портфейла ми. След като уточних за пореден път, че Спиди не е балоняк, но поради някакви причини лятото според мен не му беше оптималният тайминг да мина по същество. Защо вярвате, че търговото ще е на ЕВ/ЕБИТДА 8 по резултати от 2020 г.? Никъде в нормативната уредба не съм чел, че трябва да се прилага точно този критерий. Бихте ли се обсоновали защо точно тази цифра а не друго случайно число?
      Допускам, че Грую няма да ти отговори по една или друга причина и затова реших да се включа и аз. По мои спомени, преди доста години Спиди и Геопост сключиха предварително споразумение при точно това число, за точно този коефициент и за след години. Не става въпрос за нормативна уредба, а за корпоративно споразумение. Може и да греша....

Нямам акции тук, но горе-долу следя положението.
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Много харесвам Спиди и в даден момент догодина ще имам много от нея. Просто вярвах, че сделката задържа цената ниска, а имаше и един друг индикатор, поради което оставих акцията с много малко тегло в портфейла ми. След като уточних за пореден път, че Спиди не е балоняк, но поради някакви причини лятото според мен не му беше оптималният тайминг да мина по същество. Защо вярвате, че търговото ще е на ЕВ/ЕБИТДА 8 по резултати от 2020 г.? Никъде в нормативната уредба не съм чел, че трябва да се прилага точно този критерий. Бихте ли се обсоновали защо точно тази цифра а не друго случайно число?
        А по p/ebitda колко се връзва цената?

Коментар

• Много харесвам Спиди и в даден момент догодина ще имам много от нея. Просто вярвах, че сделката задържа цената ниска, а имаше и един друг индикатор, поради което оставих акцията с много малко тегло в портфейла ми. След като уточних за пореден път, че Спиди не е балоняк, но поради някакви причини лятото според мен не му беше оптималният тайминг да мина по същество. Защо вярвате, че търговото ще е на ЕВ/ЕБИТДА 8 по резултати от 2020 г.? Никъде в нормативната уредба не съм чел, че трябва да се прилага точно този критерий. Бихте ли се обсоновали защо точно тази цифра а не друго случайно число?
          Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
            Изненадвам се обаче, че оценява по диаметрално-противоположен начин, две компании, които са много подобни (от моя гледна точка).
            Споделям напълно изненадата ти и аз мисля така. И считам, че когато дойде отлива ще се види, че при Доверие, Алтерко и Спиди точно няма да има много без бански. Макар че сигурно риска при първите две е по-голям, а съответно и очакваната доходност за мен (предполагам и за теб). Тук е мястото вече на портфолио мениджъра.

Поздрави и успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ендер,
              Мисля че това мнение цели най-вече да жегне Грую, а не мисля че е нужно. Признавам, че и аз се дразня на постоянните мнения на Грую как Спиди било скъпо, а разни други евтини с идеята за някаква негова си ирония. Моето лично мнение е, че Алтерко и Доверие си струват на текущите им цени, а същото така и Спиди ще възнагради доволно своите акционери. Не мисля че трябва да се насочваме само към това търгово дето се чака, за мен компанията си струва да бъде притежавана след това, само е важно да остане на борсата.

Успех на инвестициите на всички!
              BSEtrader, опасявам се, че грешите. Смисъла на цитата е, че "пилците се броят на есен" и че прекомерния ентусиазъм, може да навреди на определена инвестиционна преценка. Изобщо нямам намерение да тровя колегата Груев, напротив желая му успех от все сърце! Изненадвам се обаче, че оценява по диаметрално-противоположен начин, две компании, които са много подобни (от моя гледна точка).

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Ендер,
                Мисля че това мнение цели най-вече да жегне Грую, а не мисля че е нужно. Признавам, че и аз се дразня на постоянните мнения на Грую как Спиди било скъпо, а разни други евтини с идеята за някаква негова си ирония. Моето лично мнение е, че Алтерко и Доверие си струват на текущите им цени, а същото така и Спиди ще възнагради доволно своите акционери. Не мисля че трябва да се насочваме само към това търгово дето се чака, за мен компанията си струва да бъде притежавана след това, само е важно да остане на борсата.

Я, мерси, един е разбрал иронията - има надежда за този форум, макар и не особено голяма! И като си помисля, че си бях поразвалил високото мнение за теб, за ради един друг форумец - явно съм объркал! Бъди здрав и успех!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

В статията пише, че цената на сделката не зависи от печалбата за тази година. Това може да означава само едно - че цената на следката зависи от печалбата в предишен период. може би 2019???
                  Според мен отговарят уклончиво не за самата сделка, а за намаляването/оптимизирането на разходите. Дали е така - ще видим Във връзка с предстоящата сделка с френската Geopost зависи ли цената от постигната през годината брутна печалба (с други думи оптимизират ли се разходи, вкл. за персонал)?

Не, няма връзка. Разбира се, стараем се да поддържаме разумен баланс на разходите, отнесени към приходите, но през тази година с предизвикателствата на COVID-19 и през пролетта, и в последните два месеца е трудно да се говори за оптимизация. Обратното: наложи се и направихме много инвестиции и в хора, и в допълнително оборудване, за да отговорим максимално адекватно на увеличеното търсене. Дали сме успели ще се види след коледната кампания, когато ще можем да сме по-обективни в преценката си.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

"Едва когато приливът отмине, става ясно кой се къпе гол."
                    У.Бъфет
                    Ендер,

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

Ти си яко зациклил, бате. Приятелски съвет е това, даже се притеснявам за теб.
                      Аморфния, това от теб не съм го очаквал, а даже мислех да ти отговоря колко са блатили брефчето за реклама, ма ше си замълча, щото съм зациклил. Нали ще гласуваш за мен да ме приемат в сектата? Ти си само адепт, но нищо, всеки глас е от значение, за да мога да обяздвам млади жребчета, че с тези дърти кранти като шпиди сме за никъде!

Коментар

У.Бъфет
                        Няма проблем, 4Д, и ние сме пълни с лафове, ма вие, сектантите, винаги сте голи (душевно). Нали ще ме пуснете във вашата секта - ще славославя г-н Донев и г-н Димитров, и г-н Евереста, и който ми кажете, ще обяздвам младите жребчета в Алтерко и ще се боря с всчики груювци по всички земни кълбета! Може ли да ме приемете, моля!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

А, интересен - балоняк, Кире, балоняк. едни 60-65 милки ЕБИТДА, дето груювците на късмет ще ги познаят, не че знаят нещо, и 72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8. Друго си е да си в секатата и да си наясно със заверата в младите жребчета за обяздване. А тук само балоняци и груювци - пфу! тегли бързо една майна и ходи в хубавите компании - питай сектата, може и да те приемат
                          У.Бъфет

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Интересен ще е отчета..
                            В статията пише, че цената на сделката не зависи от печалбата за тази година. Това може да означава само едно - че цената на следката зависи от печалбата в предишен период. може би 2019???

Коментар

А, интересен - балоняк, Кире, балоняк. едни 60-65 милки ЕБИТДА, дето груювците на късмет ще ги познаят, не че знаят нещо, и 72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8. Друго си е да си в секатата и да си наясно със заверата в младите жребчета за обяздване. А тук само балоняци и груювци - пфу! тегли бързо една майна и ходи в хубавите компании - питай сектата, може и да те приемат
                              Няколко години поред ходя на ОСА. Всеки път има въпрос за опцията на La Poste, а ръководството дежурно отговаря, че дружеството няма да спре да работи след упражняването на опцията. Аз се опитам да гледам по същия начин

В момента акцията се търгува при P/E 10-11, най-много 12. В същото време, този ръст на интернет търговията у нас е в ранен етап все още. Тепърва ще се учим, че има удобна и сигурна алтернатива на мола.

А, и бонусът е, че консолидацията вече увеличава, а не намалява печалбата, каквито случаи виждаме другаде
                              Не съм сигурен, но вероятно румънското дружество е излязло на плюс. 1,2 млн. печалба ми се вижда много за Рапидо.

Коментар

бе не ми ги хвали тия - балоняк, най-долен балоняк! Само Алтерко, Доверие, г-н Донев и г-н Димитров обичаме! А, заредил съм и 100Т на БФБ (не ме питайте как съм ги купувал, имам си ги от 3 кинта) - само груювците се набиват в балоняци и избушеняци! Айде, стига толкова, че сектатата почти ме е приела за адепт и не трябва да си разочаровам. Отново само Алтерко, Доверие, Трейдинга, г-н Донев и г-н Димитров са НАЙ, това тук е долен балоняк!
                                Ти си яко зациклил, бате. Приятелски съвет е това, даже се притеснявам за теб.

Коментар

Working...
                                X