IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами съвсем нормално сборище, набръзо претупахме - отидох защото имах 1-2 делови срещички в съседната сграда преди туй: само Марианчо ги потормози с разни питаници.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
      кога ще дойде времето да го продаваме спиидито? По какво ще познаем ?
      Няма страшно, нали си чувал че спекулантът се разкешва в дъното. Щом удари дъното ще го продадем. )) Или си решил да избързаш !? ))
      Не е препоръка... !!!
      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• кога ще дойде времето да го продаваме спиидито? По какво ще познаем ?
        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Умълчахте се тука, нищо не казвате...
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от PapilloN* Разгледай мнение
            Аз ....
            Значи ще се видим на.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Хора - около вторник има сборище на Мишокът, някой ще ходи ли?
              Аз ....

Коментар

• За година интернет търговията в България се е удвоила

Над 925 000 българи са пазарували онлайн през миналата година, сочат данни на националната статистика. За последните две години броят им почти се удвоил, тъй като през 2012 г. те са били 520 000 души.

5 млрд. лева е достигнал оборотът на електронна търговия в България през миналата година. В сумата са включени продажбите на едро и дребно. За сравнение през 2013 г. оборотът е бил 2,2 млрд, пише "24 часа". За времето, откакто в България се води официална статистика за електронната търговия, сумата е нараснала повече от внушително - през 2006 година тя е била 543 млн. лева.

Стоките, които българите пазаруват по интернет, основно са дрехи и спортни стоки. След това се нареждат стоките за дома, пътуванията и хотелските резервации, електронно оборудване и покупките на билети за различни развлекателни събития.

1 милион българи пазаруват онлайн
                Броят им е скочил двойно за година

Над 925 000 българи са пазарували онлайн през миналата година, сочат данни на националната статистика. За последните две години броят им почти се удвоил, тъй като през 2012 г. те са били 520 000 души. 5 млрд. Лева е достигнал оборотът на електронна търговия в България през миналата година, съобщава „24 часа“. В сумата са включени продажбите на едро и дребно. За сравнение през 2013 г. оборотът е бил 2,2 млрд. За времето, откакто в България се води официална статстика за електронната търговния, сумата е нараснала повече от внушително - през 2006 година тя е била 543 млн. лева.

Стоките, които българите пазаруват по интернет, основно са дрехи и спортни стоки. След това се нареждат стоките за дома, пътуванията и хотелските резервации, електронно оборудване и покупките на билети за различни развлекателни събития.

Хората, които живеят в големите градове, най-често са пазарували онлайн - те са над половината от общия брой. Статистиката показва, че над 2/3 от покупките са направени от сайтове на продавачи, които са регистрирани в България. Хората обаче все още нямат доверие на плащанията онлайн. 60,2% са платили за доставките в брой, чрез банков превод, пощенски запис. През интернет чрез кредитна или дебитна карта са платили 33,4%.

Пазаруването по интернет носи добър бизнес за куриерските фирми. 3 пъти са се увеличили входящите международни пратки през мрежата на „Български пощи” от 2011 г. насам, съобщиха от компанията. Те са основно от Китай, Сингапур, Тайланд, Германия и Англия. Увеличението се дължи основно на електронната търговия. Най-много доставки от пазаруване по интернет има покрай коледните и новогодишните празници. От пощите посочват, че тогава има ръст от 40% на вдходящите пратки и 25 на сто на изходящите.

Подобно е положението и при куриерски фирми. Най-често купуваните стоки били дрехи, обувки, авточасти, техника, книги, телефони и аксесоари, козметика и парфюми, обзавеждане.

Развитието на куриерския бизнес води да увеличено търсене и на складове. В София например наемната цена се е увеличила от 3,5 на 3,75 евро/кв. м месечно заради недостатъчното предлагане на качествени имоти. Празните складове били едва 2,4%.

Във Великобритания, Германия и Франция през последните 5 г. пък всеки 1 млрд. евро от онлайн продажби довели до търсене на около 72 000 кв. м складове.

И както е казал Бафет:
                “Games are won by players who focus on the playing field –- not by those whose eyes are glued to the scoreboard.”
                Last edited by Alee; 07.02.2015, 09:57.
                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Какво ще се решава?
                  Домашни работи: както би казала Ирен Вачева.

Коментар

Да, бях станал като Веско Маринов просто.

Какво ще се решава?

Коментар

спомням си
                      беше се яко изпотил и измокрил от дъжда от бързане
                      Да, бях станал като Веско Маринов просто.

Коментар

Ела - аз миналата година не можах да ида, щото в един ден бяха турили сборищата на Медика, на Мишокът и на Атерата - аз да не съм Малкият мук, баси.
                        спомням си
                        беше се яко изпотил и измокрил от дъжда от бързане

Коментар

може да взема малко акции, за да присъствам на ОС
                          Ела - аз миналата година не можах да ида, щото в един ден бяха турили сборищата на Медика, на Мишокът и на Атерата - аз да не съм Малкият мук, баси.

Коментар

Проимал си вече и мишоци ли?
                            може да взема малко акции, за да присъствам на ОС
                            Last edited by fortiss; 04.02.2015, 09:08.

Коментар

Погледнато дългосрочно - винаги може да се купи една добра компания. Бързите печалби - не стават винаги, т.е. мислиш си, че си по-добър от останалите, но не си.
                              Този влак, рейс, кола, както искате му казвайте е много добър !!!!!
                              Проимал си вече и мишоци ли?

Коментар

• Погледнато дългосрочно - винаги може да се купи една добра компания. Бързите печалби - не стават винаги, т.е. мислиш си, че си по-добър от останалите, но не си.
                                Този влак, рейс, кола, както искате му казвайте е много добър !!!!!

Коментар

Working...
                                X