IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Браво Груйче, ЗНАЧИ 100 ТОНА..Ами ти ще се пенсионираш след търговото..Ще работиш , не за хляба а за кеф..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Интересен ще е отчета..
      А, интересен - балоняк, Кире, балоняк. едни 60-65 милки ЕБИТДА, дето груювците на късмет ще ги познаят, не че знаят нещо, и 72-80 кинта търгово при ЕV/EBITDA от 8. Друго си е да си в секатата и да си наясно със заверата в младите жребчета за обяздване. А тук само балоняци и груювци - пфу! тегли бързо една майна и ходи в хубавите компании - питай сектата, може и да те приемат
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
        Speedy: Забавянето на доставките е, защото пратките през ноември са 50% повече
        https://www.capital.bg/biznes/kompan...toto_pratkite/

Капацитетът им е бил такъв, че трудно са поели наплива в началото на затварянето, съчетано с Черния петък. Наетите хора са между 25% и 40% повече, в зависимост от района. Една трета от офисите работят с удължено работно време.

Въпреки това, при 50% ръст на обработените пратки за миналия месец, а за някои райони и 100%, т.е. двойно, явно се задъхват. Забавянето е заради повечето пратки до адрес, иначе в офисите доставянето върви нормално.
        бе не ми ги хвали тия - балоняк, най-долен балоняк! Само Алтерко, Доверие, г-н Донев и г-н Димитров обичаме! А, заредил съм и 100Т на БФБ (не ме питайте как съм ги купувал, имам си ги от 3 кинта) - само груювците се набиват в балоняци и избушеняци! Айде, стига толкова, че сектатата почти ме е приела за адепт и не трябва да си разочаровам. Отново само Алтерко, Доверие, Трейдинга, г-н Донев и г-н Димитров са НАЙ, това тук е долен балоняк!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Дали не избързаха с това да се продадат сега?

П.с. сега очаквам да се включи активно госпожа четвърти километър.
          Last edited by top; 16.12.2020, 21:32.

Коментар

• Интересен ще е отчета..

Коментар

• Speedy: Забавянето на доставките е, защото пратките през ноември са 50% повече
              https://www.capital.bg/biznes/kompan...toto_pratkite/

Капацитетът им е бил такъв, че трудно са поели наплива в началото на затварянето, съчетано с Черния петък. Наетите хора са между 25% и 40% повече, в зависимост от района. Една трета от офисите работят с удължено работно време.

Въпреки това, при 50% ръст на обработените пратки за миналия месец, а за някои райони и 100%, т.е. двойно, явно се задъхват. Забавянето е заради повечето пратки до адрес, иначе в офисите доставянето върви нормално.

Коментар

Топ, тук купих след първият дивидент за първи път и наблюдавах оборота и офисите и отчетите..Добре е човек да си променя мнението и да сменя конете по време на състезанието..Аз имам предимно дивидентни акции, ти не си ли променяш мнението и покупките в инвестициите.. Никога не плюя акции, към някои имам съмнения и резерви, защото за 28 години много сме лъгани.. И така, кой е пуснал темата..
                Да, съгласен съм. Умението да можеш да си смениш мнението и гледната точка е много ценно. Не всеки го умее. Респект за което. Никой не се е родил научен.

Коментар

• Топ, тук купих след първият дивидент за първи път и наблюдавах оборота и офисите и отчетите..Добре е човек да си променя мнението и да сменя конете по време на състезанието..Аз имам предимно дивидентни акции, ти не си ли променяш мнението и покупките в инвестициите.. Никога не плюя акции, към някои имам съмнения и резерви, защото за 28 години много сме лъгани.. И така, кой е пуснал темата..
                  Last edited by Kiro; 10.12.2020, 13:20.

Коментар

Груйче, не се сърди брат.. Тролове винаги е имало и ще има..Щом и Осло, който е толкова сдържан и експертен изкараха вътрешар и пристрастен..
                    Още малко и ще видим , кой крив и кой прав.. Сегашната комисия се представи добре с Трейс, така че очаквам справедлива цена.. Нека си се вият и опашките пред офисите на Спиди.. Имам акции тук и в Алтерко имам..
                    Киро, от любопитство да видя кой е отворил тази тема в началото, тъй като госпожата твърди, че темата е нейна, както и да е, та отварям и гледам как си оплюл Спиди в началото при капитализация от 80 млн лв., смях

Коментар

• Сега коя акция гониш и се страхуваш да не избяга.. Според мен и тук ще си направи 10-15 процента..Монбат тръгна , там може и повече да направи..Да не влизаш в Доверие и да чакаш дивидент, ако дадат и аз ще купя....

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ех, Кире, толкова ли не ги усещаш - понеже явно ги дразня в другите теми, в които дори спрях да пиша, трол фабриката се засили тук, в "моята" тема. Винаги се стартира с едно уж мазничко такова поведение, после се започва едно покровителствено говорене и накрая ти искат да дадеш оценка до стинка за търговото. Трол до трола, мила моя майно льо. Ма щом така ги кефи баш троловете на форума с големите претенции и разбирания, кой съм аз, че да ги спра - затова и в подписа ми има послание, което се старая да спазвам. Така че нека се прифържаме към доброто старо НАЙ и Балоняк и да се приключва. В тази тема също спирам да пиша до Нова година - нека си лудуват троловете, мен това какво ме бърка, видно е, че са толерирани иявно това е правилната посока за развитие на форума
                        Аз Груйче искам да те замоля нещо
                        Спри да пишеш в другите теми. И кучетата на село разбраха "това е скъпо, бъдещето е несигурно, дайте оценки, дайте калкулации, дайте продукти". Е да ама тия работи не са ясни и на Господ.

Всеки си има притеснения. Ето примерно Тесла. Самоуправляващият им се модул щял да рулира, защото милиони коли го ползват и се самообучават , а при Гуъл 5 коли (автономни) накръст. Щяли Тесла да продава на другите автомобилостроители този модул и да взима много пари, а е монополист. И хоп пазарна от 600 млрд. и ръст на акциите десетки пъти за години. Окей. Ами ако не стане? Ако регулаторите им кажат "давате си личните данни, тоест базата данни взета от милионите си потребители, за масово ползване", какво правим?
                        И ти примерно влизаш и им говориш постоянно, че са балоняк, че нямат калкулации и т.н. и че няма да стане.
                        Има ли смисъл? А ако стане.
                        Божа работа.
                        Защо трябва да повтаряш едно и също 100 пъти и защо в последните дни пак използва думата мумифициран?

Кротни се малко моля те, защото просто няма нужда да повтаряш едно и също като развален грамофон.
                        Инвестирането е толкова трудно (99% се провалят), че просто да се молим плановете на акционерите спекуланти в Спиди, Алтерко, Доверие, Агрия, Албена и т.н. горещи да сполучат и това е.
                        Бъдещето е доста непредвидимо.

Затова предлагам малко да се смирим, малко да не повтаряме, да не се заяждаме и дано на всички им излязат надеждите. Аз примерно вярвам в Спиди, че е предвидима. За Алтерко ме е страх (вероятно неоснователно), че е изложено на силна световна конкуренция и с тези маржове и ръстове ще привлече лешоядите конкуренти и копи-пейст и успеха ще се превърне в нещо по-слабо поради ценова война и отрицателни маржове. Но това са просто тъпи страхове, вероятно няма да се оправдаят. Но страх лозе пази, затова не пипам там засега, но дано успеят. Остави ги на мира моля те.

Тук в Спиди ми е добре , 10 пи и, около 5% дивидентна , над 20% ръст на продажбите, стабилен структуроопределящ бизнес. Конкуренция, хеле пък от китай нулева, Дори китайски скъпи неща, като домашен почистващ робот идват през Спиди, онзи ден на един познат му дойде за 600 лв. китайския през Спиди, вместо за 1 200 лв.американски почистващ робот. Иначе евтините китайски неща (дрънкулки) ми идват през БГ Пощи. Но идеята ми е, че Китай тук помага, а китайците са мафия, която е покрила целия свят. Интегрират хора по ключови позиции в университети, банки, мулти-компании, те не пропускат да хванат пазарен дял. Но не ходя да хейтя в други теми постоянно като теб. Защото Първо, вероятно ще им се получи работата и Второ, парите са си техни, риска техен, печалбите техни, ако има загуби пак техни.

Ти явно исках да ги спасяваш. Но ако спечелят (както засега) и заради теб са продали по-рано, ще им възстановиш ли пропуснатите ползи

Между другото всеки коментар вече трябва да се свежда до Китай, защото Алкомет реве, че им правят дъмпинг, фотоволтаиците са дъмпинговани от китайски, М+С има конкуранти в китай, засега без добро качество, но ЗАСЕГА. Факторът Китай ни залива и Спиди слава богу леко печели от него, въпреки че колко може да печели, ако Европа обеднее покрай китайския конкурентен натиск и хората нямат пари, с които да си поръчват от интернет магазините.

С две думи
                        Да стискаме палци на всички бг компании

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа

Коментар

Преци, опции винаги има и ще има..
                          И Костолани го е казал, - "не се тича след акция",
                          Затова опитвам да я хвана, преди да е започнала да бяга

Коментар

• Преци, опции винаги има и ще има..

Коментар

Преци, какви лоши предположения имаш за сделката..Няма как търговото да е под сегашните цени, а и резултатите растат и се подобряват..
                              Хубави ми са предположенията, Кире, просто предпочитам по-отрано да се преместя другаде, докато има все още добра опция

Коментар

• Преци, какви лоши предположения имаш за сделката..Няма как търговото да е под сегашните цени, а и резултатите растат и се подобряват..

Коментар

Working...
                                X