IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Алфата си я имаш и без да хеджираш, евентуалната полза е че поради ливърижда ефекта и се увеличава, така че си прав, просто не го бях гледал от този ъгъл Аз обаче си държа и за маркет тайминга- има възможност за използване на чисто механични правила, които да добавят стойност и от това перо, стига волатилността да не се разминава драстично с твоите очаквания.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Печалбата може да се реализира единствено от точен маркет тайминг на късите, нивата им на стопове и тейк профит. За мен основното предимство на подобен модел е, че значително намаляваш разходите за комисионни, понеже не продаваш дългите позиции при пазарните колебания.
      Това не е така. Разчитането на маркет тайминг е като цяло начин човек да фалира. Алфата идва от избора на акциите. маркет тайминга просто дава сериозен плюс, ако човек успее да го нацели.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
        И печалбата ти се реализира благодарение на съотношението вложен кеш в дълги къси?
        Дългите без маржин са си дългосрочни - тях почти не ги пипам.

Дългите на маржин и късите са тактически - там не държа дълго. Обикновено ги държа на високо ниво като процент - като сега - само когато мисля че има сериозна вероятност пазара да пада. Реално си е и спекула и хедж. Ако сега например тръгне корекция ще намалявам постепенно късите от 120% до сигурно 20% колкото да ми покриват дългите на маржин, а може и 0 ако ми се струва че пазара е силно натегнат за посока нагоре.

Печалбата идва от избора на акции за дълго - в моя конкретен случай. Реално може да идва и от избора на акции за късо - пробвах го и това и печалбите са дори по-добри, но леко ме разбива с комисионни и се налага да чакам по-висока волатилност, а това леко ми удря възможностите за бързо тактическо преориентиране. За това предпочитам да шортя индекси.

Т.е. идеята е дългите ми акции да се представят по-добре от индексите в посока нагоре. Което да чукна на дърво за сега успявам да постигна. Така маркет тайминга за късите няма чак толкова критично значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          А корекцията по света даже още не е тръгнала. Като почнат да се изсипват индексите на запад не ми се мисли какво ще става на БФБ.
          Преди около 5 дни колегата ДДДД е направил една доста любопитна оценка/прогноза за развитието на БФБ. Вярно е, че тази прогноза може да се причисли по-скоро към дългосрочните и формално погледнато не би следвало да се търсят паралели с твоето виждане.
          Всъщност, може. Той оспорва идеята за дълбока корекция при нас в този момент, а ти директно насочваш към идеята за яко свличане тук след започване на корекция там.

Не си коментирал.
          Мненията на доста форумци са силно положителни за тезата на ДДДД. Признавам, че на мен също ми хареса, но усетих, че нещо ми липсва. Липсата беше, че нямах на разположение още пет приказки относно параметрите на международната среда, които съпътстват, или дори е по-подходящо да се каже - предпоставят едно такова разивтие на БФБ.
          Мислих да попитам ДДДД за мнение, после разсъждавах върху идеята аз сам да допиша нещо. Сблъсках се с доста въпроси, обаче.
          Въпроси, на които нямам убедителен отговор.
          Дългият хоризонт прави не много удачни разисквания сега.

Нормално е да предпочиташ собственото си мнение, но къде не си съгласен с него?

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
            И печалбата ти се реализира благодарение на съотношението вложен кеш в дълги къси?
            Печалбата може да се реализира единствено от точен маркет тайминг на късите, нивата им на стопове и тейк профит. За мен основното предимство на подобен модел е, че значително намаляваш разходите за комисионни, понеже не продаваш дългите позиции при пазарните колебания.

Коментар

• тая борса съвсем заспа...добре че е спарки да внесе глътка разнообразие

Коментар

Що, на дългите ми средно се движат към 1,5-1,8 спрямо индексите. Късите ми са като индексите. Ако индексите скочат с 2% ще направя между 3 и 4% на дългите и ще загубя 2% от късите. Ако индексите обаче паднат с 2% правя 2% печалба от късите и губя 3-4% от дългите загуба 1-2%.

Реално съм дълъг между 70 и 100%, но ако индексите падат, правя кеш за покупки по на ниско и съм си хеджирал маржин дългата експозиция. Ако индексите растат се задействат постепенни стопове на късите и загубите си стоят ограничени.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Хич даже не е сложна, сложна става когато ти удря стоповете на късите и после пада или когато затвориш късите да прибереш кеша, а то си продължава надолу
                  къде видя къси на бфб. При толкова кеш на пазара и при 3% лихва в депозитите, която продължава да пада ... Окъсяват им се портфейлите просто
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Ма тази твоя тактика много сложна бе! Аз съм си просто момче и си карам с по-простички работи

Все пак успех!
                    Четох преди няколко години няколко книги за шорт селинг и конструиране на лонг шорт портфейли.
                    http://www.amazon.com/Short-Selling-.../dp/0471660205
                    http://www.amazon.com/Modern-Portfol...ort+strategies

До тогава бях доста силно против късите, но ми се стори логично като го прочетох систематизирано и реших да го пробвам реално, защото дългия ми портфейл е всъщност доста рисков и понякога правеше по + - 20, 30% на месец. Като го направих лонг шорт и си прибирам всички ползи от дългия портфейл, но същевременно значително му намалявам колебанията и в същото време правя по няколко екстра процента на година от маржин и късите позиции. Като при това не ми пука изобщо ще има ли спад или няма да има. Колкото повече волатилност толкова по-добре. Ей такива пазари като последните 10 дена само ме изнервят защото волатилността реално умира.

Коментар

• Хич даже не е сложна, сложна става когато ти удря стоповете на късите и после пада или когато затвориш късите да прибереш кеша, а то си продължава надолу

Коментар

Що, на дългите ми средно се движат към 1,5-1,8 спрямо индексите. Късите ми са като индексите. Ако индексите скочат с 2% ще направя между 3 и 4% на дългите и ще загубя 2% от късите. Ако индексите обаче паднат с 2% правя 2% печалба от късите и губя 3-4% от дългите загуба 1-2%.

Реално съм дълъг между 70 и 100%, но ако индексите падат, правя кеш за покупки по на ниско и съм си хеджирал маржин дългата експозиция. Ако индексите растат се задействат постепенни стопове на късите и загубите си стоят ограничени.
                        Ма тази твоя тактика много сложна бе! Аз съм си просто момче и си карам с по-прости работи

Все пак успех!
                        Last edited by SOFIX; 04.06.2014, 15:21.

Коментар

Това е малко като член в ерекция сочещ към земята
                          или когато си на челна стойка
                          Не е препоръка... !!!

Коментар

Коментар

Твоето мнение за това какво правя винаги ме е интересувало изключително силно
                              по-добре да те интересува между редовете, защото няма как да знаеш кога го казвам както го мисля, или наопаки на себе си, както съм се самодефинирало
                              Не е препоръка... !!!

Коментар

Означава че съм 120% дълъг и 120% къс.

Коментар

Working...
                                X