Първоначално изпратено от Здравко
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Нямам много време, но от това което успях да видя набързо - аз съм ОК с отчета. По традиция второто полугодие тук е по-силното и е определящо за годишния ФР на дружеството, но първото ни сочи "посоката". Честно казано предвид инфлацията, увеличените цени на пратките, следствие от рекордно поскъпналите горива се опасявах, че отчетът ще е доста по-лош от публикувания. Дори приятно съм изненадан, че печалбата расте с по-висок темп от този на приходите и разходите (+23%). Приходите очаквано растат с +18,5%, разходите също очаквано с +18,9%. Основно са се увеличили тези за заплати (разбираемо) и за материали (очаквано). Осезаем ръст има и при разходите за амортизации, но това също е очаквано предвид увеличените инвестиции през предходната година. Друго, което ми хареса е, че финансовите разходи намаляват, макар и да не са несъществени, но намаляват. Направи ми също така впечатление, че отново няма приходи от дивиденти, което обяснява защо тази година дивидентът е "само" 4,00 лв. Като цяло съм ОК и HOLD. Това е накратко моя "пристрастен" прочит. С интерес очаквам твоя безпристрастен прочит Осло...
Бъди здрав!
Продажбите на БГ пазара с 30% ръст за Q2, спрямо 10% за Q2, ово е подобрение (при 5% само за външните пратки в Q2, което е май защото има конкурент там, дето ги кара до хъб в Германия и оттам ги преразпределят в европейски куриерски верги, това правят във фирмата на един роднина, но може би не е от това спада, идея си нямам, те ще се оправят)
комуникирах с един магазинер и твърди че е защото Еконт пак вдигнали цените
аз гледам има хора и пред двете фирми (един срещу друг са)
мисля си, че народа се отпусна и пак харчи, може би така ми се иска
имам 2 покупки в последното тримесечие. Едното беше строителна макара, другото корда за храсторез (е и 3 пратки до държавна администрация, с обратни документи). и 5-те са със Спиди,нямам Еконт. Магазина за макари и корди даваше опция кеф ти Спиди, кеф ти Еконт, взех със Спиди,по евтино. Пък и дават отстъпка и не ми се ходи до мосю или баухаус или хускварна, щил и сие.
Ебитда и печалбата мисля че са рекордни за тримесечие.
Отчетът ме зарадва, защото този за Q1 ме свали на ниското (с 10%), сега с 25% за q2 съм хепи.
догодина дивидента да е с 50% нагоре, че иначе ще се депресирам (да ударим рекорден дивидент). И се чудя ако тегля в ексела 10 по 1,25, докъде ще стигна...
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.Last edited by oslo; 02.08.2022, 20:22.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеМоля за безпристрастен или пристрастен анализ на отчета
Благодаря
Бъди здрав!Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cool_alyn Разгледай мнениеАз пък мисля, че в средносрочен аспект нещата не изглеждат добре:
1. Пандемията отминава и повече хора ще излизат и ще пазаруват на място.
2. Горивата поскъпват и това ще се отрази на цените на услугите.
3. Всичко ще поскъпва и затова хората ще пазаруват все по-малко.
А заради този проблем с пощите в страните, дето започват на около 1000 км на северозапад, министъра щеше вече да го няма....явно заради всичките дандании около Украйна и газа нещо не излиза този проблем на дневен ред.
Естествено, че мнението ми не е препоръка за покупка или продажба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nik_naydenov Разгледай мнениеПри печалба от 5,66 според индиивидуалния, мисля, че е възможен дивидент от кръгло 4 лв. Аз ще съм доволен с моите към 9 % в портфейла.Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеКакъв дивидент очаквате тук момчета? Нещо в диапазона 3,50 - 4,00 или..?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз пък мисля, че в средносрочен аспект нещата не изглеждат добре:
1. Пандемията отминава и повече хора ще излизат и ще пазаруват на място.
2. Горивата поскъпват и това ще се отрази на цените на услугите.
3. Всичко ще поскъпва и затова хората ще пазаруват все по-малко.
А заради този проблем с пощите в страните, дето започват на около 1000 км на северозапад, министъра щеше вече да го няма....явно заради всичките дандании около Украйна и газа нещо не излиза този проблем на дневен ред.
Естествено, че мнението ми не е препоръка за покупка или продажба.
- 2 Харесвания
Коментар
-
„Български пощи“ не приемат никакви пратки
https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101639064
Вече две седмици, не могат и писма с документи да се изпращат.
Явно ще има бууст в Q2 2022 тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
Всеки сам си решава според целите и т.н.
Инвестициите, сексът и ремонтите всеки си ги прави сам. Не е хубаво да се аутсорсва.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
Осло. докога според теб, има смисъл да се мъчи човек с тази акция
Инвестициите, сексът и ремонтите всеки си ги прави сам. Не е хубаво да се аутсорсва.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнение
сетих се и друг нюанс
тук има някаква опция ev/ebitda кеш и т.н.
тоест кеша ще замине към акционерите било като изкупуване при упражняване на опция било като дивидент
защо да чакат?
пък и лихвите в ЕС се вдигат, ето днес провален аукцион в БГ
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам акции.Не е препоръка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеhttps://m.dnevnik.bg/biznes/companii...i_naem_na_nov/- Логистичен център гр. Пловдив
- Разгъната застроена площ 5000 кв.м - складови и офисни площи
- Предимства: локация в рамките на града, подходящ достъп за ТИР-ове и достъпен обществен транспорт.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар