С две думи този, който изкупуваше пакети и айсберги при Химимпорт е малоумник и въобще не разбира от проценти, икономика и прочее за разлика от разбирачите със по 10 000 лв
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!! Архив до 24.03.2015
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЕврото ще ускори икономиката на Европа, то си се случва вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе в момента ръста е символичен, мисля само месеци да минат докато се ускори. Поне след 2-3 месеца ще е ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеБанките дават лихви по депозитите под един процент на годишна база,при колективните схеми предлагат над 7.Както е тръгнало няма да се учудя лихвите по депозитите да станат отрицателни.
Коментар
-
Което отговаря и на моите скромни виждания. Виждайки какво направи България на фона на седем години европейско икономическо възстановяване, то се чудя какво очаквате за България в следващите три, в които ще стане ясно, че европейската икономика всъщност не може да расте без непрестанната намеса на централните банки. Незнам дали се отчита факта, че не малко български предприемачи вече работят за чуждо БВП и процентът им се увеличава с всеки изминат ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеБФБ ще възкръсне, тя ще е дето се вика първата борса която се връща от отвъдното. Възкресението може да се очаква обаче чак след 3 години в пълния му блясък..т.е. след 3 години ще пробие върха от преди кризата.
Знам че никой не би повярвал, но ще стане.
Ако приемем един по реалисттичен, но въпреки това доста оптимистичен растеж на печалбите от по 10% и съответно ПЕ след три години от 20 то това предполага Софикс 800 - което аз намирам за горна граница за Софикс за след 3 години. Това предполага годишен растеж от 16% което не е никак зле.
Ако предположим че печалбите останат на същото равнище през 2015, порастнат с 5% през 2016 и с 10% през 2017 и заложим ПЕ 17. Което според мен е вече реалистичен оптимистичен вариант, това предполага че Софикс след три години ще е 590 пункта. Което вече прави един доста мижав растеж от 5,6% на година.
А горното е все пак оптимистичен вариант. Ако обаче се запази сегашната тенденция и да кажем през 2015 печалбите паднат с 10% догодина останат на същото ниво и след това се качат с 5% и заложим едно ПЕ 15, което всъщност е доста щедро при подобен сценарии то това отговаря на Софикс 425. А това поне към момента изглежда най-реалистичния сценарии. Поне за мен. Което предполага спад на Софикс до 400 някъде през следващите две години и след това чак ръст до 425
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГладен бик зелена трева сънува
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеГладен бик зелена трева сънува
Коментар
-
Първоначално изпратено от brokerandtrader111 Разгледай мнениеЩе се налеят едни милиони на борсата.....Предполагам разбира се.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИ на есен какво мислиш че ще се промени.
Коментар
Коментар