Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЕ, троловете са си мечки по дефолт. Не съм видял трол оптимист...Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе как да направя нова тема? Искам да пусна "Бикове vs. Мечки на БФБ". Да вземем да се преброим и да се поборим вербално щом не искаме да купуваме и продаваме акции. Може и някой да пусне вместо мен темата. До момента изглежда така:
Бикове - Батя, Софикс, dddd, BSETrader, SoHo, Tony75, dex, Protokol
Мечки - Равновесов, Форекс, Fiscalist, Монти, ghettoff, Ташунко, pipbel, al4en
Списъкът ще го редактирам и добавям..Моля и други колеги да се самоопределят..
Коментар
-
Това дали си бик или мечка зависи от времевия хоризонт..Ако е 10г. Биковете ще са 80..90 процента, ако е една година може би обратното..Разбира се има и хора, които се променят в зависимост от интереса..Интересен е и въпроса с ъпърите
, те едва ли са истински бикове..По скоро пробутват някакви акции и бягат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеТрябва да добавиш и трета група - кибици...... дето нямат нито акции, нито кеш....
Някои им казват тролове
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеАбе как да направя нова тема? Искам да пусна "Бикове vs. Мечки на БФБ". Да вземем да се преброим и да се поборим вербално щом не искаме да купуваме и продаваме акции. Може и някой да пусне вместо мен темата. До момента изглежда така:
Бикове - Батя, Софикс, dddd, BSETrader, SoHo, Tony75, dex
Списъкът ще го редактирам и добавям..
Някои им казват троловеЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Абе как да направя нова тема? Искам да пусна "Бикове vs. Мечки на БФБ". Да вземем да се преброим и да се поборим вербално щом не искаме да купуваме и продаваме акции. Може и някой да пусне вместо мен темата. До момента изглежда така:
Бикове - Батя, Софикс, dddd, BSETrader, SoHo, Tony75, dex, Protokol, orakula, maximillian
Списъкът ще го редактирам и добавям..Моля и други колеги да се самоопределят..Last edited by ghettoff; 24.01.2015, 21:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМечи тренд. Още сме в него и не изглежда скоро да излезем от него. Потсоянно се получават лоши новини, които може и да станат по-малко лоши, но пак са си лоши.
За последните 6 месеца няма нито една добра новина за БФБ. Нито една. Очакваните растежи на икономиката се резивизират надолу. ПФ се вкарват в несигурен режим. Сега и данък. А има още 3,5 години това правителство. Още много лоши новини могат да излезат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеТова са само някои фактори, по мое мнение имащи значение. Например според мен е риск, че джихадисти в трансфер от и за Сирия преминават през страната (не си го измислям, има бол новини по медиите, но не пускам линковете защото са от други сайтове). ЕЦБ е в момента единственият аргумент в обратна посока. Но насреща пък имаш ФЕД. Традиционно, винаги развиващите се пазари изпадат в криза, при цикъл на затягането от ФЕД. Впрочем проуснах и други кризи, като тази в Гърция която се очертава пак да се изостри. Има и други заплахи .
Нямам препоръка.. Идеята ми е, че на БФБ не могат да ме изненадат толкова много. А ако го направят, просто ще прибирам тлъсти дивиденти спрямо депозитите.
Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеИ формата на луната има значение за БФБ.
Колеги, дайте да говорим сериозни неща!
Януари е статистически най бичия месец за бфб.
Та смятай...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеФиск, при цялото ми уважение, но според мен отдаваш твърде много значение за БФБ на ИД, ФЕД и т.н.
П.П. А ЕЦБ защо не ги включваш - от тези 60 млрд. месечно, ако стигне пропорционално на БФБ какво става?
Нямам препоръка.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеОставам негативно настроен относно българския пазар, поради редица фактори, включващи ИД, руско-украинската криза, КТБ, и все още крехката политическа обстановка, дефлацията + валутен борд. От друга страна пакетът обявен от Драги е над очакванията на пазара, и дори над горната граница на анализаторските оценки. Но няма гаранции, че това ще се отрази значително точно на българския пазар. За жалост има и негативни политически трендове, видими за по-наблюдателните, които ще са отразят негативно на някои от емитентите в портфейла ти. Като цяло очаквам пазарът да продължи да поевтинява бавно, като основен риск остава повишение на лихвените равнища на ФЕД по-рано от очакваното. Такова развитие би се отразило крайно негативно на развиващите се пазари, включително България.
Разбира се,
Нямам препоръки.
П.П. А ЕЦБ защо не ги включваш - от тези 60 млрд. месечно, ако стигне пропорционално на БФБ какво става?Last edited by 15%; 24.01.2015, 20:45.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеИнвестор - както името само изисква по дефиниция наличието на пазарна икономика и развит капиталов пазар - в един момент ще трябва да реши каква идентичност има, и каква публика желае. В последно време този сайт се е напълнил с растящ брой тролове, с леви, социалистически, про-руски убеждения, които се занимават по цял ден очевидно с нищо друго освен провокация над намаляващият брой нормални форумни участници. Лесно ще ги познаете, по това, че никога не дискутират пазарни теми, никога няма да ги видите да обсъждат инвестиции или компании емитенти, най-малкото защото не са квалифицирани за това, но за сметка на това не спират с активността си в няколко специални теми. Докато си стоят в тема Русия, Украйна или Политика е ок, но какво място имат в Оптимизма на БФБ? Та това са хора, които отричат капиталовите пазари....
Нямам препоръки.
Най малкото-сбъркал съм темата.
... Не отричам капиталовите пазари като цяло, а само част от тях:-)Last edited by 77; 24.01.2015, 20:31.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
Коментар