Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Парите обичат сигурност и предсказуемост и мразят несигурност и непредсказуемост. Всяко тяхно решение на юруш, което вкарва несигурност и непредсказуемост води до спад на доверието и от тук до намаляване на мотивите за инвестиране. Все едно дали на борсата или в българската икономика.
Аз се приемам по-скоро за спекулант и на мен ми харесва несигурност и породената от нея волатилност. Но всяко подобно тяхно действие сваля диапазона на спекула. Т.е. води до тренд надолу. Когато направиха правитлество сега реших че поне що се отнася до мен ще подходя непредубедено. И в началото нещата вървяха ОК, бюджета беше ок, нямаше особени изненади никъде, всичко беше скучно и предсказуемо. Точно каквото трябва да бъде.
С това решение за ПФ обаче отново вкараха несигурност в системата. Сега ще трябва да минат месеци ако не и години че поне аз отново да им повярвам. До тогава сейфти фърст, ще чакам да видя дали няма да измислят някаква друга простотия изненадка и чак когато имат няколко шанса за това и ги пропуснат, може пък и да реша че са си научили урока.
Коментар