Първоначално изпратено от oslo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
от консолидираният отчет (излязъл месец преди крайния срок), машини са Спиди:
Ръст на консолидираните продажби с 62% на годишна базадо 28 млн. лв.
Ръст на EBITDA с 31% до 5,34 млн. лв., а знаете, че екзита през 2020 г. е уговорен на 8 x EBITDA
ЕБИТДА е по-голяма с около 25% от тази на Софарма Трейдинг, при положение, че капитализацията на Трейдинга е 177,6 млн. лв. срещу 169 млн. лв. на Спиди
При Трейдинга растеж почти няма, печалбата и продажбите са нагоре със само по 6%.
М+С Хидравлик е дроб сърма. Има спад с 16% на нетната печалба до около 3 млн. лв. Продажбите хлътват с 5%. А пазарната капитализация е 211 млн. лв.
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам в 2 от посочените компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеВиж какво си написал по горе само и недей да оргиналничиш ..видях линка в интернет където не пишеше че е за периода ....но ако е така както казваш и са платили тези пари за 4М приходи на година е някаква невероятна набутка ...и това потвърждава това което казах по рано
ПРОЧЕТИ ДОБРЕ КАКВО СЪМ НАПИСАЛ.
А то е цитат на някой си oslo, писал преди месец същата глупост, която и ти - за един месец н'ам си колко приходи и печалба, а за година .....
Направо оргазъм получи човека.
Смятах до копирам глупостите му в Бисери и вицове, но сега вече си мисля, че никой няма да разбере какво е смешното.
Четете, както постовете на другите, така и литература за това, което (си мислите че) правите. Ако бяхте шарани, щяха с бастун да ви хващат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеАко смятат растежа както го прави oslo, нищо чудно че цената е такава. Не ми се търси, за да го цитирам, но беше нещо такова:
"Саво за месец и нещо румънската придобивка е помогнала за 35% ръст на Спиди като цяло. Представете си колко ще е за една година..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеМи толкова е разликата между неконсолидирания и консолидирания .
Това означава, че приходите на румънските дружества са наистина към 4 млн лева и печалба от 300 хил, но ЗА ЦЯЛАТА 2014 г.!
Как оцелявате на БФБ бе хора?Last edited by fantasy_gt; 02.04.2015, 12:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеПогледнах отчетите към 31.12.2014 и ...
Само ми кажи, ти наистина ли смяташ, че дъщерните са докарали 4 млн приходи и 300 хил печалба за 40 дни???
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеДруг път ги препрочитай малко нещата от 19.11.2014 до 31.12.2014 са прибавени 4млн към приходите от наи силния месец за румънците, но трябва да се каже 4е това е генерирало само 300К печалба което ще направи около 3млн допълнително 2015 , дори и с тях P/Е ще стои към 15 . Просто тук се иска много синергия и доста голям ръст и в двете държави
Само ми кажи, ти наистина ли смяташ, че дъщерните са докарали 4 млн приходи и 300 хил печалба за 40 дни???
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеДруг път ги препрочитай малко нещата от 19.11.2014 до 31.12.2014 са прибавени 4млн към приходите от наи силния месец за румънците, но трябва да се каже 4е това е генерирало само 300К печалба което ще направи около 3млн допълнително 2015 , дори и с тях P/Е ще стои към 15 . Просто тук се иска много синергия и доста голям ръст и в двете държави
И как впрочем пресметна колко са приходите и печалбата от 19.11 до 31.12?!? Имаш седмични данни за българските и румънските компании?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеАко смятат растежа както го прави oslo, нищо чудно че цената е такава. Не ми се търси, за да го цитирам, но беше нещо такова:
"Саво за месец и нещо румънската придобивка е помогнала за 35% ръст на Спиди като цяло. Представете си колко ще е за една година..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеКато погледнем тази акция се търгува 12хЕБИТДА и към 20 пъти пе4албата ......, при тази капитализация трябва да имате огромни очаквания за растеж .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеА твоите очаквания за растеж какви са?
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнениеКато погледнем тази акция се търгува 12хЕБИТДА и към 20 пъти пе4албата ......, при тази капитализация трябва да имате огромни очаквания за растеж .“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар