IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Преди време се стремях да играя в центъра на игрището, ама освен да пълня гушата на брокера други не постигах. Откакто смених тактиката резултатите ми харесват повече.
    Щото си играл на двевна или седмична база. Аз играя на месечна или годишна. То има по един два ръста на година и по един два спада на година. Реално си превъртам портфейла не повече от два пъти. комисионните са никакви.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Представи си една волатилна графика. +-30% какъвто е българския пазар. Кое е по-равновесно да се придържаш все към върховете, да се придържаш все към дъната или просто да цепиш през средата и да се целиш ту в едното ту в другото
      Преди време се стремях да играя в центъра на игрището, ама освен да пълня гушата на брокера друго не постигах. Откакто смених тактиката резултатите ми харесват повече.

Коментар

• И между другото това с 1000 рубли за долар не е крайно мнение. Доларизацията на руската икономика ще доведе до там почти сигурно до края на годината ако Путин не си промени политиката. Като погледнеш излиза поредна криза и 50% още спад и долара удря 130 рубли. Става една миника паника още 50% спад и вече е на 260 рубли. Резервите на централната банка се изчерпват още 100% спад 520 рубли. банкова криза 1040 рубли. Силата на експоненциалния растеж или в случая спад.

Коментар

Абе казах му аз, че тези крайности не му отиват на ника, ама не ме слуша.
          Представи си една волатилна графика. +-30% какъвто е българския пазар. Кое е по-равновесно да се придържаш все към върховете, да се придържаш все към дъната или просто да цепиш през средата и да се целиш ту в едното ту в другото

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Аз не виждам по-голям залог от това да търгуваш според мнението си. Да си оптимист на 520 и да станеш песимист на 490 и после пак оптимист на 540 не ми се струва много рационално и печелившо. Тук пазара е неликвиден и няма как да се играе по този начин. Естествено всеки сам си носи отговорност за своите действия, но е добре да се намалят емоциите.
            Забелязал съм, че съм като цяло оптимист за България, ти си песимист. От време на време си склонен да засилваш тотално нещата в двете крайности. Пролетта говореше в темата за М+Ц за някакви умопомрачително високи цени. Чак аз се уплаших. Сега и за рублата малко засилваш нещата. 1000 рубли за долар дори и на мен ми изглежда нереалистично.
            Нещата не са толкова черни колкото си мислиш и няма да станат толкова бързо, колкото бих искал.
            Абе казах му аз, че тези крайности не му отиват на ника, ама не ме слуша.

Коментар

Аз не виждам по-голям залог от това да търгуваш според мнението си. Да си оптимист на 520 и да станеш песимист на 490 и после пак оптимист на 540 не ми се струва много рационално и печелившо. Тук пазара е неликвиден и няма как да се играе по този начин. Естествено всеки сам си носи отговорност за своите действия, но е добре да се намалят емоциите.
              Забелязал съм, че съм като цяло оптимист за България, ти си песимист. От време на време си склонен да засилваш тотално нещата в двете крайности. Пролетта говореше в темата за М+Ц за някакви умопомрачително високи цени. Чак аз се уплаших. Сега и за рублата малко засилваш нещата. 1000 рубли за долар дори и на мен ми изглежда нереалистично.
              Нещата не са толкова черни колкото си мислиш и няма да станат толкова бързо, колкото бих искал.
              Те крайните мнения вършат работа само ако ги променям бързо

Според мен пък най-големия риск е човек да се придържа към мнението си въпреки че нещата вече са се променили. Много по естествено ми се струва да си промени мнението и когато нещата пак се променят да си го промени отново. На БФБ играта е супер лесна - стига човек да гледа фундамента, а не собствените си надежди. Иначе най-големите надеждимного лесно се превръщат в големи разочарования.

Коментар

Е аз за това не приемам залози, защото си меня мнението бързо.

Коментар

Колко бързо бе, Равен? През ден, два, три или през няколко часа?
                  Ако го разглеждаме като дискретна величина реално смяната на фазата може да се случи и за милисекунди

Коментар

Колко бързо бе, Равен? През ден, два, три или през няколко часа?

Коментар

• вчера Драги зарадва пазарите, днес черешаря показа наченки на мисъл, в неделя чакаме маляките да се опомнят и от понеделник "не е препоръка"...

да му мислят мисирките дето се панираха

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                        .........Днес купих акции, но не знам защо.
                        Аз знам - защото усети,че корабът бавно тръгва и ти можеш да останеш извън борда..........

Коментар

Равновесие, само преди три седмици и ти твърдеше същото! Тукощо се причисли към погрешните хора.

Коментар

То такива залози много народ бе готов да прави във всеки един момент последните 5 години. Всичките погрешни.
                            Равновесие, само преди три седмици и ти твърдеше същото! Тукощо се причисли към погрешните хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              +++
                              С две думи се създават условия ... за по-голЕма спекула... ама за най-рисковите играчи...
                              Аз оставам на пазара и мога да се обзаложа (бутилка Бушмилс), че до 2 г. макс Софикс ще прескочи 700 ... т.е. очаквам профит значително над банковите лихви .
                              То такива залози много народ бе готов да прави във всеки един момент последните 5 години. Всичките погрешни.

Коментар

ГЕРБ имат сериозен проблем с разбирането на нещо елементарно.

Парите обичат сигурност и предсказуемост и мразят несигурност и непредсказуемост. Всяко тяхно решение на юруш, което вкарва несигурност и непредсказуемост води до спад на доверието и от тук до намаляване на мотивите за инвестиране. Все едно дали на борсата или в българската икономика.

Аз се приемам по-скоро за спекулант и на мен ми харесва несигурност и породената от нея волатилност. Но всяко подобно тяхно действие сваля диапазона на спекула. Т.е. води до тренд надолу. Когато направиха правитлество сега реших че поне що се отнася до мен ще подходя непредубедено. И в началото нещата вървяха ОК, бюджета беше ок, нямаше особени изненади никъде, всичко беше скучно и предсказуемо. Точно каквото трябва да бъде.

С това решение за ПФ обаче отново вкараха несигурност в системата. Сега ще трябва да минат месеци ако не и години че поне аз отново да им повярвам. До тогава сейфти фърст, ще чакам да видя дали няма да измислят някаква друга простотия изненадка и чак когато имат няколко шанса за това и ги пропуснат, може пък и да реша че са си научили урока.
                                +++
                                С две думи се създават условия ... за по-голЕма спекула... ама за най-рисковите играчи...
                                Аз оставам на пазара и мога да се обзаложа (бутилка Бушмилс), че до 2 г. макс Софикс ще прескочи 700 ... т.е. очаквам профит значително над банковите лихви .
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X