Да благодарим на OSLO , за труда и информацията. Това вдъхва надежда у дребните инвеститори за достойно кеширане на инвестицията. Имам акции около 9 ,5 % от портфейла. Не е препоръка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеСеднах и направих изчисления на база данните на Ен ЕН в сайта им
от 2017 г. досега за около 3 години и половина са увеличили дела си в Спиди от 1,9% на 3,6% или около двойно в брой акции и тройно в стойност
доколкото може да се сметне УПФ-то купува постоянно през 2020 г., явно те са обирали при сривовете през март
взели са около 14 448 акции за около 700 000 лв.
Е взели са и 300 000 лв. от дивидент
С дял от 3,6% имат дял от около 36% във фрий флоута, което ги прави малкият голям след Спиди груп и френските пощи
от 10.11.2020, 11:39
Вчера се изказаха хората на Макрон и на Мектупчиян
Чудно ми е какъв ще е отговорът на Ен Ен
къде ще преоценяват портфейла си
какво мислят за 8x … и т.н.
Може пак да скрият шайбата на другите хокеисти
Фонд мениджърите в Ен Ен буквално къртят
Поздравления
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнениеПочти всичко на ask-а изчезва...
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеГледам сте се забили да правите сметки за търговото. Спиди, въпреки критиките, които заслужава, заради издънките с доставките, в момента е една прекрасна акция. Имате си цена на търговото. Това се възприема, като силна зона на подкрепа. Има дивидент. И има нарастващи продажби. Плюс вероятност за по-добро управление. Единствената въпросителна е дали ще остане публично, и то по-скоро ще остане такова.
Нямам акции и няма да купувам, но не виждам проблем тук.
Коментар
-
Гледам сте се забили да правите сметки за търговото. Спиди, въпреки критиките, които заслужава, заради издънките с доставките, в момента е една прекрасна акция. Имате си цена на търговото. Това се възприема, като силна зона на подкрепа. Има дивидент. И има нарастващи продажби. Плюс вероятност за по-добро управление. Единствената въпросителна е дали ще остане публично, и то по-скоро ще остане такова.
Нямам акции и няма да купувам, но не виждам проблем тук.
- 3 Харесвания
Коментар
-
GeoPost ще плати 142 милиона лева за 45% дял от Speedy
https://money.bg/deals/geopost-shte-...ot-speedy.html
- 1 like
Коментар
-
Г-н Груев, първоначалната ви теза беше за сделка около 80 лева поради ползване на грешна дата към която да направите изчисленията и незнание на формулата ЕВ/ЕБИТДА. Хората аргументирани опровергаха тези ви твърдения. После почнахте да ги обиждате грубо и модераторите продължават да толерират този ви език. Според мен точно вие нямате основание да се оплаквате ит тях. Успех.Last edited by dddd; 21.01.2021, 12:18.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
май не е добавено Други от текущи пасиви, а може би трябва
защато това май са чужди пари, според мен са наложените платежи, докато изпращача си вземе кеша по пратката, но може и да бъркам
- 1 like
Коментар
-
ОФТОПИК Така ще се включа само с едно мнение по темата и само защото има очакваната новина. После пак се самобанирам за 1 месец, защото нищо в инвестора не се променило - сектата на оптимистите от утрешния ден, които хвалят нещо, за да го продадат, като междувременно диктуват и политиката на модериране във форума и за огромен срам, дори Мариан се съобразява с тях, все още си е тук и се е разпищолила - да са живи и здрави, вес да продават на дъно и да купуват на връх или както там беше, Разбирам и адептите им - наскоро прочетох едно много интересно нещо, нарича се Експеримент на Милграм, което с две думи е подчинение на авторитета, дори когато той те кара да правиш малоумни и дори противозаконни неща. Е, тук "авторитетите", които формират насоката на форума са с модераторска протекция, така че и моите изяви в него ще са 0 КРАЙ НА ОФТОПИК
По самата новина - като чета коментарите, разбирам защо аналЛизаторите получават кинти (и се скриха, без да коментират) и защо ние, адвокатите, при определени условия сме отлично платени. Ми щото никой не чете документите, а само заглавията. Какво е заглавието - Търгово - ау, ужас, преебаха ни, как може, къде е Грую, тоя миндил, къде са 70+ лева, ограбиха ни, ууууу и т.н., като дори баш адептът Осло тихо и примиренчески се отзова само с Холд, братя, за Бога, холд.
Ми нека видим какви бяха изходните позиции - сектата рече, че елката им цъкала по екселя цифрички около 50 и надолу, като най-смелите прогнози бяха за 53-54 кинта, дето ще се платят на Валерко, и ще ни ограбят, щото това е балоняк и т.н. Моята прогноза беше за 60 кинта на Валерко (и че цената, която ще се плати на Валерко няма никакво значение реално) и оферта към нас, която ще е в диапазона на 72-80 кинта. За момента сектата е в амок, аз съм видял почти правилно цената.
Какво се случва реално, щото като кучето на Павлов прочетохте само "търгово предложение" и цена, и спряхте до там. Ма реалността е друга - това "търгово" не е точно търгово, то е упражяване на опцията, която имат към Валеркото и това е цената за Валеркото. Отново подчертавам - това не е цената за цацата, това е цената за Валерко. И за да са по-убедителни, освен т. нар. "търгово", му припомниха на Валерко и за опцията отпреди 8 години, и зашисаха в търговото долна граница, при която да е успешно, която отговаря на договореният дял на Валерко.
Що направиха "търгово" - ми много просто, щото от една страна няма да платят таксата на БФБ за продажба през борсата и второ, което е по-важното, така няма да ги предреди някой друг, когато Валеркото изсипе въпросните акции на борсата. Щото франсетата мое да са всякакви, но не са тъпи. Затова и правят "търгово" - хем ще платят по-малко за процедурата на БФБ и еВана, хем никой друг (и тук не говоря за цацата с по 5-6 акции, или по-големите с по 5-6Т акции, а за истинските акули, като да речем НН) няма да се вреди преди тях, което е по-важното. Мислех си за тази опция, но понеже спецовете по тази акция са други, се въздържах от спекулации.
Какво следва оттук нататък - ми какво да следва, Валеркото ще си даде 45%, както се е договорил, за което учтиво му напомнят от Франция с клаузата, някой от цацата ще се подлъже и ще даде и той. След това на 99.99% ще има второ търгово, защото така е разписано в закона, което е насочено към цацата. То е важното, това сега е за Валерко, повторям го за незнам кой път.Е, винаги има някаква опция, в която като индженеро на трасето правят някаква врътка, но тя е с минимална вероятност
Какво ще направи Валеркото - Ми Валерко има няколко опции
- да продаде сега на 58,67 лева всичко
- да продаде на второро търгово за цацата
- да продаде по всяко време за период от 8 години след 2023 на цена 8хЕБИТДА, както е и сегашната клауза, ако му дотрябват пари или види, че ЕБИТДА почне да пада в съответната година, спрямо предходната
- да си запази оставащите 20%, като французите могат да му ги купят доброзорно (както се казва) през 2032 или избощно да не му ги купят след това и да си останат само негови
Какво ще направя аз - ще се изсмея на 58,67 и ще чакам второто търгово. Ако то не е в диапазона 72-80 лева, ще обжалвам и цената ще се вдигне (за това няма гаранция, но все пак практиката сочи, че се случва точно това). Ако не едостатъчно като цена, може и да продам половината и да запазя другата за по-добри времена, не съм решил. Защо няма да обжалвам първото търгово - ми много просто, ще го кажа за 20-ти пъти - то не е насочено към мен, а към Валерко.
Дали ще свалят дружеството - не, няма да го свалят от търговия на БФБ, ще можете да си цъкате спокойно, ако имате или търсите акции тук
Как е определена цената - за това питайте Мариан, да отиде и да вземе документите, ако му се занимава. Това ще е доста интересно четиво
Хайде, че ме гонят задачи, достатъчно време отделих на форума и темата, правя го на ползу роду за няколкото форумци, които ценя. Самобанирам се за още един месец и няма да пиша, каквото и ще да става и с каквито и епитети да бъда обуден от сектата, адептите и многониковите.
Успех и бъдете здрави и много печеливши, където и да инвесторате.
П.С. Нарочно пиша преди 10 часа, за да съм чист пред съвестта си, а не като някои хора следварително. Не е препоръкЪ, че това го забравих!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Спокойно, като стане време за задължително търгово след 2-3 месеца, тогава цената ще трябва да се определи според оценъчни методи. И там КФН и всички заинтересовани ще имат думата.
Нямам акции в Спиди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Ето го тук разбирача, който казваше, че при Спиди нещата са лесни - 80 лв при евентуално търгово, като сделката си става.
Нямам акции в Спиди.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнениеЗдравейте! И аз да се включа. На 107-ма стр. от бележките към ГФО е изчислен"Консолидиран нетен финансов дълг" от 71,015, като това е след приспаднати парични средства и др. по-малки пера, а ЕБИТДА Е 46,310 или 8 х ЕВ/ЕБИТДА излиза 55.69 лв. на акция.
защато това май са чужди пари, според мен са наложените платежи, докато изпращача си вземе кеша по пратката, но може и да бъркам
Коментар
Коментар