IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето как виждам развитието на БФБ през новата година:

Българският фондов пазар през 2014-та година

Накратко - възходящият тренд ще продължи и ще изпратим 2014-та година с BGTR30 над 400 пункта.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Ти да не би да излезе от Фармата и да вкара вече всичко на Софка ?
      Инак не мога си обясни розовите сънища и числа цитирани долу..
      Ма то мечтите казват били безплатни...
      Освен Биовета и групата на хим не виждам кое би могло да направи дабъл че и трипъл до 2 години без да замяза на преял до пръсване хинденбург дирижабъл. Не че и сега няма бебета дирижаблета...

Ако случайно стане това което казваш означава че пак ще сме в балон, но то тогава и по целия свят ще е така.
      Та и в тоя случай по добре и по сигурно е парите ми да са навън, отколкото в най зле управляваната, най корумпираната и най демографски-матр'ално скапана държава на континента. За ликвидността и мажовците олигарси да не отваряме дума.
      От 550 нагоре си го надувайте балоня без мене, аз като старомоден ще си кютам тихо и кротко само в дивидентните.
      Хем ще ми е уютно и евтинко понеже всички ще сте чок бици и ще ги мразите...таман за купуване.
      тцъ, държа си фармата, макар и да я понамалих малко като процент, тя исторически се представя като Софикс. Е ти си доста сериозно на БФБ, на мен тук са ми само 10%. От които една трета във фармата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        За това и говоря за индекси, а не за отделни компании. Няма как да знам кое точно ще скочи най-много.
        Ти да не би да излезе от Фармата и да вкара вече всичко на Софка ?
        Инак не мога си обясни розовите сънища и числа цитирани долу..
        Ма то мечтите казват били безплатни...
        Освен Биовета и групата на хим не виждам кое би могло да направи дабъл че и трипъл до 2 години без да замяза на преял до пръсване хинденбург дирижабъл. Не че и сега няма бебета дирижаблета...

Ако случайно стане това което казваш означава че пак ще сме в балон, но то тогава и по целия свят ще е така.
        Та и в тоя случай по добре и по сигурно е парите ми да са навън, отколкото в най зле управляваната, най корумпираната и най демографски-матр'ално скапана държава на континента. За ликвидността и мажовците олигарси да не отваряме дума.
        От 550 нагоре си го надувайте балоня без мене, аз като старомоден ще си кютам тихо и кротко само в дивидентните.
        Хем ще ми е уютно и евтинко понеже всички ще сте чок бици и ще ги мразите...таман за купуване.

Коментар

• [QUOTE=tony1975;1059554525] Я вижте цели училища за руснаци отварят в Бургас, сирийци се молят да влязат на границата ни, македонци се побългаряват заради евро паспорт.

За руснаците в Бургас и околността има голям интерес. Поморие например му казват малката Русия......., за училищата ще се използват старите сгради и ще се строят нови, ..... също така не знам дали знаете, на южно от Бургас е започнало строителство на цели села, първоначално с 200бр. къщи и до 5-6г броят им е заплануван да стане 800бр. Говори се, че някои руснаци си преместват бизнеса в БГ, но в момента не съм видял толкова инвестиции в тази посока. Мисля, че потенциала в района е голям и малко хора оценят това все още. А, относно туризма, хора които имат бизнес усещат( и ще усещат) добри времена за напред... тенденциите са за ръст в тази посока.

Да като цяло държавата ни не е в цветущо положение, но с политиката на ЕС за развитието на регионите можем лека полека да се издърпаме напред и нагоре.
          В този ред на мисли..., тъй като темата е за оптимизъм на БФБ с развитието на регионите трябва да очакваме положителни тенденции и ръстове, като цяло.
          Поздрави и нека положителното надделее!
          Last edited by hristok; 28.12.2013, 18:14.

Коментар

• Понеже съм оптимист гледам да не слагам толкова негативизъм на това че българите намаляват в Родината си. Ами като не можахме да си наредим държавата по-добре да дойдат други хора. Я вижте цели училища за руснаци отварят в Бургас, сирийци се молят да влязат на границата ни, македонци се побългаряват заради евро паспорт. Явно има още неща които са привлекателни в БГ! И пак казвам ние за 1300години не можахме да си подредим държавата , а един Дубай за 40 години направи чудеса. Ако погледна и contrarian нека не следваме тълпата, за да не се окаже че който е останал е направил по добрия ход и не е действал като тълпата.

Така за БФБ
            1. Аз очаквам продажбата на БФБ да е за мен гвоздея за 2014. При 1,5млрд оборот би трябвало да ударим поне 5лева на акция( и един лев кеш който държавата може да си издърпа). Още се чудя да продавам ли или да остана акционер.
            2. Мисля че туризма в лицето на Албена ще продължи да радва с резултати, защото хората взеха да поотвързват кесиите си.
            3. Групата на СФАРМ очаквам да продължи да ме радва след излизането на Павлов и новия инвеститор там. Мисля също че с намаляването на кредитите погледите ще се обърнат и към СФИ.
            4. Надявам се и Евроинс да се събуди след тези сладурски придобивания

Успех и бъдете оптимисти!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              +1 ама кое ще расте толкова АТЕРА и КТБ?
              Аз ако знаех кое ще расте толкова да съм набутал всичко в него

Полезното на индексите са че сами се ребалансират - също както и всеки друг диверсифициран портфейл. Когато едно нещо расте по-бързо придобива по-голяма тежест и допринася повече за растежа. когато нещо пада или расте по-бавно тежестта му намалява.

В добре диверсифициран портфейл се носи само пазарния риск - в концентриран портфейл или в такъв на който резултатите са корелирани спрямо нещо трето се носи и страничен риск - от отделната позиция или от това трето. Ако например човек реши че банките ще тръгнат бързо и набута 50% в банки то носи риска от това в банковата сфера нещо да се скапе. Ако реши че износа ще е двигателя и набута всичко в индустрия и транспорт носи риска там нещата да се закучат.

За това и говоря за индекси, а не за отделни компании. Няма как да знам кое точно ще скочи най-много.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                ни едно от двете
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  През 2013 растежа на БФБ дойде до голяма степен поради прекаления страх през 2011 и 2012. През 2014 ще идва от подобряване на резултатите на компаниите и поради постепенна експанзия на пазарните коефициентите да кажем 3/1 в полза на коефициентите. През 2015 вече поне 80% ще идва от коефициентите. Т.е. ако за 2014 очаквам 10-15% ръст на печалбите и 30% ръст на коефициентите, това прави между 40 и 50% ръст на индекса. За 2015 ми се струва че ръста на индекса ще е между 50 и 60%. Или към края на 2015 ръст между 110 и 140.

С други думи за края на 2014 софикс около 700
                  За края на 2015 около 1100

Коментар

• През 2013 растежа на БФБ дойде до голяма степен поради прекаления страх през 2011 и 2012. През 2014 ще идва от подобряване на резултатите на компаниите и поради постепенна експанзия на пазарните коефициентите да кажем 3/1 в полза на коефициентите. През 2015 вече поне 80% ще идва от коефициентите. Т.е. ако за 2014 очаквам 10-15% ръст на печалбите и 30% ръст на коефициентите, това прави между 40 и 50% ръст на индекса. За 2015 ми се струва че ръста на индекса ще е между 50 и 60%. Или към края на 2015 ръст между 110 и 140.

С други думи за края на 2014 софикс около 700
                    За края на 2015 около 1100

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      равновесен, кефиш ме как си се "оптимизМирал"
                      А само допреди 6-8 месеца май беше доста мечи настроен и имахме някой спорове с теб.
                      Е, сега осъзнаваш ли вече, че който е купувал обилно тогава, вместо да се страхува, добре си е постлал
                      Бе и аз го помня в мечешко амплоа , но щом казва че бил краен оптимист .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Статистика има, но достъпът до нея е ограничен.
                        Да де тя е толкова тайна че само ти си я чел....

п.п.
                        Няма как да има защото ако се прави по имена не е вярна, има много БГ имена при малцинствата.
                        Също така няма как от документи само да се определи как се чувства всеки индивид, като какъв се възприема по народност. Има смесени бракове и т.н.
                        Вероятно пребррояването може да даде някакъв сравнително верен отговор но поради трудната процедура се прави на десетина години ....

Коментар

• Като това се дължи основно не толкова на повишената раждаемост при малцинствата , а на прекалено ниската раждаемост при етническите Българи.
                          Голяма част от малцинствата също са с приемлив брои деца / 2-3 / .

Кофтито е само най-мизерните части от малцинствата се плодят без задръжки и мисъл за бъдещето, и праят по 5-10 чавета......това е проблема , но европа казва че не било хумаммно да стерилизираш хора които се плодят без да могат после да изхранват потомството си.......

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Минавал съм разбира се , и долу съм написал че не отричам процентното нарастване но не са станали над 50% ..... търсил съм статистика по въпроса и не намирам но по моя оценка процента някъде около 20-25%
                            Разбира се има училища с преобладаващи малцинства и елитни без малцинства ..
                            Статистика има, но достъпът до нея е ограничен.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Бе не знам за 50%, ма не е далеко времето.
                              Марков, ти минавал ли си наскоро покрай някое преди свестно училище и да се загледаш що цъка по двора ?
                              Минавал съм разбира се , и долу съм написал че не отричам процентното нарастване но не са станали над 50% ..... търсил съм статистика по въпроса и не намирам но по моя оценка процента някъде около 20-25%
                              Разбира се има училища с преобладаващи малцинства и елитни без малцинства ..

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Между другото това за над 50% първокласници от небългарски произход не е вярно , даи някаква официална статистика да го видим от де го вземаш .
                                Бе не знам за 50%, ма не е далеко времето.
                                Марков, ти минавал ли си наскоро покрай някое преди свестно училище и да се загледаш що цъка по двора ?

Коментар

Working...
                                X