IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиди АД (SPDY / 0SP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    ЕЙ 65..Да не стигнете цената и без второ търгово..Да акцията е добра и има дивидент.. Имам разбира се..
    Kire, тук проблемът е, че има лимит в полета на хартишката. - Този е нюанса който пък на мен не ми допада. Да се бутам в лимитирано като цена и незнайно кога във времето търгово за още 6 до 12 лв профит над сегашно ниво ?!- не мерси, мен не ме кефи. Има и добри други опции. А и ако досегашния мажо е имал за цел максимизиране на ев/ебитда(което го устройва), то пък каква е гаранцията, че новият мажо няма да има за цел нейното минимизиране(което го устройва)?! Има условности и предположения, не виждам с какво се гарантира дори хипотезата 80 лв, освен, че е пожелателна. Всяка акция си е в някакъв период - живот, възход, залязване. Като знаеш. че тук периодиката е пред финал, как да те привлече... Успех разбира се за гонещите 70 и 80 лв.
    ps. без препоръка

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнение
      Да благодарим на OSLO , за труда и информацията. Това вдъхва надежда у дребните инвеститори за достойно кеширане на инвестицията. Имам акции около 9 ,5 % от портфейла. Не е препоръка.
      Благодари му от свое име. Аз мисля, че подобен труд минимум трябва да хвърля всеки, който инвестира. Иначе после пак ще има реване от сорта как всички други са виновни за нечии неуспехи. Иначе поздравления за Осло, че си публикува част от труда.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнение
        Да благодарим на OSLO , за труда и информацията. Това вдъхва надежда у дребните инвеститори за достойно кеширане на инвестицията. Имам акции около 9 ,5 % от портфейла. Не е препоръка.
        моля
        ако мога да обобщя тука е така
        хората на Макрон и Мектупчиян рисуват рамката, хората на Ен Ен я обличат в текуща цена
        кибиците гледат

        от лето господне 2013-то е така и явно ще е така до лето господне 2032-ро

        Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции!

        Коментар


        • Да благодарим на OSLO , за труда и информацията. Това вдъхва надежда у дребните инвеститори за достойно кеширане на инвестицията. Имам акции около 9 ,5 % от портфейла. Не е препоръка.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
            Седнах и направих изчисления на база данните на Ен ЕН в сайта им
            от 2017 г. досега за около 3 години и половина са увеличили дела си в Спиди от 1,9% на 3,6% или около двойно в брой акции и тройно в стойност
            доколкото може да се сметне УПФ-то купува постоянно през 2020 г., явно те са обирали при сривовете през март
            взели са около 14 448 акции за около 700 000 лв.
            Е взели са и 300 000 лв. от дивидент

            С дял от 3,6% имат дял от около 36% във фрий флоута, което ги прави малкият голям след Спиди груп и френските пощи
            Click image for larger version

Name:	image_15277.jpg
Views:	6
Size:	76.9 КБ
ID:	3704676

            от 10.11.2020, 11:39

            Вчера се изказаха хората на Макрон и на Мектупчиян

            Чудно ми е какъв ще е отговорът на Ен Ен
            къде ще преоценяват портфейла си
            какво мислят за 8x … и т.н.
            Може пак да скрият шайбата на другите хокеисти

            Фонд мениджърите в Ен Ен буквално къртят

            Поздравления



            Коментар


            • Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнение
              Почти всичко на ask-а изчезва...
              Това, което е известен риск, че може този, който бранеше нивото 60 да започне да сипва помалко, докъм търговата цена.

              Коментар


              • Почти всичко на ask-а изчезва...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                  Гледам сте се забили да правите сметки за търговото. Спиди, въпреки критиките, които заслужава, заради издънките с доставките, в момента е една прекрасна акция. Имате си цена на търговото. Това се възприема, като силна зона на подкрепа. Има дивидент. И има нарастващи продажби. Плюс вероятност за по-добро управление. Единствената въпросителна е дали ще остане публично, и то по-скоро ще остане такова.
                  Нямам акции и няма да купувам, но не виждам проблем тук.
                  В това спор няма.

                  Коментар


                  • ЕЙ 65..Да не стигнете цената и без второ търгово..Да акцията е добра и има дивидент.. Имам разбира се..
                    Last edited by Kiro; 21.01.2021, 10:59.

                    Коментар


                    • Гледам сте се забили да правите сметки за търговото. Спиди, въпреки критиките, които заслужава, заради издънките с доставките, в момента е една прекрасна акция. Имате си цена на търговото. Това се възприема, като силна зона на подкрепа. Има дивидент. И има нарастващи продажби. Плюс вероятност за по-добро управление. Единствената въпросителна е дали ще остане публично, и то по-скоро ще остане такова.
                      Нямам акции и няма да купувам, но не виждам проблем тук.

                      Коментар


                      • GeoPost ще плати 142 милиона лева за 45% дял от Speedy

                        https://money.bg/deals/geopost-shte-...ot-speedy.html

                        Коментар


                        • Г-н Груев, първоначалната ви теза беше за сделка около 80 лева поради ползване на грешна дата към която да направите изчисленията и незнание на формулата ЕВ/ЕБИТДА. Хората аргументирани опровергаха тези ви твърдения. После почнахте да ги обиждате грубо и модераторите продължават да толерират този ви език. Според мен точно вие нямате основание да се оплаквате ит тях. Успех.
                          Last edited by dddd; 21.01.2021, 11:18.

                          Коментар


                          • И обясненията започнаха!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение

                              май не е добавено Други от текущи пасиви, а може би трябва
                              защато това май са чужди пари, според мен са наложените платежи, докато изпращача си вземе кеша по пратката, но може и да бъркам
                              Задължения към доверители за събрани суми по наложени платежи 8,358 - включени са в нетния финансов дълг

                              Коментар


                              • ОФТОПИК Така ще се включа само с едно мнение по темата и само защото има очакваната новина. После пак се самобанирам за 1 месец, защото нищо в инвестора не се променило - сектата на оптимистите от утрешния ден, които хвалят нещо, за да го продадат, като междувременно диктуват и политиката на модериране във форума и за огромен срам, дори Мариан се съобразява с тях, все още си е тук и се е разпищолила - да са живи и здрави, вес да продават на дъно и да купуват на връх или както там беше, Разбирам и адептите им - наскоро прочетох едно много интересно нещо, нарича се Експеримент на Милграм, което с две думи е подчинение на авторитета, дори когато той те кара да правиш малоумни и дори противозаконни неща. Е, тук "авторитетите", които формират насоката на форума са с модераторска протекция, така че и моите изяви в него ще са 0 КРАЙ НА ОФТОПИК

                                По самата новина - като чета коментарите, разбирам защо аналЛизаторите получават кинти (и се скриха, без да коментират) и защо ние, адвокатите, при определени условия сме отлично платени. Ми щото никой не чете документите, а само заглавията. Какво е заглавието - Търгово - ау, ужас, преебаха ни, как може, къде е Грую, тоя миндил, къде са 70+ лева, ограбиха ни, ууууу и т.н., като дори баш адептът Осло тихо и примиренчески се отзова само с Холд, братя, за Бога, холд.

                                Ми нека видим какви бяха изходните позиции - сектата рече, че елката им цъкала по екселя цифрички около 50 и надолу, като най-смелите прогнози бяха за 53-54 кинта, дето ще се платят на Валерко, и ще ни ограбят, щото това е балоняк и т.н. Моята прогноза беше за 60 кинта на Валерко (и че цената, която ще се плати на Валерко няма никакво значение реално) и оферта към нас, която ще е в диапазона на 72-80 кинта. За момента сектата е в амок, аз съм видял почти правилно цената.

                                Какво се случва реално, щото като кучето на Павлов прочетохте само "търгово предложение" и цена, и спряхте до там. Ма реалността е друга - това "търгово" не е точно търгово, то е упражяване на опцията, която имат към Валеркото и това е цената за Валеркото. Отново подчертавам - това не е цената за цацата, това е цената за Валерко. И за да са по-убедителни, освен т. нар. "търгово", му припомниха на Валерко и за опцията отпреди 8 години, и зашисаха в търговото долна граница, при която да е успешно, която отговаря на договореният дял на Валерко.

                                Що направиха "търгово" - ми много просто, щото от една страна няма да платят таксата на БФБ за продажба през борсата и второ, което е по-важното, така няма да ги предреди някой друг, когато Валеркото изсипе въпросните акции на борсата. Щото франсетата мое да са всякакви, но не са тъпи. Затова и правят "търгово" - хем ще платят по-малко за процедурата на БФБ и еВана, хем никой друг (и тук не говоря за цацата с по 5-6 акции, или по-големите с по 5-6Т акции, а за истинските акули, като да речем НН) няма да се вреди преди тях, което е по-важното. Мислех си за тази опция, но понеже спецовете по тази акция са други, се въздържах от спекулации.

                                Какво следва оттук нататък - ми какво да следва, Валеркото ще си даде 45%, както се е договорил, за което учтиво му напомнят от Франция с клаузата, някой от цацата ще се подлъже и ще даде и той. След това на 99.99% ще има второ търгово, защото така е разписано в закона, което е насочено към цацата. То е важното, това сега е за Валерко, повторям го за незнам кой път.Е, винаги има някаква опция, в която като индженеро на трасето правят някаква врътка, но тя е с минимална вероятност

                                Какво ще направи Валеркото - Ми Валерко има няколко опции
                                - да продаде сега на 58,67 лева всичко
                                - да продаде на второро търгово за цацата
                                - да продаде по всяко време за период от 8 години след 2023 на цена 8хЕБИТДА, както е и сегашната клауза, ако му дотрябват пари или види, че ЕБИТДА почне да пада в съответната година, спрямо предходната
                                - да си запази оставащите 20%, като французите могат да му ги купят доброзорно (както се казва) през 2032 или избощно да не му ги купят след това и да си останат само негови

                                Какво ще направя аз - ще се изсмея на 58,67 и ще чакам второто търгово. Ако то не е в диапазона 72-80 лева, ще обжалвам и цената ще се вдигне (за това няма гаранция, но все пак практиката сочи, че се случва точно това). Ако не едостатъчно като цена, може и да продам половината и да запазя другата за по-добри времена, не съм решил. Защо няма да обжалвам първото търгово - ми много просто, ще го кажа за 20-ти пъти - то не е насочено към мен, а към Валерко.

                                Дали ще свалят дружеството - не, няма да го свалят от търговия на БФБ, ще можете да си цъкате спокойно, ако имате или търсите акции тук

                                Как е определена цената - за това питайте Мариан, да отиде и да вземе документите, ако му се занимава. Това ще е доста интересно четиво

                                Хайде, че ме гонят задачи, достатъчно време отделих на форума и темата, правя го на ползу роду за няколкото форумци, които ценя. Самобанирам се за още един месец и няма да пиша, каквото и ще да става и с каквито и епитети да бъда обуден от сектата, адептите и многониковите.

                                Успех и бъдете здрави и много печеливши, където и да инвесторате.

                                П.С. Нарочно пиша преди 10 часа, за да съм чист пред съвестта си, а не като някои хора следварително. Не е препоръкЪ, че това го забравих!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X