If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Декс, като видях резултатите за последното тримесечие и мисля че надали ще коригират дори и с левче. Очаквах подобно нещо от Луканови да скрият голямото парче от баницата - просто и логично беше заради търговото..... но малко остана .......... ще стискаме пък да видим.
Мдаа, раздули са външните услуги последното тримесечие Срам нямат при положение че предходните тримесечия отчитаха постоянни резултати в това се оливат..
По принцип търговото и оценките са правени по финансовите резултати към предходна дата. Данните на този отчет нямат връзка с него и не би трябвало да влияят на корекцията, която сега се прави. Но с нашето КФН всичко е възможно
Дори при тези резултати цената на търговото е смешна:
Р/Е 2.3
P/S <0.05
Нека пак припомня, че търговото за Астера козметикс АД, където Луканови продаваха и бе одобрено от КФН бе при съотношения:
Р/Е 15
Р/S 5,4
То хубаво са изписали толкова страници, ама да видим накрая... да не стане да коригират с 2-3 лева и да мине с мълчаливо съгласие на кфн
Декс, като видях резултатите за последното тримесечие и мисля че надали ще коригират дори и с левче. Очаквах подобно нещо от Луканови да скрият голямото парче от баницата - просто и логично беше заради търговото..... но малко остана .......... ще стискаме пък да видим.
Абе тук пиъри щяхме да вадим, да помагаме на Статус, че комисията си иска чужди аналози. Ето един от съседна Гърция: http://www.bloomberg.com/quote/SAR:GA
Current P/E Ratio (ttm) 14.9682
Price/Book (mrq) 1.2426
Price/Sale (ttm) 0.7085
този пиър дали се доближава до оценката на Статус за Арома козметикс?
Те ако ползват тия пиъри ще отидат на цена близо до моя ДСФ, дето разни хора тук ме плюха
Абе тук пиъри щяхме да вадим, да помагаме на Статус, че комисията си иска чужди аналози. Ето един от съседна Гърция: http://www.bloomberg.com/quote/SAR:GA
Current P/E Ratio (ttm) 14.9682
Price/Book (mrq) 1.2426
Price/Sale (ttm) 0.7085
този пиър дали се доближава до оценката на Статус за Арома козметикс?
В случая с търговско дружество, не съм убеден че това е подходящ показател. Дълга е обвързан със стоковите наличности, които не влизат в тази формула...
Сред българските еквиваленти може би най-близо е Софарма трейдинг...
Някой има ли инфо каква е определената пазарна стойнот на търговските марки и изобщо за тази експертна оценка?
Цитат от решението на КФН "Предвид извършеното преобразуване на „Арома”АД чрез отделянето на „Арома козметикс” АД и „Арома риъл естейт” АД е направена експертна оценка за определяне на пазарната стойност на търговски марки, които са основен актив в дружеството обект на търгово предложение, използваното тегло на метода следва да се завиши с цел получаване на достоверна оценка на акциите на дружеството, като се съобрази с коригираните тегла на другите приложени методи."
Прави ми впечатление, че напоследък Комисията винаги връща търговите заради цената. Или мажоритарите са станали супер нагли, а ИП некомпетентни, или Комисията си е променила "възгледите", или пък ние вече не сме такова "стадо"
Коментар