Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПредстави си една волатилна графика. +-30% какъвто е българския пазар. Кое е по-равновесно да се придържаш все към върховете, да се придържаш все към дъната или просто да цепиш през средата и да се целиш ту в едното ту в другото
Коментар
-
И между другото това с 1000 рубли за долар не е крайно мнение. Доларизацията на руската икономика ще доведе до там почти сигурно до края на годината ако Путин не си промени политиката. Като погледнеш излиза поредна криза и 50% още спад и долара удря 130 рубли. Става една миника паника още 50% спад и вече е на 260 рубли. Резервите на централната банка се изчерпват още 100% спад 520 рубли. банкова криза 1040 рубли. Силата на експоненциалния растеж или в случая спад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе казах му аз, че тези крайности не му отиват на ника, ама не ме слуша.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не виждам по-голям залог от това да търгуваш според мнението си. Да си оптимист на 520 и да станеш песимист на 490 и после пак оптимист на 540 не ми се струва много рационално и печелившо. Тук пазара е неликвиден и няма как да се играе по този начин. Естествено всеки сам си носи отговорност за своите действия, но е добре да се намалят емоциите.
Забелязал съм, че съм като цяло оптимист за България, ти си песимист. От време на време си склонен да засилваш тотално нещата в двете крайности. Пролетта говореше в темата за М+Ц за някакви умопомрачително високи цени. Чак аз се уплаших. Сега и за рублата малко засилваш нещата. 1000 рубли за долар дори и на мен ми изглежда нереалистично.
Нещата не са толкова черни колкото си мислиш и няма да станат толкова бързо, колкото бих искал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеАз не виждам по-голям залог от това да търгуваш според мнението си. Да си оптимист на 520 и да станеш песимист на 490 и после пак оптимист на 540 не ми се струва много рационално и печелившо. Тук пазара е неликвиден и няма как да се играе по този начин. Естествено всеки сам си носи отговорност за своите действия, но е добре да се намалят емоциите.
Забелязал съм, че съм като цяло оптимист за България, ти си песимист. От време на време си склонен да засилваш тотално нещата в двете крайности. Пролетта говореше в темата за М+Ц за някакви умопомрачително високи цени. Чак аз се уплаших. Сега и за рублата малко засилваш нещата. 1000 рубли за долар дори и на мен ми изглежда нереалистично.
Нещата не са толкова черни колкото си мислиш и няма да станат толкова бързо, колкото бих искал.
Според мен пък най-големия риск е човек да се придържа към мнението си въпреки че нещата вече са се променили. Много по естествено ми се струва да си промени мнението и когато нещата пак се променят да си го промени отново. На БФБ играта е супер лесна - стига човек да гледа фундамента, а не собствените си надежди. Иначе най-големите надеждимного лесно се превръщат в големи разочарования.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ аз за това не приемам залози, защото си меня мнението бързо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеКолко бързо бе, Равен? През ден, два, три или през няколко часа?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ аз за това не приемам залози, защото си меня мнението бързо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение.........Днес купих акции, но не знам защо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеРавновесие, само преди три седмици и ти твърдеше същото! Тукощо се причисли към погрешните хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо такива залози много народ бе готов да прави във всеки един момент последните 5 години. Всичките погрешни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение+++
С две думи се създават условия ... за по-голЕма спекула... ама за най-рисковите играчи...
Аз оставам на пазара и мога да се обзаложа (бутилка Бушмилс), че до 2 г. макс Софикс ще прескочи 700 ... т.е. очаквам профит значително над банковите лихви .
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГЕРБ имат сериозен проблем с разбирането на нещо елементарно.
Парите обичат сигурност и предсказуемост и мразят несигурност и непредсказуемост. Всяко тяхно решение на юруш, което вкарва несигурност и непредсказуемост води до спад на доверието и от тук до намаляване на мотивите за инвестиране. Все едно дали на борсата или в българската икономика.
Аз се приемам по-скоро за спекулант и на мен ми харесва несигурност и породената от нея волатилност. Но всяко подобно тяхно действие сваля диапазона на спекула. Т.е. води до тренд надолу. Когато направиха правитлество сега реших че поне що се отнася до мен ще подходя непредубедено. И в началото нещата вървяха ОК, бюджета беше ок, нямаше особени изненади никъде, всичко беше скучно и предсказуемо. Точно каквото трябва да бъде.
С това решение за ПФ обаче отново вкараха несигурност в системата. Сега ще трябва да минат месеци ако не и години че поне аз отново да им повярвам. До тогава сейфти фърст, ще чакам да видя дали няма да измислят някаква друга простотия изненадка и чак когато имат няколко шанса за това и ги пропуснат, може пък и да реша че са си научили урока.
С две думи се създават условия ... за по-голЕма спекула... ама за най-рисковите играчи...
Аз оставам на пазара и мога да се обзаложа (бутилка Бушмилс), че до 2 г. макс Софикс ще прескочи 700 ... т.е. очаквам профит значително над банковите лихви .За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар