Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дългосрочни инвестиции на БФБ.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗагорка. Да ти цака някой по 8.6 кинта дивидент на акция - незле.
да ида на портала на завода да си взема и аз малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеС тия отметки направо ми се разказа игратаМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеС тия отметки направо ми се разказа играта
Бираджийница - Загорка;
Любовно послание - М+С;
Жабок - София Комерс;
Честна игричка - Феър плей;
Саламаджийница - Меком;
Тимберица - тиква (в смисъл "глава" (особено тази на бойкоборисов);
Бимберица (Б) - хилядарка;
Килобимберица (КБ) - милионче;
Мегабимберица (МБ) - милиард;
Гигабимберица - (ГБ) - трилион;
Хъхряк (гъгнивец, гнусотняк) - мангал;
Гномът - дянков;
Картофоидната тимберица (Компирът и т.н.) - бойкоборисов;
Кочът - Тотю;
Маймунякът - цв.цв.
Ъръмчх - да;
Бльъм - да бе, да;
Ърм - ърм;
Яхо-о-о-о - това дето стана Шеста-Седма година (надава се и като бойно-похотлив вик при видът на Серена Уилямс);
Заювец - тоя дето се шубелисва и бяга;
Планктон - бетер заювец;
Вук - тоя дето гони настървено една акция, колкото и да поскъпва тя (вълча стратегия);
Светец - 1 леФче;
Разбойник - 2 лв
Пънкар - 5 лв;
Грозник - 10 лв;
Политик - 20 лв;
Некадърник - 50 лв;
Ревлю - 100 лв;
секси - сичко дето е готино.
относително пълен Имперски речник.Last edited by Императорът; 31.10.2012, 19:25.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениекоя е Бираджийницата?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе знам, ама сега си смятах вероятната дивидентна доходност на портфейлът - между 9 и 10%, въпреки големият дял в портфейлът ми на "тежки" акции като Софарма, Бинтаджийницата, Хесовицата и Любовното послание... няма депозит с такава доходност - просто АДСИЦ-овете, Жабокът и Бираджийницата ме дърпат яко нагоре.
Коментар
-
Не знам, ама сега си смятах вероятната дивидентна доходност на портфейлът - между 9 и 10%, въпреки големият дял в него на "тежки" акции като Софарма, Бинтаджийницата, Хесовицата и Любовното послание (около 40% от стойността му)... няма депозит с такава доходност - просто АДСИЦ-овете, Жабокът и Бираджийницата ме дърпат яко нагоре.Last edited by Императорът; 31.10.2012, 19:10.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеВсички които си изброил са за предпочитане, тъй като BGTR30 ще е със силно отрицателна доходност за следващия 5 годишен период. Дори и хиперинфлацията няма да го спаси тъй като много дружества понастоящем вътре в този индекс след 5 години ще са фалирали!
В тоя случай ще съм на + 150%
Не говоря за тоя индекс, ма знам че и ти говориш за всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнениекоя от следните инвестиции ще бие акциите /BGTR30/ в петгодишен период
- депозити
- злато
- сребро
- биткоиниСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Драги Мечов,
- в отминалият 5-годишен период златцето и сребърцето бият сичко. За в бъдещият 5-годишен период вече зависи от ного фактори - напримерно дали народецът ще гласува мъдро или просташки след няколко месеца. Лично аз, ако онуй жувотно остане на власт, вероятно ще отлея доста инвестиции от БФБ в посока секси метали, просто защото след още 4 години в България може и да не остане икономика, пък и гледам някакво келеме, зам-министър на финансите, се вълнува повече от черешовият, отколкото от капиталовият пазар. Даже и Жабоците може да я закъсат, щото на хората ще им останат за залагане само собствените им ануси, а това не знам някой нормален заложник да го устройва.
Но ако примерно народът избере БПФ - Софиксът до януари 14-та година пак ще е около хилядарката. (последното е сериозно шегичка).Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Форекс,
както винаги си цар на словестното джудо - казах към /всички/ да не пренасят / възможно бъдеще/
И тъй като все пак влязохме в дискусия за дългосрочни инвестиции, Форекс, коя от следните инвестиции ще бие акциите /BGTR30/ в петгодишен период
- депозити
- злато
- сребро
- биткоиниМненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Двете крайности - т.е. тези които от много хора се обявяват за дългосрочни или спекулативни не ме изненадват. Но при тези около средата наисттина ме изненадват някой нагласи. Как нещо което ми изглежда със сигурност дългосрочно срещу големи колебания или такива които за мен са откровено спекулативни се появяват очевидно доста хора които ги смятат за подходящи за инвестиране.
Като цяло изключително полезна анкета за сверяване на часовника.
Коментар
Коментар