Първоначално изпратено от 15%
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМного харесвам Спиди и в даден момент догодина ще имам много от нея. Просто вярвах, че сделката задържа цената ниска, а имаше и един друг индикатор, поради което оставих акцията с много малко тегло в портфейла ми. След като уточних за пореден път, че Спиди не е балоняк, но поради някакви причини лятото според мен не му беше оптималният тайминг да мина по същество. Защо вярвате, че търговото ще е на ЕВ/ЕБИТДА 8 по резултати от 2020 г.? Никъде в нормативната уредба не съм чел, че трябва да се прилага точно този критерий. Бихте ли се обсоновали защо точно тази цифра а не друго случайно число?
Нямам акции тук, но горе-долу следя положението.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМного харесвам Спиди и в даден момент догодина ще имам много от нея. Просто вярвах, че сделката задържа цената ниска, а имаше и един друг индикатор, поради което оставих акцията с много малко тегло в портфейла ми. След като уточних за пореден път, че Спиди не е балоняк, но поради някакви причини лятото според мен не му беше оптималният тайминг да мина по същество. Защо вярвате, че търговото ще е на ЕВ/ЕБИТДА 8 по резултати от 2020 г.? Никъде в нормативната уредба не съм чел, че трябва да се прилага точно този критерий. Бихте ли се обсоновали защо точно тази цифра а не друго случайно число?
Коментар
-
Много харесвам Спиди и в даден момент догодина ще имам много от нея. Просто вярвах, че сделката задържа цената ниска, а имаше и един друг индикатор, поради което оставих акцията с много малко тегло в портфейла ми. След като уточних за пореден път, че Спиди не е балоняк, но поради някакви причини лятото според мен не му беше оптималният тайминг да мина по същество. Защо вярвате, че търговото ще е на ЕВ/ЕБИТДА 8 по резултати от 2020 г.? Никъде в нормативната уредба не съм чел, че трябва да се прилага точно този критерий. Бихте ли се обсоновали защо точно тази цифра а не друго случайно число?
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеИзненадвам се обаче, че оценява по диаметрално-противоположен начин, две компании, които са много подобни (от моя гледна точка).
Поздрави и успех!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ендер,
Мисля че това мнение цели най-вече да жегне Грую, а не мисля че е нужно. Признавам, че и аз се дразня на постоянните мнения на Грую как Спиди било скъпо, а разни други евтини с идеята за някаква негова си ирония. Моето лично мнение е, че Алтерко и Доверие си струват на текущите им цени, а същото така и Спиди ще възнагради доволно своите акционери. Не мисля че трябва да се насочваме само към това търгово дето се чака, за мен компанията си струва да бъде притежавана след това, само е важно да остане на борсата.
Успех на инвестициите на всички!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Ендер,
Мисля че това мнение цели най-вече да жегне Грую, а не мисля че е нужно. Признавам, че и аз се дразня на постоянните мнения на Грую как Спиди било скъпо, а разни други евтини с идеята за някаква негова си ирония. Моето лично мнение е, че Алтерко и Доверие си струват на текущите им цени, а същото така и Спиди ще възнагради доволно своите акционери. Не мисля че трябва да се насочваме само към това търгово дето се чака, за мен компанията си струва да бъде притежавана след това, само е важно да остане на борсата.
Успех на инвестициите на всички!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
В статията пише, че цената на сделката не зависи от печалбата за тази година. Това може да означава само едно - че цената на следката зависи от печалбата в предишен период. може би 2019???Във връзка с предстоящата сделка с френската Geopost зависи ли цената от постигната през годината брутна печалба (с други думи оптимизират ли се разходи, вкл. за персонал)?
Не, няма връзка. Разбира се, стараем се да поддържаме разумен баланс на разходите, отнесени към приходите, но през тази година с предизвикателствата на COVID-19 и през пролетта, и в последните два месеца е трудно да се говори за оптимизация. Обратното: наложи се и направихме много инвестиции и в хора, и в допълнително оборудване, за да отговорим максимално адекватно на увеличеното търсене. Дали сме успели ще се види след коледната кампания, когато ще можем да сме по-обективни в преценката си.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
"Едва когато приливът отмине, става ясно кой се къпе гол."
У.Бъфет
Успех на инвестициите на всички!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Ти си яко зациклил, бате. Приятелски съвет е това, даже се притеснявам за теб.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
"Едва когато приливът отмине, става ясно кой се къпе гол."
У.БъфетNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
А, интересен - балоняк, Кире, балоняк. едни 60-65 милки ЕБИТДА, дето груювците на късмет ще ги познаят, не че знаят нещо, и 72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8. Друго си е да си в секатата и да си наясно със заверата в младите жребчета за обяздване. А тук само балоняци и груювци - пфу! тегли бързо една майна и ходи в хубавите компании - питай сектата, може и да те приемат
У.Бъфет
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИнтересен ще е отчета..
- 3 Харесвания
Коментар
-
А, интересен - балоняк, Кире, балоняк. едни 60-65 милки ЕБИТДА, дето груювците на късмет ще ги познаят, не че знаят нещо, и 72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8. Друго си е да си в секатата и да си наясно със заверата в младите жребчета за обяздване. А тук само балоняци и груювци - пфу! тегли бързо една майна и ходи в хубавите компании - питай сектата, може и да те приемат
В момента акцията се търгува при P/E 10-11, най-много 12. В същото време, този ръст на интернет търговията у нас е в ранен етап все още. Тепърва ще се учим, че има удобна и сигурна алтернатива на мола.
А, и бонусът е, че консолидацията вече увеличава, а не намалява печалбата, каквито случаи виждаме другаде
Не съм сигурен, но вероятно румънското дружество е излязло на плюс. 1,2 млн. печалба ми се вижда много за Рапидо.
- 1 like
Коментар
-
бе не ми ги хвали тия - балоняк, най-долен балоняк! Само Алтерко, Доверие, г-н Донев и г-н Димитров обичаме! А, заредил съм и 100Т на БФБ (не ме питайте как съм ги купувал, имам си ги от 3 кинта) - само груювците се набиват в балоняци и избушеняци! Айде, стига толкова, че сектатата почти ме е приела за адепт и не трябва да си разочаровам. Отново само Алтерко, Доверие, Трейдинга, г-н Донев и г-н Димитров са НАЙ, това тук е долен балоняк!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар