КОЛКО ЛИ АКЦИИ СИ Е КУПИЛА СЕСТРАТА
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от black_trader Разгледай мнение......................но Карол все пак не са за подценяване.
Всеки ИП ще се навие за кинти да ти направи СПО, особено сега, когато няма достатъчно търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petergos Разгледай мнениеЩе откажете човека да пише във форума еййй!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАбе я ни даи телефона на сестра ти да я попитаме и ние някои неща- за СПИДИ разбира се
Коментар
-
Казали ти сестра ти по колко печалба на акция ще се разпределя за тази година и защо ли преди да е публична 100% се е разпределяла, а сега обещават да е 50%.И как като се разпределя цялата печалба са имали инвестиции и разтеж. Може ли да попиташ сестра ти и дали са коректни работодатели защото имам поснат от които знам, че едно са му обещавали когато е започнал а друго е получил и видял послеЗнае ли сестра ти колко добри дивидентни компании под ПЕ 10 има на БФБ и че от години редовно изплащат дивиденти, а цените са им много по изгодни
Коментар
-
Първоначално изпратено от lionboy Разгледай мнениеЗдравейте, искам да започна с това, че сестра ми работи в Спиди повече от 5 години и поназнайвам някои факти от кухнята.
OK - разбирам идеите на всички по-долу, но нека ви задам един въпрос на фона на няколко факти.
Колко считате, че трябва да струва една фирма, която от 10 години е лидер в индустрията си, която за последните 3 години на "криза" има 50% ръст в оборота и 3-4 пъти ръст в печалбата, в която служителите взимат добри "бели" заплати и в която самите служители искат да инвестират (сестра ми ще вложи всичките си спестявания в акции - е това вече и за мен е малко прекалено) и в която поне до момента акционерите очевидно са разпределяли цялата печалба за дивиденти?
Този разговор го водих със сестра ми онзи ден и ми е още пресен Аз трябваше да отговоря на този въпрос.
Така поставен въпроса, P/E 10, колкото излиза оценката по цитираните цифри, не мисля, че е кой знае каква "издувка". Е, на нашата измислена борса със сигурност е "смешна", но ако продължаваме да мислим така, ще продължаваме да чакаме "чудото" и рисковите капитали...
Коментар
-
Първоначално изпратено от lionboy Разгледай мнениеЗдравейте, искам да започна с това, че сестра ми работи в Спиди повече от 5 години и поназнайвам някои факти от кухнята.
OK - разбирам идеите на всички по-долу, но нека ви задам един въпрос на фона на няколко факти.
Колко считате, че трябва да струва една фирма, която от 10 години е лидер в индустрията си, която за последните 3 години на "криза" има 50% ръст в оборота и 3-4 пъти ръст в печалбата, в която служителите взимат добри "бели" заплати и в която самите служители искат да инвестират (сестра ми ще вложи всичките си спестявания в акции - е това вече и за мен е малко прекалено) и в която поне до момента акционерите очевидно са разпределяли цялата печалба за дивиденти?
Този разговор го водих със сестра ми онзи ден и ми е още пресен Аз трябваше да отговоря на този въпрос.
Така поставен въпроса, P/E 10, колкото излиза оценката по цитираните цифри, не мисля, че е кой знае каква "издувка". Е, на нашата измислена борса със сигурност е "смешна", но ако продължаваме да мислим така, ще продължаваме да чакаме "чудото" и рисковите капитали...
Въпреки, че съм любител на риска бих казал, че сестра ти (ако персонажа е верен) ще направи огромна глупост ако инвестира спестяванията си в компанията в която работи (на заплата)
Спиди работят добре, но техния подем в последните годинин се дължи основно на едно нещо - изпилени цени. Заплатите на персонала може да не са лоши, но в никакъв случай не са добри. Работа е много и напрегната. Замислял ли си се защо световно доказани имена в бизнеса не могат да се разгърнат адекватно в България - ами защото не искат да бачкат на цени на каквито се навиват българските играчи.
Ако утре Спиди вдигнат цените, за да подобрят маржа и да отговорят на очакванията на инвеститорите ... клиентите им масово ще се прелеят към Еконт..примерно.
Точно в момента, за да излезеш на БФБ за мен означава, че наистина ти трябват парите и не го правиш просто за престиж.
Не казвам, че е лошо дружество, а че както е практиката у нас нещата се представят силно захаросани.
Поздрави и успехтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Така поставен въпроса, P/E 10, колкото излиза оценката по цитираните цифри, не мисля, че е кой знае каква "издувка". Е, на нашата измислена борса със сигурност е "смешна", но ако продължаваме да мислим така, ще продължаваме да чакаме "чудото" и рисковите капитали...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Какво става с приходите на Спиди ако загуби такъв клиент?
Приказките за влизане в Румъния са несериозни?
Освен това не гледай на тази възможност като съществуваща сама по себе си. При текущо исканата цена има много по-изгодни компании, освен това със сравнително позната степен на невменяемост на Мажо.
Най-притеснителното е защо Мажо прави СПО - мислиш ли че ще се прекара да си продаде акциите на тънка цена?
Поне едно ИПО да беше направил, та да е в синхрон с приказките за навлизане в Румъния. Щом не прави ИПО значи за мен няма избистрена идея, къде да инвестира евентуални нови пари.
Такива ти ми въпроси се въртят в главата - нищо лично, просто бизнес.
Ама като си запитал-при 35 лв. бих започнал да се почесвам зад врата.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Здравейте, искам да започна с това, че сестра ми работи в Спиди повече от 5 години и поназнайвам някои факти от кухнята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеВсе пак вече за да вземеш нещо, трябва и да дадеш нещо
Е, може и да дадеш на който трябва...
Коментар
Коментар