Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеАз се чудя дали не купуват Geopost
Може би са решили че няма смисъл да правят второ търгово. Ще вдигнат цената за да купят пакета на NN ...
Размисли в обедната почивка ... не са препоръка за взимане на решения за ПП
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Някой смята ли да го приема? Имам 395 броя на средна цена 42.411 лв и се чудя какво да правя. Идеи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от amateur Разгледай мнениеИма отправено търгово цена 58,67 лв на акция....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kolq Разгледай мнение
То нали е идеята като си собственик да гледаш да печелиш повече? Как тогава ще се намали ev/ebitda? Може разбирасе да се изтегли голям дълг, обаче заемните пари трябва да се ползват за нещо. Как да падне капитализация? Да премахнат девиденти? Ми те нямат кворум да го направят дори след придобиване на 45%. А печалбата за собственика, за която споменаваш - . както казахме в единия случай можеше да се постига с максимизиране на ев/ебитда,(в интерес и на хакционерите) а в по-новия вариант мажото може да спечели от минимизирането с цел "придобиването" (обратно на интереса на акционерите)
Не е казано, че ще стане това или онова. Всеки участник на бфб има различен риск профил а според мен тук се залага на " сигурно". Моята теза като резултат е, че "сигурно" може да носи "по-малка" печалба спрямо други опции. Въпросите как и защо може да се постига мин или макс на ев/ебитда дори не ги и мисля, както казах - за мен определящото е лимита срещу книжата. Подобно на софарм - знаеш че предстои сделка на някаква вече близка цена и публиката предпочита както виждаме биодит с 2,6 пъти презапис, вместо да запише свободния флоут на спиди ...Просто има моменти, когато "биковете са алчни" за повече %
Не е препоръка разбира сеLast edited by precakanoto; 21.01.2021, 16:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Kire, тук проблемът е, че има лимит в полета на хартишката. - Този е нюанса който пък на мен не ми допада.Да се бутам в лимитирано като цена и незнайно кога във времето търгово за още 6 до 12 лв профит над сегашно ниво ?!- не мерси, мен не ме кефи. Има и добри други опции. А и ако досегашния мажо е имал за цел максимизиране на ев/ебитда(което го устройва), то пък каква е гаранцията, че новият мажо няма да има за цел нейното минимизиране(което го устройва)?! Има условности и предположения, не виждам с какво се гарантира дори хипотезата 80 лв, освен, че е пожелателна. Всяка акция си е в някакъв период - живот, възход, залязване. Като знаеш. че тук периодиката е пред финал, как да те привлече... Успех разбира се за гонещите 70 и 80 лв.
ps. без препоръка
Точно речено! Груеца да си ги смята бъдещите приходи,- щях да съм вътре за малко, ако беше до 52,50 и пак чао!
Гледай го ХЕСа де се избичи, че и 0,26/акц. ще се стори малко може и да я подмине, Доверителната пък си даде и тя преждевременно данът от над 1,30+ за хартия до тук, за другите няма да обаждам, ча то там е срамота да се хортува пред нямащи люде...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Kire, тук проблемът е, че има лимит в полета на хартишката. - Този е нюанса който пък на мен не ми допада.Да се бутам в лимитирано като цена и незнайно кога във времето търгово за още 6 до 12 лв профит над сегашно ниво ?!- не мерси, мен не ме кефи. Има и добри други опции. А и ако досегашния мажо е имал за цел максимизиране на ев/ебитда(което го устройва), то пък каква е гаранцията, че новият мажо няма да има за цел нейното минимизиране(което го устройва)?! Има условности и предположения, не виждам с какво се гарантира дори хипотезата 80 лв, освен, че е пожелателна. Всяка акция си е в някакъв период - живот, възход, залязване. Като знаеш. че тук периодиката е пред финал, как да те привлече... Успех разбира се за гонещите 70 и 80 лв.
ps. без препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЕЙ 65..Да не стигнете цената и без второ търгово..Да акцията е добра и има дивидент..Имам разбира се..
Да се бутам в лимитирано като цена и незнайно кога във времето търгово за още 6 до 12 лв профит над сегашно ниво ?!- не мерси, мен не ме кефи. Има и добри други опции. А и ако досегашния мажо е имал за цел максимизиране на ев/ебитда(което го устройва), то пък каква е гаранцията, че новият мажо няма да има за цел нейното минимизиране(което го устройва)?! Има условности и предположения, не виждам с какво се гарантира дори хипотезата 80 лв, освен, че е пожелателна. Всяка акция си е в някакъв период - живот, възход, залязване. Като знаеш. че тук периодиката е пред финал, как да те привлече... Успех разбира се за гонещите 70 и 80 лв.
ps. без препоръка
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеДа благодарим на OSLO , за труда и информацията. Това вдъхва надежда у дребните инвеститори за достойно кеширане на инвестицията. Имам акции около 9 ,5 % от портфейла. Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеДа благодарим на OSLO , за труда и информацията. Това вдъхва надежда у дребните инвеститори за достойно кеширане на инвестицията. Имам акции около 9 ,5 % от портфейла. Не е препоръка.
ако мога да обобщя тука е така
хората на Макрон и Мектупчиян рисуват рамката, хората на Ен Ен я обличат в текуща цена
кибиците гледат
от лето господне 2013-то е така и явно ще е така до лето господне 2032-ро
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции!
- 1 like
Коментар
Коментар