Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спиди АД (SPDY / 0SP)
Collapse
X
-
Браво на Спиди и Евала на предвидливо инвестиралите в тази компания!
Ето такива ИПО-та са нужни на БФБ за да се възроди пак пазара!
Нямам акции тук, но искрено желая успех и възход на компанията и акционерите й!
Подобни положителни примери са от полза за всички интересуващи се и инвестиращи в БГ публични компании!
Коментар
-
Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнениеФонд имоти АДСИЦ
Олеле майко! Това се превърна в супер добра инвестиция благодарение на творческите дръзновения в архитектурата. Технологично проектът се оказа пълен провал.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнениеАко не ме лъже паметта си мисля че беше ФНИБ(любимата акция на бате Тони)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениекое беше ски скокчето, че вече ги изтървах неговите .......
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеОще ли не си продал ски скокчето. С тези намазани ски...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАми да речем – защото не продавам.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеТи все влизаш по дъната и продаваш на върха !!! Ако аз бях толкова успешен - отдавна нямаше да ходя на работя !! Чудя се ти защо го правиш?????Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеТони, След няколко години е доста вероятно да съжаляваш повече.
Компаниппята е адекватно оценена към момента, но има доста потенциал, защото тук ръстът в продажбите добавя стойност, възвращаемостта на инвестирания капитал е доста по-висок от цената на капита и е нормално тази компания да се търгува на тези коефициенти.
Net profit margin, payout ratio и ROE са свързани с p/s, p/e и p/b.
Не гледайте само сухи коефициенти. Малко са компаниите като спийди на родната сергия.
Поздрави и лека вечер.
Въпреки това, смятам че текущото повишение е по-скоро изкуствено и се дължи на малкото предлагане на пазара. Гледам отчета за 9-месечието и в най-добрия случай печалбата на акция ще бъде около тази за 2013 година. И това при положение, че имаме дивидент от дъщерната компания. Payout ratio ще е около 50%, както казаха на последното ОСА, което при цената от вчера прави 3,5% дивидентна доходност. Преди да видим как се случват нещата в Румъния, не мисля да допълвам изобщо.
Имам акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВлязох на около 17 кинта и половина. Аз: доволен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнениеТони, След няколко години е доста вероятно да съжаляваш повече.
Компаниппята е адекватно оценена към момента, но има доста потенциал, защото тук ръстът в продажбите добавя стойност, възвращаемостта на инвестирания капитал е доста по-висок от цената на капита и е нормално тази компания да се търгува на тези коефициенти.
Не гледайте само сухи коефициенти. Малко са компаниите като спийди на родната сергия.
Поздрави и лека вечер.
Поздрави!
Коментар
-
Тони, След няколко години е доста вероятно да съжаляваш повече.
Поздрави и лека вечер.Veni, Vidi, Vici
Коментар
Коментар